Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

tyshaya

Question

buna ziua.m-am casatorit de curand si mi-am schimbat buletinul.vreau sa imi schimb si permisul de conducere ,deoarece acum am numele dupa casatorie.intrebarile mele sunt urmatoarele:daca permisul meu auto e aproape de un an facut mai trebuie sa fac vizita medicala?si m-ar interesa sa stiu exact ce acte am nevoie pentru preschimbare.am cautat pe internet dar am gasit mai multe raspunsuri si mi-ar fi de mare ajutor daca as primi raspunsurile asteptate.va multumesc

Recommended Posts

• 0

Da florian20sim politistul de la ghiseu are dreptate, incepand cu data de 19 ianuarie 2013 s-a introdus valabilitatea separata pe categorii de vehicule. Astfel daca detii mai multe categorii ele vor avea valabilitate separata consemnata pe permis si ai ocazia ca intr-un an de zile sa schimbi 3 permise. Daca sa presupunem ai categoria B valabila vei conduce doar vehicule din categ B, iar daca ai categ C expirata pentru a conduce vehicule din aceasta categorie va trebui sa preschimbi permisul.

• 0

Da florian20sim politistul de la ghiseu are dreptate, incepand cu data de 19 ianuarie 2013 s-a introdus valabilitatea separata pe categorii de vehicule. Astfel daca detii mai multe categorii ele vor avea valabilitate separata consemnata pe permis si ai ocazia ca intr-un an de zile sa schimbi 3 permise. Daca sa presupunem ai categoria B valabila vei conduce doar vehicule din categ B, iar daca ai categ C expirata pentru a conduce vehicule din aceasta categorie va trebui sa preschimbi permisul.[/quote

ok ms am inteles

• 0

Buna seara ! Va rog sa imi spuneti daca am permisul auto din 2007 si m-am casatorit in 2008 si nu l-am preschimbat pana in prezent pentru ca nu am avut nevoie de el ,se da amenda si ce acte am nevoie pentru preschimbare? Va multumesc !

• 0

Da risti sa primesti o amenda intre 300 si 375 lei, intrucat nu ai preschimbat permisul. Aii nevoie de fisa detinatorului permisului ( se completeaza la birourile de copiat acte), taxa de plata a noului permis ( la BCR sau CEC), vechiul permis de conducere si actul de identitate.

• 0

nu  este nevoie de vizita medicala acum ci doar la expirarea perioadei de valabilitate a permisului. Acum vei primi un nou permis care va avea aceeasi valabilitate ca a celui preschimbat.

• 0

Salut. As vrea sa stiu va rog daca se poate urmatoarele :

1. Pentru permis de conducere ( ala roz CU ADRESA PE EL ) obtinut in jud. Hunedoara la data de 03.10.2007 cu valabilitate pana la data de 03.10.2017, sunt obligat sa fac o preschimbare daca la data de 11.07.2011 mi-am schimbat domiciliul in jud. Dolj ( Craiova ) ? Am auzit la permisele noi ca nu este mentionata adresa asa ca nu vad de ce as fi obligat la preschimbare. Nu l-am schimbat pana acum pentru ca nu am avut autovehicul ... voi achizitiona in viitorul apropriat asa ca ... am ajuns aici.

2. Daca DA, trebuie sa schimb permisul as dori sa stiu deasemenea daca trebuie sa fac si vizita medicala ( nu are sens sa arunc banii aiurea )

3. Daca NU sunt obligat sa schimb permisul as dori sa stiu daca pot avea probleme in a circula in afara Romaniei in situatia de fata ( circul prin Italia, Austria, Ungaria, etc. ma opresc domnii politisti vad adrese diferite in buletin si in permis ).

4. Deasemenea, daca NU sunt obligat sa preschimb permisul, pot intampina probleme la inmatricularea unui autovehicul adus din strainatate ? ( referitor la aceeasi situatie cu adresele diferite ).

P.S. As vrea sa fac un singur drum la ServiculPermise si doar DACA este cazul. Multumesc anticipat !

• 0

Nu esti obligat sa preschimbi permisul daca ai schimbat domiciliul. Ramane la alegerea ta acest lucru. Dar permisul tau va fi in evidenta politiei rutiere din localitatea in care a fost emis permisul. Daca va fi nevoie vreodata aici vei sustine testul 13/15, dar sa speram ca nu va fi nevoie vreodata pt. acest lucru.

