Jump to content
POLITISTI.ro

Anularea permisului de conducere pentru o amendă penală


adyboy162
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

buna ziua as avea si eu o nelamurire ...daca ma poate ajuta cineva,am avut un accident in 2010 ,un accident rutier cu victima prevazut de art 184 alin.1,a fost emisa sentinta definitiva la sectia penala a judecatoriei prin care am fost obligat sa platesc o amenda penala,si am fost la politia rutiera cu sentiinta,dar ofiterul de servici fara a se uita pe hotararea judecatoareasca,doar auzind faptul ca trebuie platita o amenda penala ma instiintat ca neoficial permisul este anulat.

Ma poate lamuri cineva? Amenda penala este egala cu anularea permisului ?

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Art. 114

Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:

 1. - titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
 2. - titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
 3. - abrogat;
 4. - titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal;
 5. - permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
 6. - permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.

Amendă penală - sancţiune juridică ce constă în plata unei sume de bani aplicată de instanţa de judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni şi este prevăzută de cele mai multe ori ca o sancţiune alternativă cu pedeapsa închisorii.

In cazul sustragerii cu rea-credinţă de la plata amenzii, instanţa va putea înlocui această pedeapsă cu pedeapsa închisorii în limitele prevăzute pentru infracţiunea săvârşită.

Link to comment

mersi pentru raspuns,deja vazusem articolul respectiv dar hotararea definitiva inca nu a fost redactata deci inca nu stiu cu exactitate daca sa decis anularea permisului,de altfel nici ofiterul de serviciu nu cred ca avea informatii in plus, mi-a precizat destul de clar...neoficial permisul este anulat datorita faptului ca am primit o amenda penala,oficial inca nu este suspendat,si vroiam sa ma lamuresc daca cineva care primeste amenda penala intr-un dosar penal privind un accident rutier automat comporta anularea permisului,sau pot astepta linistit hotararea definitiva redactata,de precizat ca victima a avut 40 d zile ingrijire medicala.

Multumesc

Link to comment
 • Moderator

Oricum nu ai dreptul sa conduci in perioada asta, cel putin teoretic. Pe parcursul cercetarii ti s-a eliberat dovada cu drept de circulatie de catre Parchet?

Link to comment

da mi sa emis o dovada cu drept de circulatie,pe o anumita perioada de timp am condus cu dovada,dupa care incepand cu octombrie 2011 am decis sa nu mai scot dovada cu speranta ca o sa primesc o suspendare a permisului care va fi calculata de cand nu am mai beneficiat de dovada.

Link to comment
 • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.