Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Sute de percheziții la suspecți de furturi din rafinării și aeroporturi

La această oră, peste 1000 de polițiști efectuează 233 de percheziții domiciliare în șapte județe și în Capitală, pentru probarea activității infracționale a mai multor suspecți de furturi de produse petroliere din rafinării și aeroporturi 241 de mandate de aducere urmează a fi puse în aplicare.

În cursul acestei zile, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție, desfășoară 233 de percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanța, Giurgiu, Ialomița și în municipiul București. De asemenea, vor fi verificate 6 societăți comerciale și vor fi puse în aplicare 241 de mandate de aducere.

Activitățile sunt desfășurate într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Dâmbovița, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și vizează probarea activității infracționale a mai multor suspecți de furturi de produse petroliere din rafinării și Aeroporturile Internaționale “Henri Coandă” și „Aurel Vlaicu” București, prejudiciul total fiind estimat la 1.119.000 de lei.

La acțiune participă peste 1000 de polițiști din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B. și I.P.J. Argeș, Ialomița, Giurgiu, Ilfov, Constanța, Buzău și Dâmbovița, care folosesc peste 600 de autospeciale. De asemenea, monitorizarea echipelor din teren se va realiza cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviației din Ministerul Afacerilor Interne.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale- I.G.P.R., Departamentului de Informații și Protecție Internă din M.A.I. și al Serviciului Român de Informații.

http://www.youtube.com/watch?v=1y7DP0ryYZMI.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice
Link to comment

Se pare că una din mașinile colegilor noștri în care se aflau 3 polițiști și un suspect s-ar fi răsturnat în urma unei explozii unui pneu al autoturismului. Conform RTV unul dintre colegii aflați în autoturism s-ar afla în stare gravă la spital.

Edited by Dan
Link to comment

Update: sute de percheziții la suspecți de furturi din rafinării și aeroporturi

Aproape 65.000 de litri de combustibil, importante sume de bani echivalentul a circa 1.300.000 de lei în monedă naţională şi străină, 19 autoturisme, recipiente pentru depozitarea combustibilului, pompe, arme de vânătoare, cartuşe şi înscrisuri cu valoare probantă au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă. De asemenea, până la ora 12.00, 222 de persoane au fost conduse la audieri.

În urma celor 233 de percheziţii efectuate în această dimineaţă pentru probarea activității infracționale a mai multor suspecți de furturi de produse petroliere din rafinării și Aeroporturile Internaționale “Henri Coandă” și „Aurel Vlaicu” București, până la ora 12.00 au fost depistate şi conduse la audieri 222 de persoane.

Au fost identificate mai multe mijloace de probă ce au ridicate de poliţişti pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, au fost ridicaţi aproape 65.000 de litri de combustibil, 632.900 lei, 132.125 euro, 25.900 dolari americani, 3.600 coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente şi înscrisuri, precum şi recipiente pentru depozitarea combustibilului.

De asemenea, echipele de control au confiscat 4 pompe, 44 de telefoane şi laptop-uri, 65 de cartuşe de vânătoare, 2 arme de vânătoare depozitate contrar dispoziţiilor legale şi 195 de cartuşe de ţigări netimbrate.

Reamintim faptul că, la acțiunea coordonată de Inspectoratul General al Poliției Române și Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, desfăşurată cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție, au participat peste 1000 de polițiști din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B. și I.P.J. Argeș, Ialomița, Giurgiu, Ilfov, Constanța, Buzău și Dâmbovița, care au folosit peste 600 de autospeciale.

Monitorizarea echipelor din teren s-a realizat cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviației din Ministerul Afacerilor Interne.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale- I.G.P.R., Departamentului de Informații și Protecție Internă din M.A.I. și al Serviciului Român de Informații.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Şi uite aşa, datorită faptului că DGA-ul a devenit o direcţie separată, ce este obsedată de imagine, munca multor poliţişti a fost batjocorită şi murdărită de cei mai sus menţionaţi, care au simţit nevoia să divulge "pe surse" nişte intoxicări, astfel încât eforturile şi sacrificiile poliţiştilor ce au lucrat la acest dosar să nu mai conteze, tocmai datorită obsesiei pentru scandal a televiziunilor.

