Jump to content
POLITISTI.ro

Academia de politie - Studii de licenta


xuser

Recommended Posts

Deschid acest topic pentru ca nu am gasit suficiente (defapt mai deloc) informatii pe situl academiei.

1. Durata studiilor este de 4 sau 3 ani?

2. Care e "faza" cu specializarea drept? E adevarat ca daca termini la "Dreptul de la Academia de Politie" primesti 2 diplome de licenta?! Printre care una in drept , care echivaleaza cu dreptul de la civil: poti deveni jurist, procuror, judecator cu ea,etc?! Cei de la specializarea drept sunt si ei obligati sa lucreze pt. politie timp de 10 ani?

3. Daca mergi la specializarile de la "ZI" vei sta 24 din 24 in cazarma? Vei dormi acolo? Intreb asta si din cauza ca am vazut ca sunt locuri cu "taxa" si fara "taxa" la academie. Poi daca te inscrii pe un loc fara taxa, iar la anul nimeresti la un loc cu taxa, ce te faci, atata vreme cat nu ai venituri (si cred ca nici nu te lasa legea sa lucrezi, ca esti politist dupa ce ai depus juramantul) ?! iti dau salar pe durata studiilor? acei studenti au incadrare speciala sau ceva genul?

4. Ce se intelege prin invatamantul FR din cadrul Academiei? Esti obligat sa vii ziua dar sa nu stai peste noapte in "cazarma"

F. multi sunt tentati sa dea la Academia de Politie, iar societatea e plina de basme si informatii eronate asa ca mai bine ne informati si pe noi cum e pe acolo si la cam ce ar trebui sa fii pregatit inainte de-a face o scoala/academia de politie.. (bani, timp pierdut,etc)

Edited by xuser
Link to comment

FR este forma de invatamant dedicata in exclusivitate numai celor ce sunt deja politisti. Un civil nu poate opta pentru acest sistem.

Inainte asa era, absolventul Academiei de Politie avea doua calificari, cea de jurist (putand intra in avocatura sau magistratura, sunt foarte multe astfel de cazuri) si cea de politist. Acum, am inteles ca s-au mai schimbat lucrurile si nu mai e ce era inainte. Iar angajamentul de 10 ani, am inteles ca inca mai este de actualitate.

Link to comment
  • Moderator

Academia de Poliţie asigură formarea iniţială a ofiţerilor de poliţie prin studii universitare de licenţă astfel:

  • specializarea “drept” - cursuri de zi cu durata de 4 ani;
  • specializarea “ordine şi siguranţă publică”- cursuri de zi şi cu frecvenţă redusă cu durata de 3 ani.

Detalii gasesti pe site-ul oficial: Academia de Politie

Link to comment
  • 4 months later...

Policeman, acel forum nu mai functioneaza din noiembrie. Surpriza! :huh:

Si continutul acelui site nu poate fi gasit in alta parte? Erau niste informatii interesante de la cadetii Academiei de Politie.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.