Jump to content
POLITISTI.ro

Intervenţia la evenimente de unul singur


Nolfy88

Recommended Posts

exista vreun act care sa reglementeze mersul de unul singur la eveniment?? ma refer la o dispozitie a IGPR sau ceva de genu??? si daca exista, care este ea si unde o pot gasi? multumesc mult !

Link to comment

Sfatul meu este sa nu mergeti singuri la evenimente.Daca veti merge si se vor intampla nasoale veti fi singuri si veti fi lasati sa va descurcati pe cont propriu.

Link to comment

practica asta e din cauza lipsei de personal, sunt posturi unde sunt unul sau doi lucratori...daca ar fi sa intervina amandoi asta ar insemna ca sunt legati de post, nu pot sa aibe liber, sa plece pe undeva pentru ca sunt de permanenta si oricand poate suna telefonul! Nu e numai din cauza sefilor, si a efectivelor incadrade...rurarul este locul unde e cea mai nenormata munca, si cea mai multa comparativ cu urbanul, cu ce prevad normele in viguare!

 • Upvote 1
Link to comment

Parerea mea este ca mai bine te lupti cu un sef riscand o sanctiune disciplinara decat sa te trezesti in zona penalului fata in fata cu un procuror care te audiaza strict legislativ si caruia seful care te trimite la fata locului,ii va spune ca de fapt nu el te-a trimis acolo fiind alegerea ta

Alex ,in situatia in care esti singur la post ar fi normal sa cooperezi cu un politist de la postul invecinat pentru deplasarea la eveniment.

Edited by Ciciu
Link to comment

exact, despre asta e vorba Horia, vorbesc despre rural, ca la urban nu se pune problema de asa ceva

Vorbește pentru voi. La Mangalia în mai multe nopți la rând a existat un singur polițist cu un autoturism la o populație de 50.000 de oameni, fără jandarmi, locali, etc. Singur cuc.

Edited by Dan
Link to comment

Parerea mea este ca mai bine te lupti cu un sef riscand o sanctiune disciplinara decat sa te trezesti in zona penalului fata in fata cu un procuror care te audiaza strict legislativ si caruia seful care te trimite la fata locului,ii va spune ca de fapt nu el te-a trimis acolo fiind alegerea ta.

Dar nu cu seful de lupti, ci cu meseria pe care o ai...lucrand la post trebuie sa te duci la apelurile pe SNUAU 112...si daca esti sef de post, fara ajutori....sau cu un ajutor, si el e plecat acasa, ce-o sa faci? n-o sa te mai duci la evenimentele?

Link to comment

Nu doar la posturile de politie rurale se intampla...posturile de politie TF se confrunta cu aceeasi situatie...un lucrator singur de noapte, evenimente, situatii complexe..cui ii pasa??..daca este ultragiat e vina lui ca nu a actionat cu tact...intrebati-va colegii de la posturile TF...

Link to comment
 • 7 months later...
 • Active member

Aproape intotdeauna am mers singur la scandaluri..... In ultimul timp, am inceput sa cer sprijinul colegilor de la Politia care arondeaza Postul la care imi desfasor activitatea, tinand cont ca ei au echipa de siguranta publica si patrulare, care lucreza in 3 schimburi.... Si credeti-ma e altceva. Numa' cand aparem 3 politisti la un scandal, etc, se schimba situatia. Si colegii au fost mereu binevoitori, le multumesc pe aceasta cale, chiar daca ei nu vad asta :) si bineinteles, si eu le-am intors favoarea de multe ori, mai ales ca oraselul respectiv e foarte greu, operativ vorbind

Edited by Rober7
 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Member

Inca una din marile probleme de la rural. Sefii stiu, dar nu fac nimic. De ce ? Pentru ca nu ii intereseaza - omul este pe ultimul plan in institutia asta.

Link to comment
 • 9 years later...
 • Moderator

Deşi au trecut aproximativ 10 ani de la ultima postare din acest topic, subiectul privind intervenţia la evenimente poate fi dezbătut în continuare.

Vă aduc în atenţie un caz din Statele Unite, unde un poliţist de siguranţă şcolară este judecat pentru faptul că nu a intervenit la timp într-o situaţie de trăgător activ (active shooter situations) ce a avut loc în Comitatul Broward din Florida. Evenimentul este denumit "Parkland high school shooting".

În data de 14 februarie 2018 Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a deschis focul asupra elevilor şi angajaților de la liceul Marjory Stoneman Douglas High School dintr-o localitate (Parkland) aflată vecinătatea oraşului Miami, Florida ucigând 17 persoane și rănind alte 17. Atacatorul Nikolas Cruz era un fost elev al respectivei unităţi de învăţământ şi a reuşit să fugă de la faţa locului pe jos, amestecându-se printre elevi. Ulterior a fost arestat fără să opună rezistenţă după aproximativ o oră în apropierea liceului.

Pe 2 noiembrie 2022, Nikolas Cruz a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată, cu toate că procurorii au cerut pedeapsa cu moartea.

active-shooter.jpeg

Revenind la poliţistul de siguranţă şcolară Scot Peterson, acesta se afla în incinta liceului (pt că acolo îşi desfăşura activitatea) şi a fost printre primele persoane care au auzit focurile de armă. În ciuda acestui fapt, respectivul poliţist de siguranţă şcolară nu a intrat în corpul de clădire de unde se auzeau împuşcăturile după atacator, ci a asigurat un perimetru de siguranță şi a aşteptat sprijin din partea unităţii locale de poliţie. Se pare că există filmări cu părinţi în timp ce-l rugau pe respectivul poliţist să intre în clădire după atacator, fiind singura persoană înarmată de acolo. După eveniment unitatea de poliţie locală - Broward County Sheriff's Office l-a concediat pe Scot Peterson acuzându-l de inacţiune. În prezent avocatul său susţine că acesta va fi achitat. 

washingtonpost-1.PNG  washingtonpost-2.PNG

Sursă: washingtonpost.com

Link to comment
 • Moderator

Se pare că regula cu nu interveni dacă nu ai un raport de forte favorabil si trebuie solicitat si asteptat sprijin nu mai este de actualitate nici la americani. Se ia în considerare doar dacă este încălcată de polițist. 
Dar se pare ca si la americani justitia este influentată de discursul din mass media.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.