Ziariştii căutau astăzi cu obsesie ceva scandalos în această acţiune, iar după ce au aflat de accidentul colegilor noştri, mai aveau puţin să sară-n sus de bucurie. După care a urmat intoxicarea celor de la DGA (citiţi articolul să vă cruciţi cum mint cu neruşinare, arogându-şi meritele pentru acest dosar) şi absolut toate televiziunile afişau titluri cu cei patru poliţişti, jandarmul şi pompierul. Aşa ne trebuie dacă DGA-ul este preocupat de imaginea proprie, nu a poliţistului în ansamblul ei. Ne dau la gioale unii de-ai noştri prin metode de manipulare specifice securiştilor de pe vremuri.

Ce mai contează munca de ani de zile a unor poliţişti, eforturile şi sacrificiile lor ... important este ca dga-ul să iese în faţa.

Edited by Anonymous
Link to comment

,,La acţiune au participat peste 1.000 de poliţişti cu circa 600 de autospeciale din cadrul IGPR, DGPMB şi IPJ Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa", si cand te gandesti ca populatia tarii va discuta de acei patru politisti si brava munca a DGA -ului nu de fortele si mijloacele politistilor, folosite in aceasta actiune, pot pune pariu ca jagardelele nu si-au precupetit nici macar 1 litru de benzina din cota lor fara numar. Mai este si vina sefilor din politie ca unele informatii de interes sunt vandute ca ponturi mascaricilor !

Link to comment

Percheziţii la suspecţi de furt de produse petroliere şi tăinuire

26 de percheziţii se desfăşoară, în această dimineaţă, în judeţul Olt, la locuinţele unor suspecţi de furt din conducte magistrale de transport de produse petroliere şi tăinuire. 31de mandate de aducere urmează a fi puse în aplicare.

Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar aflat în instrumentarea I.P.J. Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

La acţiune participă peste 150 de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigarea Fraudelor şi Serviciul de Ordine Publică, din cadrul I.P.J. Olt, precum şi poliţişti din judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Teleorman şi Dâmboviţa, sprijiniţi de luptători S.A.S. din cadrul I.P.J. Olt şi luptători S.I.A.S.- I.G.P.R..

Activităţile vizează 31 de persoane suspectate de săvârşirea, în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, a unor infracţiuni de furt din conductele magistrale de transport de produse petroliere, aparţinând unei societăţi comerciale şi tăinuire.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul D.I.P.I. şi S.R.I.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Update: Percheziţii la suspecţi de furt de produse petroliere şi tăinuire

În urma a 26 de percheziţii desfăşurate în judeţul Olt, la locuinţele unor suspecţi de furt din conducte magistrale de transport de produse petroliere, poliţiştii au ridicat 30 de tone de ţiţei, instalaţii artizanale folosite pentru sustragerea de produse petroliere, autoturisme de teren şi plăcuţe cu diverse numere de înmatriculare. 9 suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Peste 150 de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigarea Fraudelor şi Serviciul de Ordine Publică, din cadrul I.P.J. Olt, precum şi poliţişti din judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Teleorman şi Dâmboviţa şi luptători de la S.A.S. - I.P.J. Olt au efectuat duminică, 24 februarie a.c., 26 de percheziţii domiciliare. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor S.I.A.S.- I.G.P.R..

În fapt, 31 de persoane sunt suspectate că, în perioada octombrie 2012 – februarie a.c., au comis mai multe furturi de produse petroliere din magistralele care tranzitau judeţul Olt.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 30 de tone de ţiţei, şase instalaţii artizanale, folosite pentru sustragerea de produse petroliere, recipiente folosite la transportul produselor petroliere sustrase şi patru rezervoare îngropate.

