Jump to content
POLITISTI.ro

ALFA Unit - Croatia


CITADELA

Recommended Posts

sunt mai buni cei din Romania..parerea mea

Este un punct de vedere ,dar eu unul ii consider destul de pregatiti ,daca stai sa te gandesti ca ei,croatii ,au avut parte de actiune in urma cu cativa ani .In legatura cu aceste structuri de interventie prezentate aici ,nu poti spune ca una este mai pregatita decat alta .Conteaza foarte mult ,zic eu ,cu ce probleme se confrunta ei acolo ,situatia reala operativa, mediul criminogen.Uita-te la prima parte, la sfarsit cati, baieti au pierit in actiuni .Consider ca toate structurile de interventie sunt foarte bine pregatite in functie de situatia operativa din tara respectiva .Va doresc numai bine !

Link to comment
  • Moderator

Daca sunt buni, de ce nu merg in Kosovo ?

Croatia a participat cu politisti si la misiunea UNMIK si la EULEX in Kosovo, iar cativa membrii de la "Alfa" au lucrat la Close Protection Unit si la Team 6.

Si cum precizam si intr-un alt post, nu vreau sa fac un "top" al trupelor de interventie, ci doar sa-i cunoastem. Cine are "ochiul format", poate sa citeasca stilul sau tactica grupului de interventie, inclusiv pe cine copiaza.

Cat despre experienta, sa nu uitam ca acum 10 ani, inca se dadeau lupte de gherila in zona fostei Yugoslavii, iar infractorii cu care au de-a face sunt, majoritatea, caliti si dotati ca pt razboi.

Iar istoric vorbind, croatii sunt cunoscuti drept mercenari (banuiesc ca nu degeaba).

Edited by CITADELA
  • Upvote 1
Link to comment
  • 2 weeks later...
  • Member

Eduard,

Esti sigur de lectiile oferite de romani?

Eu stiam ca nemtii sunt destrul de avansati in domeniul interventiei speciale, CT...

GSG9 al lor s-a infiintat prin 1973 si are foarte multe misiuni oficiale, au colaborari frecvente cu Yamam-ul israelian si in plus si- au impartasit experienta si altor state{Romania, India, s.a.}

Oricum m-ai facut curios.

Link to comment
  • 2 weeks later...

In primul rand salutare tuturor si bine v-am gasit.

As vrea sa incerc sa dau eu cateva lamuriri la cele spuse mai sus.

Daca va referiti la anul 2003 si daca este vorba de intalnirea cu cei din Baaden-Wurtemberg intradevar cei de a SEK au fost impresionati placut de politistii romani.Acestia din urma faceau parte dintr-o structura de interventie a Politiei Romana ( DPIR) la vremea aceea.

Va mai pot da detalii, dar repet doar despre aceasta intalnire.

Link to comment
  • 1 year later...

Salut!.....Am si eu o intrebare: ca sa ajungi sa participi la misiunile internationale gen Kosovo,si alte teatre de forte,ce conditii trebuie sa intrunesti?....

Va multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.