Jump to content
POLITISTI.ro

Drum inchis traficului public


yo3ies

Recommended Posts

Am o problema poate un pic mai ciudata dar zic sa pun o intrebare sa nu cad in pacat.

M-am apucat de scoala de soferi si a nemultumeste un lucru care l-am aflat de la instructorul auto, in doua ore de curs (90 min) poti parcurge maxim 15 km de la patron citire. in 15 sedinte inseamna maxim 225 km ceea ce mi se pare foarte putin, si acum vin cu intrebarea cheie la care nu gasesc raspuns in legislatie.

La mine la tara exista ateva drumuri forestiere care au o placuta la intrare pe care scrie drum inchis circulatiei publice si pe care pot patrunde cu acceptul celor de la ocolul silvic. Ma pot duce acolo sa mai exersez conducerea autoturismului. Pana acolo va conduce tatal meu iar dupa bariera am de gand sa conduc eu, e un traseu de vreo 40 de km de drum prin munte, este legal sau nu?

Link to comment
  • Moderator

Drum public este orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice.

Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile. La intrarea pe un drum care nu este deschis circulaţiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat să instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificaţia "Accesul interzis" şi panou cu inscripţia "Drum închis circulaţiei publice".

Art. 86.

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Link to comment

drum public - orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt inchise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;

Art. 86-oug 195/02

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

daca ai acordul administratorului drumului poti sa conduci auto dupa locul in care este amplasat indicatorul.

Iti recomand fie sa schimbi instructorul auto fie sa iei ore suplimentare de condus daca apreciezi ca este necesar.

Pentru tine la inceput cred ca ar fi mai indicat daca vrei sa conduci sa incerci sa mergi pe un camp sau pe un islaz unde locul este drept , in padure uneori si soferii experimentati se mai rastoarna si ii gasim pe sub masina.

  • Upvote 2
Link to comment

Nu pot sa mai schimb instructorul pentru ca am platit scoala dintr-o bucata si raman cu banii dati, dar o sa tin cont de treaba cu islazul si oricum nu o sa fiu singur in masina. Apropos in Bucuresti exista vreun loc amenajat pentru astfel de exercitii (sa nu fie drum public). Ideea nu e ca poate sunt sau nu sunt suficientii km parcursi cu instructorul, ideea e ca vreau sa exersez mai mult si chiar imi doresc ca atunci cand ma voi duce la examen sa conduc fara cusur. Si ideea cu platitul orelor suplimentare nu imi surade, ma gandesc la week-enduri ca vor fi doua cand ma duc la tara si doua in Bucuresti si sa trag de covrig pana stapanesc eu masina asa cum trebuie si sa o simt eu nu sa ma trezesc cu carnetul in mana si sa fac prostii pe sosea

Link to comment

3ies, fiind din Bucuresti, de ce nu te duci cu un prieten cu masina in poligon in ilioara de exemplu sa iti faci mana acolo? nu mai e ce era odata, dar totusi, ai unde sa exersezi mersul, prioritate, parcari laterale sau perpediculare / spic, porniri / opriri in rampa / panta...

73

Link to comment
  • 5 years later...

Salut,

 

Am si eu o intrebare, este legal sa conduci pe drumuri care nu sunt publice de exemplu pe camp undeva sau pe drumuri rurale? intr-un sat oarecare?

 

Multumesc

Link to comment
  • Marius changed the title to Drum inchis traficului public
  • Member

OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile publice

Citat:

14. drum public - orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt inchise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.