De asemenea, au mai fost ridicate două autoturisme de teren, 10 plăcuţe cu diverse numere de înmatriculare, 40 de metri liniari ţeavă tip „tubing” şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte cu urme de produse petroliere.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, tăinuire în formă continuată şi complicitate la furt calificat în formă continuată. Aceştia au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, iar în urma audierilor, împotriva a nouă dintre acestea s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

La data de 25 februarie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a formulat propunere de arestare preventivă pentru 13 persoane, acestea urmând a fi prezentate Judecătoriei Slatina.

Sursa: IGPR

Link to comment
  • 1 month later...

Suspect de furt de produse petroliere, identificat de poliţişti

În urma unei percheziţii domiciliare, poliţiştii din cadrul I.P.J. Olt au ridicat aproximativ două tone de produs petrolier, de la o persoană suspectată de comiterea de furturi de combustibil.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale Olt, beneficiind de suport tehnic al D.I.P.I., au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bărbat din comuna Sârbii Măgura, suspectat de furturi de combustibil.

În urma percheziţiei efectuate, au fost găsite mai multe bazine metalice, îngropate în pământ, unele dintre ele comunicante, prevăzute cu 12 fante, în care erau depozitate aproximativ două tone de produs petrolier, susceptibile a proveni din furturi.

Pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar produsul petrolier a fost ridicat şi lăsat în custodia unei companii de distribuţie produs petrolier.

Cercetările continuă, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Link to comment
  • 5 months later...

Percheziţii la suspecţi de furt de conducte de transport produse petroliere

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Dâmboviţa şi Ploieşti, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, au destructurat o grupare infracţională specializată în furturi de conducte magistrale de transport produse petroliere. Şapte suspecţi au fost reţinuţi.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa,
au destructurat un grup infracţional, constituit din 7 persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de furt cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, la data de 18 septembrie a.c., au fost efectuate 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Prahova, la locuinţele membrilor grupării.

Din cercetările efectuate în cauză, se conturează suspiciunea că suspecţii ar fi sustras conducte magistrale de transport produse petroliere amplasate în judeţul Dâmboviţa, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.200.000 de lei.

Dintre cei 7 suspecţi, 3 au calitatea de agenţi de poliţie şi unul de ofiţer de jandarm.

În baza probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a şapte suspecţi, fiind solicitată instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către D.I.P.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și relații Publice

Link to comment
  • 4 months later...

Percheziţii la suspecţi de furt de combustibil

 

Poliţiştii de la transporturi, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., efectuează 26 de percheziţii la locuinţele unor suspecţi de furt de combustibil din locomotive.

La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1, efectuează 26 de percheziţii, în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele a 17 persoane, suspectate de furt de combustibil.

Totodată, poliţiştii controlează operaţiunile de intrare-ieşire a combustibilului din fişele de magazie ale unei companii de transport feroviar.

În fapt, suspecţii ar fi sustras motorină din locomotivele care circulă pe relaţiile de cale ferată Chitila – Titu – Târgovişte, Titu – Găeşti – Piteşti, Bucureşti – Chiajna – Berceni şi Bucureşti Sud – Olteniţa, pe care ar fi valorificat-o în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu şi Argeş.

La sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti vor fi conduse, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, 20 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 6 months later...
Percheziţii la o grupare infracţională, specializată în furturi de produse petroliere și braconaj cinegetic
 
15 percheziţii sunt efectuate la această oră de poliţiştii prahoveni, pentru probarea activităţii ilicite a membrilor unei grupări infracţionale specializate în furturi de produse petroliere și braconaj cinegetic. 15 persoane vor fi conduse la sediul I.P.J. Prahova, pentru audieri.
 
La data de 30 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, S.A.E.S.P., Serviciului Criminalistic, Poliției Orașului Urlați, Secțiilor de Poliție Rurală nr. 3 Blejoi, nr. 7 Cocorăștii Colț, nr. 10 Valea Călugărească, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul I.J.P. Prahova, efectuează 15 percheziţii domiciliare.
 
