Jump to content
POLITISTI.ro

ALFA Unit - Croatia

Postare recomandată

Publicat (modificat)

sunt mai buni cei din Romania..parerea mea

Modificat de copman
Publicat

sunt mai buni cei din Romania..parerea mea

Este un punct de vedere ,dar eu unul ii consider destul de pregatiti ,daca stai sa te gandesti ca ei,croatii ,au avut parte de actiune in urma cu cativa ani .In legatura cu aceste structuri de interventie prezentate aici ,nu poti spune ca una este mai pregatita decat alta .Conteaza foarte mult ,zic eu ,cu ce probleme se confrunta ei acolo ,situatia reala operativa, mediul criminogen.Uita-te la prima parte, la sfarsit cati, baieti au pierit in actiuni .Consider ca toate structurile de interventie sunt foarte bine pregatite in functie de situatia operativa din tara respectiva .Va doresc numai bine !

Publicat

Nu mai stiu in ce an ( nu demult ) a fost un schimb de experienta intre trupele noastre de elita si trupele Germane . Ai nostrii le-au dat lectii .

• Moderator
Publicat (modificat)

Daca sunt buni, de ce nu merg in Kosovo ?

Croatia a participat cu politisti si la misiunea UNMIK si la EULEX in Kosovo, iar cativa membrii de la "Alfa" au lucrat la Close Protection Unit si la Team 6.

Si cum precizam si intr-un alt post, nu vreau sa fac un "top" al trupelor de interventie, ci doar sa-i cunoastem. Cine are "ochiul format", poate sa citeasca stilul sau tactica grupului de interventie, inclusiv pe cine copiaza.

Cat despre experienta, sa nu uitam ca acum 10 ani, inca se dadeau lupte de gherila in zona fostei Yugoslavii, iar infractorii cu care au de-a face sunt, majoritatea, caliti si dotati ca pt razboi.

Iar istoric vorbind, croatii sunt cunoscuti drept mercenari (banuiesc ca nu degeaba).

Modificat de CITADELA
  • Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Eduard,

Esti sigur de lectiile oferite de romani?

Eu stiam ca nemtii sunt destrul de avansati in domeniul interventiei speciale, CT...

GSG9 al lor s-a infiintat prin 1973 si are foarte multe misiuni oficiale, au colaborari frecvente cu Yamam-ul israelian si in plus si- au impartasit experienta si altor state{Romania, India, s.a.}

Oricum m-ai facut curios.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

In primul rand salutare tuturor si bine v-am gasit.

As vrea sa incerc sa dau eu cateva lamuriri la cele spuse mai sus.

Daca va referiti la anul 2003 si daca este vorba de intalnirea cu cei din Baaden-Wurtemberg intradevar cei de a SEK au fost impresionati placut de politistii romani.Acestia din urma faceau parte dintr-o structura de interventie a Politiei Romana ( DPIR) la vremea aceea.

Va mai pot da detalii, dar repet doar despre aceasta intalnire.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Salut!.....Am si eu o intrebare: ca sa ajungi sa participi la misiunile internationale gen Kosovo,si alte teatre de forte,ce conditii trebuie sa intrunesti?....

Va multumesc!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.