Jump to content
POLITISTI.ro

FMI : Salariile bugetarilor trebuie sa ramana reduse si in 2011

Postare recomandată

• Moderator
Publicat (modificat)

Seful delegatiei FMI stie ca legea prin care salariile bugetarilor au fost reduse este valabila pana la 31 decembrie si ca acesta a fost si motivul pentru care Curtea Constitutionala a declarat ca masura nu contravine legii fundamentale a tarii.

Seful delegatiei FMI este convins ca anul viitor Romania va iesi din recesiune si va reveni la o crestere economica, de aproape 1,5%.

Aceasta este insa, doar jumatatea plina, a paharului. Expertii nu sunt de acord ca bugetarii sa isi primeasca inapoi cele 25 de procente din salariu. Americanii cauta inca solutii ca sa evite acest lucru.

Asadar, daca de la 1 ianuarie lefurile ar trebui sa revina la nivelul dinaintea taierii ar compromite toate eforturile facute pana acum pentru echilibrarea bugetului.

Se contureaza doua posibile solutii.

Fondul de salarii acceptat pentru 2011 este de 40 de miliarde de lei. Daca la salarii se vor adauga cele 25 de procente atunci aceasta limita va fi depasita cu mult. Astfel am putea discuta despre un nou val de disponibilizari. Surse din banca centrala sustin chiar ca ar fi vorba despre 100.000 de oameni, in timp ce in interiorul delegatiei FMI s-ar fi discuta chiar despre 200.000 de disponibilizari daca salariile cresc cu 25%.

Guvernul are bani doar pentru o majorare medie de 13%. Potrivit unui document al ministerului de finante salariile pana in 800 de lei urmeaza sa creasca cu 20%, in timp ce lefurile mai mari de 2.500 de lei sar cu un singur procent.

De exemplu, un profesor cu gradul I si 30 de ani de experienta castiga acum 1.765 de lei. Potrivit Guvernului in ianuarie leafa sa va ajunge la 1.900 de lei. Asadar o majorare de 8%. Un medic primar castiga acum un salariu de baza de 1.966 de lei. De la anul autoritatile sunt dispuse sa-i dea 2.124 de lei.

Articol preluat de pe stirileprotv.ro

Modificat de Kmcoio
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

cu stima si respect din partea unui pompieri care vine la voi cu o rugaminte mare....ptr ca noi nu avem sindicat as avea o rugaminte daca imi poate spune cineva de ce acte si legi am nevoie sa pot sa dau statul in judecata ptr retinerea aia de 25% din salariu ...din cate am vazut pe net sunt multe judete in tzara care au castigat deja acest proces va multumesc si sper sa pot sa fiu ajutat multa sanatate cu stima si respect pompi69

Publicat (modificat)

Citeste sentinta civila a tribunalului Valcea .

Acolo sunt art si legislatie, care te poate ajuta .

SENTINTA CIVILA

Modificat de Eduard
Publicat

eduard iti multumesc din suflet sunteti tari fratilor voi ramane alaturi de voi imi pare rau ca nu avem si noi sindicat stima si respect pentru ce faceti voi prin ceea ce faceti eu in numele pompierilor va multumesc suntem in aceeasi oala dar din pacate noi suntem legati de maini si de picioare eu unu mas alatura voua credema mcy inca odata

• Moderator
Publicat

Pe Boc nu l-as crede nici daca l-as vedea mort, atat de bine disimuleaza.

• 2 săptămâni mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.