Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Baza de date (persoane dubioase/periculoase)

xuser

Question

Am si eu o intrebare din pura curiozitate.

Exista o baza de date a politiei care sa cuprinda "persoane dubioase".

Ex. daca ai facut anumite chestii in trecut dar nu s-a inceput urmarirea penala/administrativa asupra ta, sau daca alergi pe soseau de centura (acolo unde stau prostituatele) si ti se ia buletinul de 2-3 ori, te baga in ceva baza de date,etc?! Asta daca sa zicem ca nu s-a intocmit niciodata un proces verbal pe numele tau ,nu ai primit amenzi etc [dar te duci pe stadion si urli cat te tine gura, fara sa te bati,etc], se mai culeg informatii despre anumiti "ciudati" de prin oras?! ex de ciudati: "smecheri de cartier", "fraieri de pe net",etc?!

Edited by xuser

23 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Hai sa-ti zic un secret ... dar sa-l tii numai pentru tine! :D

Ai grija ca daca te legitimeaza de trei ori in decursul a 30 de zile, pe centura la prostituate, automat te verifica si la starea civila, iar daca e cazul, o sa-ti anunte sotia. :ner:

• 0

Deci din cate sa inteleg acele baze de date (daca exista)

sunt inca un "instrument" (cum sunt considerate si testele de poligraf) "din ala" care ajuta politistul sa se ghideze (pe o urmarire penala), dar care nu poate fi folosit in instanta, pentru ca este irelevant !?

• 0
  • Moderator

Munca de politie este complexa si implica anumite activitati care sunt considerate clasificate. Astfel ca nu iti putem raspunde la aceasta intrebare. Te rog sa nu mai insisti.

• 0

Hai sa-ti zic un secret ... dar sa-l tii numai pentru tine! :D

Ai grija ca daca te legitimeaza de trei ori in decursul a 30 de zile, pe centura la prostituate, automat te verifica si la starea civila, iar daca e cazul, o sa-ti anunte sotia. :ner:

Daca omul era potent, acum l-ai speriat ! :ner:

PS . Aceste lucruri nu se discuta in privat ( sunt pentru uz intern - munca politistului ), mai ales pe internet ( cred ca nimeni nu-ti va da detalii nici macar pe email privat ) :emo-yessir:

Edited by Eduard

• 0

am auzit si eu de baza asta de date. daca nu au suspecti listeaza baza de date si incep sa ancheteze in ordine alfabetica, pina cedeaza unul si marturiseste :ner:

• 0

In cazul in care reclami pe cineva din varii motive , depui o plangere , sau primesti o amenda de circulatie ( ca pieton sa spunem ) , toate acestea se vor regasi pe viata in baza de date a politiei ( folosita de altfel ca si uz intern) ? Sau acestea vor se vor regasi in baza de date pentru o perioada scurta de timp , ca si in cazul punctelor de penalizare aplicate unui sofer ?

Am dat intamplator de acest topic , iar intrebarea s-a nascut accidental , deci adresabilitatea de mai sus nu este cu trimiteri ascunse. Va multumesc.

• Downvote 2

• 0

Referitor la subiect, eu n-am de unde sa stiu sigur 100%, dar cred ca exista aceasta baza de date (persoane dubioase).

Exemplu pe internet, cred ca exista un motor care alege si clasifica anumite cuvinte cheie ( bomba, arma, cum construiesc o arma, o bomba, etc) si se afla ip-ul si datele acelui user care a folosit aceste cuvinte cheie.

Iar informatiile se culeg probabil de SRI ,dar dupa cum am spus, nu sunt sigur 100%

• 0

Ca sa fii sigur 100% eu zic sa incerci :naughty: si sa vezi ce se intampla! Asta numai ca sa te convingi!

• 0

Hai sa-ti zic un secret ... dar sa-l tii numai pentru tine! biggrin.gif

Pacat ca are BAN,eram curios sa vad daca i-a fost anuntata sotia : :ner:

• 0

cauta pe google cuvintul "echelon" si ai sa gasesti ce te intereseaza.

iar ca intrebare ptr juristi: ptr a obtine datele din sistemul Echeleon, ai nevoie de mandat de la judecatorul roman sau nu?

astept opinii argumentate juridic :)

• Upvote 1

• 0

Maxu, daca americanii si britanicii au negat ani buni existenta acestui sistem, crezi ca noi, simpli pioni pe tabla de sah a marilor puteri, avem acces la aceste informatii?

Si ca sa raspund la intrebare, crezi ca beneficiarii acestui sistem cer mandat de la judecator?

• 0

intr-un dosar avut in gestiune am avut info obtinut de sri din acest sistem, via usa, si depus la dosar. sri face parte din sistem si poate obtine aceste info prin parteneriatele cu sua.

problema care se pune este daca aceste info, desi se refera la date personale ( convorbiri telefonice, email, etc) ele nu sunt obtinute cu mandat judecatoresc, rezultind astfel o ocolire flagranta a legii romane desi obiectul protejat de catre cpp sunt aceleasi.

interesanta speta, de reflectat asupra protejarii drepturilor civile. altfel vom ajunge sa fim subiecti de big brother.

• 0

Maxu, dupa umila mea parere, SRI a obtinut aceste date, deoarece marele nostru "frate" de peste ocean era interesat de rezultat...Echelon este folosit in primul rand in "lupta contra terorismului de pretutindeni" iar daca mai este folosit si in alte scopuri, ce conteaza, daca oricum nu dau socoteala...

• 0

Maxu, esti un tip interesant(am descoperit asta din momentul cand ai dezvaluit cam ce cari in portbagajul masinii), iar ulterior cam cu fiecare postare(totusi esti avocat, nu politist), dar per ansamblu esti OK!

• Upvote 2