Dintre cele 15 percheziții, 13 se desfășoară în comunele Bărcănești, Brazi și Sângeru, județul Prahova, iar două în județul Ilfov.
 
Percheziţiile sunt efectuate la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi de produse petroliere din conductele magistrale și braconaj cinegetic, care acționa în județul Prahova, precum și în județele limitrofe.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii urmăresc depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârșirea acestor infracţiuni, a bunurilor folosite la comiterea faptelor, precum şi a 15 persoane, dintre care 9 bănuite în cauză, pentru a fi conduse la sediul I.J.P Prahova, în vederea continuării cercetărilor.
 
Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este estimat până în prezent la 100.000 de lei.
 
Activitățile se desfășoară cu suportul de specialitate al DIPI.
 
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
Link to comment
  • 2 weeks later...

Percheziţii la persoane bănuite de furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic

 

Poliţiştii prahoveni efectuează la această oră 7 percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, specializată în furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic. 7 persoane vor fi conduse la sediul I.P.J. Prahova, pentru audieri.

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigarea Fraudelor şi Secţiilor de Poliţie Rurală Blejoi şi Cocorăştii Colţ din cadrul I.P.J. Prahova efectuează 7 percheziţii domiciliare, în Ploieşti şi comuna Bărcăneşti.

Sunt vizate locuinţele unor persoane bănuite că ar avea legături cu membrii unei grupări infracţionale specializată furturi de produse petroliere din conductele magistrale şi braconaj cinegetic, care acţiona în judeţul Prahova şi în judeţele limitrofe.

Acţiunea are loc în continuarea cercetărilor într-un dosar penal, în care au mai fost efectuate 15 percheziţii, la data de 30 iulie a.c. şi 10 percheziţii, la data de 6 august a.c.

Din cercetări, a rezultat faptul că trei dintre persoanele bănuite ar fi comis şi un furt dintr-o societate comercială din judeţul Prahova.

Poliţiştii urmăresc descoperirea de bunuri susceptibile a proveni din săvârşirea acestor infracţiuni şi de obiecte folosite la comiterea faptelor. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 110.000 de lei.

Activităţile se desfăşoară cu suportul de specialitate al DIPI.

Reamintim faptul că, la data de 30 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, S.A.E.S.P., Serviciului Criminalistic, Poliţiei Oraşului Urlaţi, Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 3 Blejoi, nr. 7 Cocorăştii Colţ, nr. 10 Valea Călugărească, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul I.J.P. Prahova, au efectuat 15 percheziţii domiciliare (13 în comunele Bărcăneşti, Brazi şi Sângeru, judeţul Prahova şi două în judeţul Ilfov).

În urma celor 15 percheziţii, s-au ridicat 3.000 de litri de produse petroliere, instrumente de braconat, produse din carne şi s-a dispus sechestru asigurător asupra a două autoutilitare.

La data 6 august poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi Secţiilor de Poliţie Rurală, din cadrul I.P.J. Prahova au efectuat alte 10 percheziţii domiciliare, în comunele Brazi, Bărcăneşti şi Tinosu, judeţul Prahova şi în judeţul Ialomiţa.

Din imobilele perchiziţionate au fost ridicate 14 telefoane mobile, 3 aparate tip flex, o autofiletantă, o rindea electrică, un binoclu, precum şi instrumente de braconat.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Percheziţii la persoane bănuite de furturi de produse petroliere

 

Poliţia Română efectuează, la această oră, 112 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ialomiţa, Buzău, Brăila şi a municipiului Bucureşti, fiind vizate locuinţele unor persoane fizice, bănuite de comiterea de furturi de produse petroliere, precum şi depozite de colectare de ţiţei. Peste 100 de persoane vor fi conduse la audieri.
 

