Jump to content
POLITISTI.ro

Ce poliţişti pot aplica sancţiuni la regimul rutier


imiefricadebaubau

Recommended Posts

Buna.As dori niste lamuriri in privinta urmatoarelor prevederi din legislatie.Este vorba de OUG 195/2002 (codul rutier) art.109:

(1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier, iar in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, de catre politistii de frontiera.

(2) Constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, consemnandu-se aceasta in procesul-verbal de constatare a contraventiei.

Din interpretarea acestui alineat si coroborand dispozitiile din

Legea 218/2002-legea privind organizarea si functionarea Politiei Romane

Legea 360/2002-legea privind statutul politistului

rezulta faptul ca in trafic poti fi oprit si sanctionat doar de catre agentii politiei rutiere.Sunt curios de interpretarea pe care dumneavoastra o dati acestor dispozitii pentru ca am vazut foarte multe cazuri in care agenti ai politiei "rurale" sau de la diferite sectii de politie din orasul in care locuiesc opresc masini si sanctioneaza soferii (intoarceri neregulamentare,linie continua,etc).

Fara a incerca sa pun intr-o lumina proasta angajatii MAI,as vrea sa "Dezbatem" putin pe marginea acestui subiect.

Edited by imiefricadebaubau
Link to comment

Nu ai ce dezbate aici. Calitatea de poliţist rutier o au mai mulţi poliţişti, nu strict poliţiştii de la Poliţia rutieră. Printre aceştia se află şi cei enumeraţi de tine, adică poliţiştii de la post şi secţii. Aceea calitate de poliţist rutier se obţine în baza unui examen susţinut de către poliţiştii de la ordine publică.

Link to comment

am inteles.deci e posibil sa fii politist la judiciar si sa ai acel examen luat. pai atunci m-am cam lamurit :) se poate inchide/sterge .multumesc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.