Jump to content
POLITISTI.ro

Ce parere aveti despre SIS-SINS-mai simplu sau mai complicat?


tonyboy02

Recommended Posts

Necesar dupa integrarea in spatiul Schengen dar,in buna traditie romaneasca,vin cu machetele chiar inainte de evaluare ca sa te omoare de tot. Marfa sa faci evaluarea(se face la nivel de mod de lucru al lucratorului) si noi sa o facem cu -25% + amenintarile chelnerului ca la anul da afara 40.000 politisti. Tare,nu? :ner:

 • Upvote 1
Link to comment

Chelnerului nu i-a spus nimeni ca suntem 42000 toti, iar in aritmetica simpla o sa mai ramana politisti.......... el cu boc........ :ner: :ner:

Edited by Elvis
Link to comment
 • Member

poi chelnerul nu stie matematica si nu stie sa faca scaderi, asa i-a zis base sa zica si el ca un cutu ascultator a spus-o

Link to comment

Saptamana trecuta la mine in judet au fost testati colegii de la posturile de politie si dupa spusele sefului serviciului OP au fost excelente raspunsurile, nu se astepta, dar parerea lui e ca cei de la orase nu sunt pregatiti, dar fara sa ne testeze si-a dat cu parerea :doh:

Link to comment
 • Moderator

Domnule, mi se par niste lucruri de bun simt SIN-urile si SIS 2-ul...da, trebuie sa ne adaptam fenomenului infractional, care mananca tehnologie pe paine...trebuia sa avem asa ceva de 20 de ani, nu acum...si nici acum nu primeam asa ceva, daca nu se implica UE... La noi se asteapta sa muncesti pe 1300 de lei ca sclavul...sa iti risti viata, sanatatea si nervii.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 month later...

Subscriu, fie ca vrem fie ca nu , trebuie sa ne adaptam la tehnologie, alti fac asta de mult.

Pacat ca desteptii de sus, vor sa faca totul pe ultima suta de metri, acum au inebunit cu testarile Schengen.Tot nu vor sa inteleaga ca atunci cand exista o procedura de urmat, politistul nu e obligat sa o stie pe de rost ca papagalul, scoate brosura, se uita si stie ce trebuie sa faca.(si cu timpul intra in reflex)

Link to comment
 • 2 weeks later...

Hmmmmmm. SINS-ul romanesc a costat 15.000.000 euro. S-ar fi putut lua program gratis de la cei care au aderat inaintea noastra. Nu s-a facut asta. In schimb,la evaluarea pe SIS-SIRENE,sistemul a cazut de 3 ori.Cand s-a facut evaluarea finala(6-10 Decembrie),s-a oprit sistemul in toata tara ca sa nu cada pe Otopeni. Ne intrebam ca nu sunt bani de haine?de prime de concediu?ca trebuie(conform idiotilor care ne conduc),sa se concedieze politisti?Nu trebuie sa ne intrebam. E fapt. Pacat ca noi suportam asta :angry:

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

si la vizita dinainte, a elvetienilor parca, cu vreo 2 saptamani inainte aceeasi problema....a trebuit sa se dea acces doar la cateva patrule ca sa nu mai pice sistemul si sa se poata face verificari :ner:

Eu folosesc INTER ID-ul de fiecare data pentru ca nu am acces la portalul DEPABD....si singurul minus e ca nu figureaza in el datele deste actul de identitate (serie,nr.)....in rest apare si poza....apare si daca are vreo semnalare...destul de util dat fiind ca acum 2 seri am realizat un hit :D

Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

Aceste sisteme sunt foarte eficiente și își dovedesc eficacitatea cu cât sunt mai folosite la adevărata lor capacitate. Din păcate avem încă printre noi colegi ce refuză să înțeleagă că trebuie să evoluăm și să intrăm cu adevărat în rândul celorlalți.

De exemplu, conform fluxului de știri al MAI, săptămâna trecută, 123 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS au fost depistate în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Birourilor SIRENE. De asemenea, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare au fost identificate, pe teritoriul României, 48 de autoturisme căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale de către autorităţi din alte state membre Schengen.

Din totalul persoanelor identificate, 64 erau căutate în vedera participării la o procedură judiciară, 14 persoane aveau pe numele lor emise mandate europene de arestare, iar două persoane fuseseră semnalate ca fiind dispărute.

16 persoane urmărite la nivel internaţional ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen de către Poliţia Română au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor.

Link to comment

Poliţiştii români au depistat, în ultima săptămână, cu ajutorul sistemului informatic Schengen, 91 de persoane urmărite internaţional, precum şi 34 de bunuri căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Link to comment
 • 2 weeks later...

Pana la urma am ajuns la concluzia ca, daca functioneaza bine, acest sistem este extrem de folositor atat pentru noi, cat si pentru ceilalti membrii ai Conventiei Schengen. M-am convins pe propria piele de necesitatea acestui sistem abia dupa ce am avut un rezultat pozitiv...E drep ca, de foarte multe ori, obosesc incercand sa accesez aceasta aplicatie, dar merita tot efortul.

Se face mare caz pe seama momentului descoperirii rezultatului pozitiv, dar nu este deloc asa! Cu putin ajutor de la colegii din cadrul Biroului SIRENE, lucrurile sunt foarte simple pentru toata lumea.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.