Jump to content
POLITISTI.ro

Iniţiativă legislativă privind schimbarea denumirii de "Poliţie Locală"

yo3ies

Recommended Posts

Sie eu am scris un comentariu dragut ... a aparut ... sunt curios la reactiile "colegilor"... cred ca intelegeti ce vreau sa spun ... :naughty::emo-yessir:

{altul oarecare (7 Martie 2013, 21:13) } :emo-box::))

Edited by Jaguarul13

• Moderator

A apărut în jurnalul.ro un articol referitor la această iniţiativă

Cum e corect: poliţist local sau gardian public?

Comunitatea virtuală www.politisti.ro promovează un proiect de lege care îşi propune schimbarea denumirii de “Poliţie Locală”, respectiv “poliţist local" cu cea de “Garda Publică”, respectiv “gardian public”, prin modificarea şi completarea Legii nr. 155/12 iulie 2010 a Poliţiei Locale.

articolul complet

• Upvote 7

Poate fi considerat offtopic dar are legatura cu chestiunea dezbatuta in acest topic.

In prezent se discuta la penitenciare despre identitatea acestui corp profesional , se dezbate de ceva timp un noul statut.

In principiu am inteles ca MJ ar fi de acord ca fpss din cadrul administratiei penitenciare sa se numeasca politisti de penitenciare.

Tin sa spun ca si eu am sustinut ideea asta dar vazand pozitia politistilor am propus denumirea de Garda Penitenciara.

Ceva detalii aici:

http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/637-adie-briza-dereglementarii.html#comment-5143

• Upvote 1

Am trimis si eu mail la cateva ziare locale prin care îi înștiințam despre acest demers.Acum sunt curios cate dintre ele vor face un reportaj pe aceasta tema.

• Moderator

Cateii locali sunt foarte fierti in comentarii pe site-ul unde e petitia. Se poarta de parca am dori desfiintarea lor, iar din ceea ce posteaza arata indirect ca se considera superiori politistilor din Politia Romana, niste "salvatori ai natiunii", la fel ca jandarii. Incredibil asa ceva! Niste neica nimeni care de abia au reusit sau nu sa ia bacul se compara cu politisti care tin puscariile pline de infractori.

• Upvote 2

• Membru

Politisti de penitenciare :doh: Am trait sa o aud si pe asta.

Nu pot sa inteleg cum de o institutie poate sa fie asa de injurata si totusi asa de "dorita" in acelasi timp.

NU MAI COPIATI. Vedeti-va de treaba voastra si lasati-ne pe noi in pace. Dupa politia comunitara, politia animalelor, acum urmeaza politia penitenciarelor.

M-am saturat de "wannabe" si "copycats".

• Upvote 3

Dintre cei care sunt membri ai forumului.... trebuie sa fie cineva care cunoaste un parlamentar, sau macar o secretara de parlamentar care sa ajute cu aceasta initiativa... chiar daca este sa castige cateva voturi de la politisti... merita

• Upvote 2

Trebuie de facut rost de adresa de e-mail a fiecarui parlamentar indiferent de zona politica (trebuie sa le aiba afisate pe site-ul camerelor parlamentare) si de expediat initiativa legislativa .Asa ca fiecare sa le dea cate un mesaj parlamentarilor din judetul sau cu acest subiect, cred ca o sa achieseze .

Mai mult eu cred ca trebuie trimis acest gen de mesaje si presedintilor si membrilor comisiliilor de specialitate ale celor doua camere. (sunt identice si la Senat si la Camera Dep. adica fiecare are Comisia de Ordine publica si aparare, Comisia pentru Administratie, Comisia Juridica sau Departamentul Relatii cu publicul ) .

Trebuie de incercat si aceasta pista, in opinia mea este mult mai facila adunarea unor parlamentari ( chiar si unul poate depune un proiect de lege, sustinut de cativa colegi de-ai sai ) decat semnaturi din partea electoratului ( sigur acestea ar da mai multa greutate demersului dar sunt sceptic ca le putem aduna pe toate).

