Jump to content
POLITISTI.ro

Legea RICO


Dan1970

Recommended Posts

Ce parere aveti despre aceasta lege,RICO se poate implementa si in Romania dar nu se vrea ar fi benefica si pentru noi,ca politisti.

Cred ca aceata lege sar potrivi clanurilor interlope de la noi care nu mai au nici o retinere sa atace politietii,dar care fraternizeaza cu judecatorii si procurorii pentru ca ei nu reprezinta pericol public daca agreseaza,talharesc si fura de la cetatenii.Dar cred ca cei din parlament nu vor sa o aprobe cu toate ca am citit iintr-un,reportaj din ziarul national,ca aceasta lege RICO ar fi propuso serviciile pentru a contracara gruparile interlope si nu numai.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Este vorba despre copierea legislatiei americane care prevede ca Directiile care au participat la arestarea unor grupuri infractionale organizate sa primeasca spre folosinta bunurile folosite de interlopi, in special masinile acestora. De asemenea, conform articolelor de lege din „Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act” , banii confiscati revin tot structurilor care au participat la misiune.

Spaima Mafiei

Administratia americana a putut ingenunchea temuta Mafie doar dupa intrarea in vigoare a Legii „RICO”, prin care erau pedepsiti la ani grei de puscarie nu doar faptuitorii efectivi ai unor fapte de coruptie sau de crima organizata, dar si grangurii din spatele lor. Astfel era desfiintata metoda „oamenilor paravan”, extrem de uzitata si in Romania zilelor noastre. Apoi, se instituia imediat un sechestru atat de masiv impotriva celor retinuti, incat acestia, desi aveau averi de milioane de dolari, nu isi mai puteau permite nici macar plata unui avocat. Iar masinile, elicopterele si banii acuzatului intrau imediat in folosinta structurilor de Politie care se ocupasera de respectivul caz!

Crima Organizata, Antidrog si Furturile Auto

De altfel, aceasta din urma prevedere este si cea pentru care mai multi comandanti ai unor Directii sau Servicii de la „Crima organizata”, Antidrog sau Furturi Auto fac un intens lobby. „Lupii tineri” din Politie cer superiorilor sa se zbata pentru ca legea „RICO” sa fie adoptata de urgenta si in Romania, asa cum s-a intamplat deja in mai multe tari occidentale. Iar peste tot, rezultatele impotriva lumii interlope au fost spectaculoase.

Link to comment

Sistemul judiciar din Romania (implicit cel European) este diferit in proportie de 50-60% fata de cel American. Sunt foarte multe aspecte legale/juridice/sociale care nu isi pot gasi corespondent in dreptul American. Sistemul lor juridic este unul preponderent cutumiar in care penalul si civilul se intrepatrund dar fara a fi clar delimitate. Parerea mea ca cel putin in urmatorii 50 ani (daca cloaca asta intitulata UE va tine mai mult atunci se va mari perioada) izvoarele de drept pe care le vom imbratisa vor fi cele europene. In nici un caz cele SUA-reze.

Edited by Julius
  • Upvote 1
Link to comment

De acord dar la noi cred ca nu se vrea ,ptr ca ar atinge si sfera politica ptr ca ar ajunge la unii de sus care invart afaceri necurate cu interlopii ,practic cu mafia din Romania.

Dar daca vrei poti adopta si in romania asa cum au preluat si din costitutia altor tari,daca se vrea.

Link to comment

Sistemul penal american incrimineaza infractiunile din sfera crimei organizate la nivel de stat, cât si federal, fara a fi definita denumirea juridica a acesteia.

Pentru a lupta împotriva fenomenului prin mijloace de drept penal, legiuitorul pune la dispozitie precizari, privind institutia "conspiratiei" si conditiile R.I.C.O.

http://www.scritube.com/stiinta/drept/PARTICULARITATI-LEGISLATIVE-IN83235.php

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.