Jump to content
POLITISTI.ro

Question

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
ImperfecT

danpin,foarte frumos punctat!! Multumim pentru sinteza la punct si la obiect pe care ne-ati facut-o! Pacat ca inca nu am drept de a oferi o bulinuta verde.... :emo-yessir:

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
Roby

Felicitari pentru rabdarea si cunostintele de care ai dat dovada... foarte util !

Share this post


Link to post
 • 0
danpin

Sinteza am primit-o pe mail de la un prieten si am considerat ca e bine sa nu tin doar pentru mine.

Daca mai aveti astfel de sfaturi, nu ezitati sa le postati aici, este una din modalitatile de PREVENIRE.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
 • 0
Marius

Cred că e util şi un share, cu butoanele din stânga jos (twiter, google şi facebook). :good:

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
 • 0
military

Este o sinteza care ar trebui obligatoriu sa se regăsească intr-una din paginile unui ziar national.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • NewsBot
   By NewsBot
   Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni prin telefon

   20 de persoane sunt suspectate de poliţiştii băcăuani că au înşelat, prin telefon, mai mulţi cetăţeni din judeţul Bacău, cu sume de bani cuprinse între 2.000 şi 5.000 de euro.

   Poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I, efectuează cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune, comise în dauna unor cetăţeni din judeţul Bacău.

   Din cercetări s-a stabilit că părţile vătămate au fost contactate telefonic de persoane care s-au dat drept membri ai familiei sau apropiaţi ai acestora şi care afirmau că au fost implicate în accidente rutiere şi au nevoie de sume de bani pentru a soluţiona această problemă.

   Ca urmare a investigaţiilor desfăşurate în cauză, poliţiştii au identificat 20 de persoane suspectate de săvârşirea acestor fapte. Pentru probarea activităţii infracţionale, la data de 21 ianuarie a.c., poliţiştii au efectuat percheziţii într-un penitenciar din ţară, în care se aflau în detenţie două dintre persoanele suspectate de săvârşirea acestor infracţiuni. Au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 8 telefoane mobile şi cartele reîncărcabile, achiziţionate ilicit şi deţinute fără drept.

   Totodată, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa soţiei unuia dintre suspecţi, unde poliţiştii au identificat şi ridicat sume de bani şi aparatură electronică, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, cu privire la care există suspiciunea că provin din comiterea unor infracţiuni.

   Cercetările continuă în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.   Pentru a nu deveni victima acestor genuri de infracţiuni, poliţiştii recomandă:
   verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului NU REŢIN TELEFOANELE MOBILE;
   dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;
   fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumnea¬voastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;
   nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate si legi¬timaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
   nu trimiteţi bani, solicitaţi în scopul de a vă ajuta rudele, până nu luaţi legătura personal cu membrii familiei dumneavoastră!
   nu daţi curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi, în mod conştient, un prejudiciu bănesc a cărui recuperare nu este întotdeauna certă!
   nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui sondaj, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs!
   nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi credit/debit prin e-mail/fax!
   nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!

   I.G.P.R. -Centrul de Informare și Relaţii Publice
  • NewsBot
   By NewsBot
   Percheziţii la suspecţi de înşelăciune prin anunţuri cu locuri de muncă

   Ieri, 22 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Vâlcea au efectuat trei percheziţii la suspecţi de înşelăciune. În fapt, doi reprezentaţi ai unor societăţi comerciale au înşelat, prin intermediul unor anunţuri pentru locuri de muncă în străinătate, peste 150 de persoane.

   Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Vâlcea au efectuat investigaţii cu privire la două persoane suspectate că, în perioada mai – august 2012, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale de recrutare de personal pentru muncă, au postat pe internet diverse oferte pentru “joburi” în străinătate, promiţând salarii foarte avantajoase. Persoanele interesate erau chemate în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru efectuarea de analize medicale.

   Din cerectările desfăşurate cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I. a reieşit că suspecţii, R.G. şi D.P., ambii de 32 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, au indus în eroare, prin intermediul acestor anunţuri, peste 150 de persoane dornice să obţină un loc de muncă în străinătate.

   Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au stabilit că cei doi încasau suma de 300 lei pentru efectuarea fişei medicale şi 300 lei pentru întocmirea dosarului de angajare. Ulterior, deşi nu se efectua niciun demers pentru angajarea acestora, erau invocate diferite pretexte pentru amânarea plecării la locurile de muncă promise.

   La data de 22 august a.c., poliţiştii de la S.I.F. Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, fiind ridicate documente din care rezultă că peste 150 de persoane au depus documente la cei doi suspecţi pentru medierea unui loc de muncă în străinătate.

   La finalizarea acestor activităţi, două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea pentru cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

   În urma probelor administrate şi audierilor efectuate, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea – Serviciul de Investigarea Fraudelor au dispus reţinerea pentru 24 ore a lui R. G., urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă.

   Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor prejudiciate.

   POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANADĂ:

   Persoanele care îşi caută locuri de muncă prin intermediul Internetului sau anunţurilor la mica publicitate sunt sfătuite să nu dea curs ofertelor de muncă găsite şi să nu achite nicio sumă de bani în avans, chiar dacă li se eliberează documente de încasare în acest sens, fără a se interesa dacă firma respectivă este autorizată să desfăşoare activităţi de recrutare a forţei de muncă.

   Persoanele care speră să-şi găsească un loc de muncă în străinătate trebuie să fie foarte atente la ce firme apelează.

   Site-urile care promovează astfel de oferte iţi oferă posibilitatea de a publica anunţuri gratuite. Vei găsi uşor anunţuri gratuite interesante şi vei putea intra uşor în legătură cu cei care le-au publicat.

   Pe aceste site-uri/anunţuri te aşteaptă locuri de muncă, însă multe dintre ele sunt doar capcane, pentru că cei care se ocupă cu racolarea victimelor în acest mod, au posibilitatea de a publica aceste anunţuri gratuit şi fără să ai aibă nevoie de crearea unui cont de utilizator, deci fără a fi verificaţi.


   I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
  • yo3ies
   By yo3ies
   ATENTIE un nou tip de frauda pare sa se prefigureze la orizont. Tocmai acum cateva minute a primit sotia mea un sms in care scrie: Daca poti sa ma suni am ceva important sa-ti spun 009609005781 dupa cod e un numar de international din Maldive si nu avem cunostinte in Maldive, si nu stiu de ce banuiesc ca e un numar cu suprataxa.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.