• Upvote 3

Datele de contact ale deputatilor: http://www.cdep.ro/p...uctura.de?par=C

Din pacate, senatorii nu le au centralizate la fel de frumos; trebuie cautat fiecare in parte (link)

Datele de contact ale senatorilor se găsesc pe www.senat.ro în pagina personală/biografie din secţiunea "Senatorul d-voastră"

Datele de contact ale comisiilor și grupurilor parlamentare se găsesc pe www.senat.ro în pagina fiecărei comisii sau grup parlamentar.

• Upvote 2

Deci,la munca baieti.Avem toate sansele sa schimbam ceva in tara asta.Totutl depinde de implicarea noastra.

Deci sa va pun la curent cu situatia, am vorbit cu una bucata jurist si cu ceva secretari de pe la parlament. Mi-au zis ca vreau nu vreau trebuie sa o las dupa revizuirea constitutiei ca nu se poate altfel. Deci mai dureaza partea cu initiativa legislativa dar ideea nu o uit. Se pare ca se poate intampla tu sa depui o initiativa dupa vechea constitutie si din momentul in care intra in revizuire se amana initiatvele legislaive si s-ar utea ca sa treaca termenul sau sa se schimbe conditiile in noua constitutie si sa muncim in zadar

• Moderator

Nu are nimic, pana la momentul respectiv trebuie sa mediatizam cat mai mult aceasta situatie, sa afle lumea despre ce e vorba. Deja se strang semnaturi virtuale intr-o veselie, se pare ca vom avea succes intr-un eventual demers popular.

Am citit comentariile.Ce se mai agita comunitarii... :)) Cum tin ei cu dintii ca sa fie ,,politisti,, desi ei ,,ar vrea,, sa nu fie confundati cu politistii..

arcan... voi cel putin nu mai aveti "concurenta" de la ei... nu prea mai au mascati la locala...acum merge "rutiera" :)) cu microbuzul:)

@yo3ies-e demn de apreciat initiativa ta ,nu numai cu petitia ci si cu contactarea jurist ,etc.Atitudinea celor cu care ai luat legatura ,imi aduce (cu greata ) aminte de seful meu ,care ar face orice ,insa sa nu cumva sa se deranjeze el sau Doamne fereste !sa deranjeze unul mai mare ca si el .Parerea mea este sa o continuam si mai sustinut decat pana acum .Nu prea avem ce pierde.Revizuirea Constitutiei ....poate ...poate nu va iesi pasenta la vot ,in stadiul in care este acum nu prea iese nici o revizuire.Nu te supara pe mine ,insa e poate prima data cand am reusit sa ne mobilizam pe forumul asta (facebook ,twitter etc ) si culmea !SE POATE !

Nu e vorba de atitudinea celor pe care i-am contactat, ci doar de chichiele legislative pe care mi le-au explicat, eu am scris pe scurt, ei mi-au explicat pe larg. Ideea e urmatoarea daca incepem acum cu initiativa ca termen de strangere a semnaturilor si termen de discutie in parlament se va suprapune peste revizuire si peste alte modificari legislative care se vor face datorita revizuirii, regionalizarii, etc. E mult de scris dar cert e ca nu e acum momentul oportun si pentru ca incepi ceva pe o lege si depui pe alta poate aduce la anularea initiativei din cauze tehnice

Si pentru a pastra mai usor legatura am cumparat o cartela reincarcabila Cosmote (ca sa nu imi para rau daca trebuie sa renunt la numar datorita apelurilor la ore aiurea sau a altor lucruri de genul asta) numarul este 0769245929 daca aveti vreo intrebare sau nelamurire

Edited by yo3ies
  • Upvote 1

• Membru

Am dat promovare pe facebook şi am plătit cu cardul 3, 39 lei.

E posibil să ajute la ceva?

prrrrrr.jpg

promovare_petitie.jpg

Edited by Bogdanel
  • Upvote 8