Jump to content
POLITISTI.ro

Ce poliţişti pot aplica sancţiuni la regimul rutier

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna.As dori niste lamuriri in privinta urmatoarelor prevederi din legislatie.Este vorba de OUG 195/2002 (codul rutier) art.109:

(1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier, iar in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, de catre politistii de frontiera.

(2) Constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate si verificate metrologic, consemnandu-se aceasta in procesul-verbal de constatare a contraventiei.

Din interpretarea acestui alineat si coroborand dispozitiile din

Legea 218/2002-legea privind organizarea si functionarea Politiei Romane

Legea 360/2002-legea privind statutul politistului

rezulta faptul ca in trafic poti fi oprit si sanctionat doar de catre agentii politiei rutiere.Sunt curios de interpretarea pe care dumneavoastra o dati acestor dispozitii pentru ca am vazut foarte multe cazuri in care agenti ai politiei "rurale" sau de la diferite sectii de politie din orasul in care locuiesc opresc masini si sanctioneaza soferii (intoarceri neregulamentare,linie continua,etc).

Fara a incerca sa pun intr-o lumina proasta angajatii MAI,as vrea sa "Dezbatem" putin pe marginea acestui subiect.

Modificat de imiefricadebaubau
Publicat

Nu ai ce dezbate aici. Calitatea de poliţist rutier o au mai mulţi poliţişti, nu strict poliţiştii de la Poliţia rutieră. Printre aceştia se află şi cei enumeraţi de tine, adică poliţiştii de la post şi secţii. Aceea calitate de poliţist rutier se obţine în baza unui examen susţinut de către poliţiştii de la ordine publică.

Publicat

am inteles.deci e posibil sa fii politist la judiciar si sa ai acel examen luat. pai atunci m-am cam lamurit :) se poate inchide/sterge .multumesc

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.