La data de 7 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., peste 650 de poliţişti din cadrul I.P.J. Ialomiţa, I.P.J. Buzău, I.P.J. Brăila şi D.G.P.M.B., precum și ofițeri specialiști ai D.I.F., D.A.E.S.P. și luptători S.I.A.S.-I.G.P.R., efectuează 112 percheziţii pe raza judeţelor Ialomiţa, Buzău, Brăila şi a municipiului Bucureşti.
 
De asemenea, vor fi puse în aplicare 108 mandate de aducere.
 
Percheziţiile sunt efectuate la locuinţele mai multor persoane, bănuite de comiterea de furturi de produse petroliere din rezervoare de pe raza judeţului Ialomiţa, precum şi la depozite de colectare de ţiţei.
 
În cadrul activităţilor, desfăşurate în două dosare penale instrumentate de polițiștii ialomițeni, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Urziceni și Slobozia, se urmărește depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârșirea acestor infracţiuni și a bunurilor folosite la comiterea faptelor.
 
Prejudiciul estimat, până în prezent, se ridică la peste 1.800.000 de lei.
 
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al D.I.P.I.. 
 
 
Sursa: IGPR
Link to comment

Update: Percheziţii la persoane bănuite de furturi de produse petroliere

 

18.500 de litri de produse petroliere, peste 287.000 de lei şi 9.465 de euro au fost ridicaţi în urma celor 112 percheziţii efectuate de Poliţia Română la persoane bănuite de furturi de produse petroliere. 56 de persoane au fost reţinute.

 

În urma celor 112 percheziţii efectuate, la data de 7 octombrie a.c., poliţiştii au depistat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor aproximativ 18,5 tone de produse petroliere, peste 287.000 de lei şi 9.465 de euro. 
 
De asemenea, la sediile I.P.J. Ialomiţa şi Poliţiei Municipiului Urziceni au fost conduse pentru audieri 108 persoane. În urma coroborării tuturor probelor existente, faţă de 56 dintre acestea s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.
 
Reamintim că, la data de 7 octombrie a.c., Poliţia Română a efectuat 112 percheziţii pe raza judeţelor Ialomiţa, Buzău, Brăila şi a municipiului Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de furt de produse petroliere din rezervoare şi din depozite de colectare a ţiţeiului.
 
Acţiunea a fost coordonată de Direcţia de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi s-a desfăşurat cu participarea a peste 650 de poliţişti din cadrul I.P.J. Ialomiţa, I.P.J. Buzău, I.P.J. Brăila şi D.G.P.M.B.. La activităţi au participat ofiţeri specialişti ai D.I.F., D.A.E.S.P. şi luptători S.I.A.S. – I.G.P.R..
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al DIPI.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

CERCETAȚI PENTRU FURT DE COMBUSTIBIL DIN LOCOMOTIVE

 

În urma a cinci percheziții efectuate la locuințele mai multor persoane bănuite de furt au fost depistați 300 de litri de motorină, 1.200 de litri de alcool și instalații artizanale pentru sustragerea motorinei. De asemenea, un bărbat a fost surprins în flagrant în timp ce sustrăgea motorină dintr-o locomotivă.

 

Polițiștii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca au surprins în flagrant delict, la data de 13 octombrie a.c., în staţia Benesat, județul Sălaj, un bărbat, de 44 de ani, în timp ce sustrăgea 50 de litri de motorină din locomotiva care tracta trenul ce circulă pe relația Baia-Mare – București.

 

În cadrul aceleiași acţiuni, în urma flagrantului, în colaborare cu polițiști din cadrul IPJ Sălaj, au fost efectuate cinci percheziții la locuințele a cinci bărbați.

 

În urma acestor activități au fost ridicați 300 de litri de motorină, 1.200 de litri de alcool și au fost identificate și ridicate mai multe recipiente cu miros specific de motorină, precum și instalații confecționate artizanal pentru sustragerea motorinei din instalațiile locomotivelor.

 

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal de băuturi spirtoase, peste 200 litri, produse intermediare de alcool, peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.

