Jump to content
POLITISTI.ro

Nelămuriri privind calitatea de făptuitor/învinuit într-un dosar penal


ionela88

Recommended Posts

Totul a inceut de la presupun furt marunt...

Unui dobitoc (dar de bani gata) i s-a furat un INEL (sau si l-a pierdut prostu dracu`), pe care il avea pt. gagicasa, la wc la facultate. Ma india pe mine ca si faptasa,folosindu-se de un vai si amar de om pe post de martor. La politia s-a dat NUP, fapta nu a fost savarsita de catre mine sau chiar e posibil sa nu fi existat. Insa, procurorul, a schimbat propunerea ofiterului de la politie in "fapta nu prezinta pericol social" ,adica m-a facut hoata pe fata.

Culmea, e, ca in ordonanta aia intocmita prost si pe fuga, nu se induca cum anume as fi furat acel inel, doar ca in data de XX.X.2011 l-as fi sustras. Nu imi spune nici probele concrete pt. care procurul crede ca am furat acel inel.

Am crezut ca s-a luat prea mult in considerare declaratia idiotului aluia...

Mai departe se intampla asa:

-Am considerat ca e devina martorul acela...

-Am constestat la prim-procuror

-Am contestat la judecator

-La prim procuror am cerut sa fie audiati 2 martori, cum ca idiotul ala de martor, e vai si amar de capul lui.

-La judecator am depus poze foto cu el din fata de la etnobotanice,etc.

Dupa plangerea mea in fata judecatorului mi se zice ca "proba" de care s-a tinut cont e ca am pe mana un inel care este "identic" cu cel al 'partii vatamate' (ala care se lauda in wc-ul fetelor cu inelul cumparat pt. prietenasa).

Nu vreau sa donez 1400 lei de pomana, (1000 amenda, 200 lei cheltuieli la parchet, 200 la judecatorie) si nici sa fiu facut hoata de catre respectivii.

Nu sunt tiganca, nu fac asa ceva.

Mai pot face acuma ceva? Revizuire? Redeschiderea U.P. ? Macar daca mi se zicea ca e de vina inelul asemanator, si nu martorul ala (kit ca nu apare in ordonanta in mod expres referiri la asemanarea, doar in declaratii, poza judiciara de la politie).

Multi zic ca nu mai am nici o sansa...

Edited by ionela88
Link to comment
  • Moderator

Cred ca si-a luat o amenda administrativa si ceva cheltuieli de judecata pe langa, dupa care a contestat solutia la prim-procuror, ala i-a respins plangerea iar domnisoara s-a dus la instanta unde l-a contestat pe prim-procuror iar judecatorul, un adevarat nesimtit, le-a dat dreptate parchetarilor, mentinand amenda aia administrativa si mai bagandu-i eventual niscai cheltuieli de judecata. Nu-i asa, ionela88?

Link to comment

Art.278 ind.1 Cod Procedura Penala :

Judecătorul pronunţă una dintre următoarele soluţii:

a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;

b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea începerii sau redeschiderii urmăririi penale, după caz. Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă;

c) admite plângerea, prin încheiere, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi, când probele existente la dosar sunt suficiente, reţine cauza spre judecare, în complet legal constituit, dispoziţiile privind judecata în primă instanţă şi căile de atac aplicându-se în mod corespunzător.

În cazul prevăzut în alin. 8 lit. c), actul de sesizare a instanţei îl constituie plângerea persoanei la care se referă alin. 1.

Hotărârea judecătorului pronunţată potrivit alin. 8 este definitivă.

Link to comment

Exact asta intereaba si ea. Unde si cum isi mai poate demontra nevinovatia, din moment ce a fost gasita vinoata la toate caile de atac si decizia judecatorului este definitiva. Daca tot o indemni sa lupte pana in panzele albe, spune-i si ce ar trebui sa faca.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.