Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se va intampla


Cristi2010

Recommended Posts

In aceasta seara am fost la un internet cafe impreuna cu 2 fete.O fata majora la iesire a luat o suma de bani din cutia firmei(4 lei).Angajata a vazut a retiunuto pe fata iar eu cu cealalta fata am plecat.Fata invinuita a fost dusa la sectie. Ce urmeaza sa mi se intample mie si celelaltei fete daca nu am facut nimic decat eram cu fata asta care nu stiam la ce se gandeste? Daca poate sa imi raspunda cineva .Multumesc frum

Link to comment
 • Moderator

Ei probabil i se va face dosar penal pentru tentativa de furt, iar voi veti fi ca martori. Oricum, dupa cum vorbesti, fac pariu ca nu ai mai mult de 16 ani.

Link to comment
 • Moderator

Exact. Vei fi audiat în prezența unui părinte.

Nu-ți face griji, că de găsit ... te găsesc ei, dacă va fi necesar să te audieze.

Link to comment
 • Moderator

Numai cel ce instrumentează dosarul respectiv poate aprecia dacă e sau nu necesară audierea ta. Noi aici nu îți putem spune ceva sigur.

Oricum, dacă lucrurile s-au întâmplat și în realitate, la fel cum spui tu mai sus ... nu ai de ce să te sperii sau să-ți faci griji.

Link to comment

Da,asa s-au intamplat.nu imi fac griji decat pentru ca o sa trebuiasca sa fiu si eu audiat cu parintii. dar se vede clar pe camera cine a savarsit fapta.Multumes mult o seara buna

Link to comment

Cel mai bine ar fi sa le spui parintilor ca sa-i avertizezi din timp, sa le spui exact cum a fost sa nu le faci vre-o surpriza care sa-i panicheze degeaba.

Link to comment
 • Member

Cei 3 fiind impreuna la internet cafe si plecand toti odata cred ca vor fi audiati si ceilalti doi pentru a li se face incadrarea corecta: martori sau coautori. Bineinteles audierea se va face in prezenta tutorilor.

Link to comment
 • Moderator

Si un sfat gratis: cea mai buna "minciuna" este adevarul !

O sa fie, probabil, prima lectie de viata, care nu se preda nici in scoala generala si nici la liceu. Desi ar trebui, ca sa nu te mai stresezi asa, pt ca daca nu ai facut nimic rau, lucrurile de rezolva de la sine.

Apropos, oare ce se preda la disciplina "pregatire cetateaneasca" (parca asa se cheama acum), ca eu am prins doar "P.T.A.P." :ner:

Link to comment

Aici nu e vorba de inregistrat sau neinregistrat, omul a cerut sfaturi pentru o anumita lectie de viata, pe viitor sunt sigur ca isi va alege prietenii dupa alte criterii, doar pentru simplu fapt ca a avut curajul sa ne intrebe la ce ar putea sa se intample si asta imi zice ca totusi baiatul are o gandire rationala.

Link to comment
 • 5 months later...

buna ..am si eu o nelamurire....cineva a luat imprumut bani de la alta persoana... si persoana de la care a luat banii ca sa fie sigur ca ii primeste inapoi a intocmit un bilet la ordin cum ca la persoana la care a dat banii i a prestat niste servicii de banii respectivi si trebuie sa i plateasca serviciile...ce poate s faca impotriva persoanei datornice daca de exemplu pune biletul la banca si persoana datornica nu are sa i dea? pe ce cale s ar judeca ? civila sau penala?eu banuiesc ca civila..si inca ceva..daca pers datornica nu recunoaste nimic?si persoana juridica trebuie sa justifice cu ceva cum ca i prestat servicii..sau nu stiu..astept raspuns

Link to comment

biletul la ordin are o "viata juridica" de sine statatoare, nu depinde de existenta in spatele lui a unui raport juridic real sau nu. Bo este un raport obligational independent de alte aspecte ale relatiilor dintre tras si tragator.

introducerea BO in banca si respingerea lui ca nefiind acoperit va duce la inceperea executarii silite in baza Bo, care este titlul executoriu cf legii 58/1934.

mai rar, si in anumite conditii, emiterea unui BO fara acoperire poate fi incadrat la inselaciune in contracte.

Link to comment
 • Moderator

mai rar, si in anumite conditii, emiterea unui BO fara acoperire poate fi incadrat la inselaciune in contracte.

Corect. Din cauza asta am si pus aceea intrebare. :D

Link to comment

asa este, insa la un singur contract / factura nu se remarca nici un mo sau rezolutie infractionala evidenta deci putin probabil sa existe infractiunea. insa daca s-ar stringe 2-3-4 insi cu aceeasi problema, atunci are sanse.

Link to comment

Nu este necesar să fie 2,3 sau 4 BO. Am avut o spetă unde am stabilit ca un singur BO a fost mijlocul fraudulos prin care a indus în eroare partea vătămată și i-am reținut înșelăciune. Spețele diferă de la caz la caz. și sunt foarte dificil de clarificat, dacă pe langă partile cu interese contrare nu mai poti identifica si alte mijloace de probă.

Pe de altă parte, într-un alt caz, am stabilit ca garanția constituită a avut ca obiect BO și file CEC, despre care primitorul avea cunostiință cu nu au acoperire, dar ”garanția” conform celor convenite de părți, o reprezenta tocmai posibilitatea dobanditorului de a introduce pentru decontare instrumentele de plată cu consecinta pornirii unei acțiuni pe cale penală în cazul neexecutării la termen a obligației. Era ceva ca o convenție încheiată între cei doi sub condiție rezolutorie.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.