 

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

 

Sursa: IGPR

Link to comment
  • 1 month later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT DE COMBUSTIBILI

Poliţiştii au reţinut trei persoane pe care le-au surprins în flagrant delict, în timp ce sustrăgeau 150 de litri de motorină din rezervorul unui autocamion, într-o parcare de pe Autostrada Bucureşti – Piteşti. Pentru probarea întregii activităţi infracţionale, sunt efectuate percheziţii la locuinţele celor în cauză.

În noaptea de 2 spre 3 decembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Argeş, împreună cu cei ai Biroului de Poliţie Autostrada A1 București – Pitești din cadrul I.G.P.R. au surprins în flagrant delict, în parcarea unei benzinării de pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, trei persoane, în timp ce sustrăgeau 150 de litri de motorină din rezervorul unui autocamion.

Pentru probarea activităţii infracţionale, astăzi, poliţiştii efectuează trei percheziţii, pe raza comunei Răteşti, la cei în cauză.

Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei bărbaţi.

Sursa: IPJ Argeș

Link to comment
  • 3 months later...

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DE PRODUSE PETROLIERE

 

La această oră, polițiștii din Gorj efectuează 18 percheziții domiciliare la persoane bănuite de furturi de produse petroliere. 28 de persoane urmează a fi conduse la audieri.

 

În dimineaţa zilei de 5 martie a.c., sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj efectuează 18 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Gorj, la membrii a două grupări infracţionale specializate în sustragerea de produse petroliere.

 

28 de persoane urmează să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Sursa: IPJ Gorj

Link to comment

UPDATE / PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DE PRODUSE PETROLIERE

 

2.000 de litri de produs petrolier, 2 dispozitive folosite pentru sustragerea petrolului, 150 de recipiente din plastic şi 10.000 de lei au fost ridicaţi de poliţişti, iar 3 autovehicule au fost indisponibilizate, în urma celor 18 percheziţii efectuate astăzi de poliţiştii din Gorj. / 28 de persoane au fost conduse la audieri.

 

La data de 5 martie a.c.,  sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au efectuat 18 percheziţii domiciliare, la membrii a două grupări infracţionale specializate în furturi de produse petroliere.

 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 2.000 de litri de produs petrolier, 2 dispozitive folosite pentru sustragerea petrolului (şaniere), 150 de recipiente din plastic, dintre care 2 cu o capacitate de 1.000 de litri fiecare şi 10.000 de lei.

 

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 3 autovehicule folosite în activitatea infracţională.

 

28 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al DIPI.

 

Sursa: IPJ Gorj

Link to comment

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT DE COMBUSTIBIL

 

În această dimineaţă, poliţiştii din Dâmboviţa efectuează 4 percheziţii la persoane bănuite că ar fi sustras combustibil din vehicule staţionate în parcările din zona Autostrăzii Bucureşti – Piteşti./ Şapte persoane vor fi conduse la audieri.

 

La data de 11 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti efectuează 4 percheziţii pe raza localităţilor Crovu şi Ungureni, judeţul Dâmboviţa, la persoane bănuite de comiterea a 14  infracţiuni de furt calificat.

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada  2014-2015, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 51 de ani, ar fi sustras combustibil din rezervoarele unor vehicule staţionate în parcările special amenajate din zona Autostrăzii Bucureşti - Piteşti.

 

Până în prezent, de la domiciliile celor în cauză au fost ridicaţi 1.300 de litri de motorină, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, telefoane mobile şi recipiente din plastic  folosite în activitatea infracţională, iar două autoturisme au fost indisponibilizate.

 

De asemenea, în cursul nopţii de 10/11 martie 2015, poliţiştii i-au surprins în flagrant delict pe cei în cauză, în timp ce sustrăgeau 240 de litri de motorină din rezervorul unui camion staţionat într-o parcare de pe Autostrada A1.

 

Şapte persoane vor fi conduse la sediul Poliţiei Oraşului Găeşti, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa: IPJ Dâmboviţa

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.