Jump to content
POLITISTI.ro

Foliere caroserie masina, folie omologata


AlexM21
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna seara,

Am vazut o nuanta de folie pentru masina mai neobisnuita, si anume albastru cromat. Am atasat doua poze. Intrebarea mea este daca aceasta folie este considerara omologata, daca este permisa aplicarea acestei nuante pe masina in conditiile in care sa zicem ca in certificat este deja trecuta culoarea albastra?

post-8274-0-59700700-1361036667_thumb.jp

post-8274-0-92494200-1361036672_thumb.jp

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

După schimbarea sau modificarea culorii autoturismului, trebuie să vă prezentaţi la sediul unei reprezentanţe R.A.R. pentru modificarea în cartea de identitatea vehiculului.

Actele necesare la R.A.R. pentru modificarea cărţii de identitate a vehiculului (C.I.V.) sunt:

- cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia);

- act de identitate solicitant;

- cartea de identitatea vehiculului.

Pentru modificarea culorii în cartea de identitate a vehiculului este necesară obţinerea în prealabil a unei programări.

Link to comment

Asta stiam.

Eu intrebasem daca e "legala" aceasta nuanta caci este destul de exotica. Adica poate avea loc urmatoarea situatie : foliez masina cu nuanta respectiva iar la R.A.R sa mi se spuna ca nu este acceptata si sa trebuiasca sa o dau jos?

Si din cate stiu daca nu modific culoarea masinii ( in certificat fiind deja mentionata ca albastru ) nu mai este nevoie de vizita la R.A.R.

Link to comment

din cate am inteles s-au redus culorile la RAR. nu mai este albastru- metalizat,mat, 23, 48...... este albastru si atat. nu cred ca ar fi o problema cat timp folia respecta culoarea masinii din certificat. probleme ar fi la cele multicolore daca depasesc nush` cat din suprafata masinii si trebuie trecute ca si culori secundare

Link to comment
  • 3 months later...

Buna seara!

Am si eu o nelamurire.As dori sa imi aplic pe mijlocul masinii o dunga din folie de carbon neagra din fata pana in spate (masina fiind alba) si lata de 30 de cm.Intrebarea mea este: pot ramane fara certificat sau sa am probleme din cauza acestei dungi in cazul in care sunt tras pe dreapta de catre organele politiei?

Am auzit ca este legea cu schimbarea culorii pana la 40 %,fara ca certificatul sa trebuiasca schimbat,insa nu sunt sigur.Totusi,din ce am calculat eu toata dunga asta adunata ca si suprafata nu trece sub nici o forma de 20% din suprafata masinii,poate mai putin de 20%.

 

Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Moderator

Dominic

Nici nu vei primi răspunsuri care să te "satisfaca". Pentru treaba asta, încearcă să vorbeşti cu nevasta/concubina/prietena sau partenerul tău, după caz.

Nimeni nu e obligat să-ţi răspundă aici, cu atât mai mult să te "satisfacă". Legea e publică, iar dacă nu ai capacitatea intelectuală necesară să cauţi singur şi să te informezi, îţi poţi angaja un avocat.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.