Edited by 25tess

• 0

Da-mi te rog un exemplu in care voi sustine testul ca sa stiu ca poate prefer sa merg sa-l schimb mai ales ca o sa circul pe dincolo si nu vreau preobleme. Si vizita medicala se sustine indiferent de motivul preschimbarii ?

am vazut acum ca "'Examinarea "13 din 15" se adreseaza celor care si-au pierdut dreptul de a conduce pe drumurile publice si care doresc sa si-l recapete intr-un termen mai scurt decat in mod obisnuit." asta chiar ar fi aberant ! Sa pierzi dreptul asa ... ca nu ai schimbat permisul

• 0

Testul se sutine doar in cazul in care doresti reducerea perioadei de suspendare sau in anumite cazuri esti obligat sa sustii testarea iar daca nu faci acest lucru perioada de suspendare se mareste. Ma refeream la faptul ca daca ai domiciliul in Bacau si permisul emis de Arges vei fi nevoit sa te deplasezi sa sustii testarea la politia rutiera care are in evidenta permisul tau de conducere, adica in cazul expus de catre mine la Arges.

• 0

Buna ziua, locuiesc in strainatate de citiva ani si intre timp mi-a expirat permisul, plus ca nici nu il mai gasesc din pacate. Puteti sa imi confirmati va rog ca pentru emiterea unui nou permis, pe linga toate actele si viza medicala, declaratia de pierdere a permisului este suficienta sau mai trebuie si altceva (timbru, publicare in monitorul oficial etc?)

Multumesc mult / Petre

• 0

Buna seara, am si eu una sau mai multe intrebari in legatura cu presimbare permisului...

locuesc in Germania din Anul 2007 si acuma la sfarsitul anul 2013 imi expira permisul am fost la nemti la permise,eii sau oferit sa imi dea un permis nemtesc doar ca tre sa le arat o hartie din ro (cazier auto) si atunci nu va fi nici o probl...

acuma e intrebarea tre sa fac cerere din timp la politie ptr a primi dovada, tre sa o ridic personal,sunt in timisoara.

as merge si in ro, ptr o sapt sa rez. probl, doar ca nu stiu de unde si ce si cum sa incep.. din pacate ..... 

imi trebuie ajutor... ms mult in avans

• 0

Da si Nu...ptr ce anume. Voi merge personal în timişoara peste 1-2 săptămâni ...vreau să ştiu sau dacă trebuie să fac o cerere din avans că să pot primi dovadă când voi veni în ţară ptr că nu am mult timp ....şi mi.am luat extra liber să rezolv problema..ms daniel

• 0

Bună dacă se poate face pe net sigur aş dori ptr că am doar 5 zile libere şi îmi doresc să pot rezolva totul .

• 0
  • Moderator

Te-am întrebat dacă mai ai rude sau pe cineva de încredere acolo, în locaitate, pentru că poţi apela să-ţi plătească taxa de 1 leu şi să depună cererea de eliberare, iar tu când ajungi doar să mergi şi să ridici cazierul auto.

• 0

Da aş avea un prieten care poate să îmi faca un favor bănesc...şi cum de procedează ?mers la ghi şeul de permise şi făcută o cerere pe numele meu?.sau la poliţie ?...

• 0

Mergi la ghiseul de la Serviciul Rutier care are in evidenta permisul tau de conducere si depui acolo cererea. Vei primi raspunsul in aceeasi zi sau cel mult in ziua urmatoare.

• 0

Aaa ok super ms mult ...sper să decurgă fără probleme şi fără o grămadă de timp pierdut...

Voi toţi mi.ati fost de mare ajutor :)

daniel

• 0

Buna ziua. Imi expira carnetul de B pe 04.09.2013. Intre timp am luat examenul pentru categoria C , urmand ca in decurs de 2 saptamani sa dau si de cat. D si cat. C+E. Am inteles ca trebuie sa fac vizita medicala pt categoria B. Ce pasi trebuie sa urmez ca sa pot lua permisul cu toate categoriile pe el ? Multumesc.

• 0

Buna ziua. In urma casatoriei mi-am schimbat numele. Intrebarea mea este : Cate zile am la dispozitie sa-mi schimb permisul de consducere si daca depasesc termenul limita este vreo amenda pe care va trebui s-o platesc? Buletinul l-am schimbat, deoarece avea termen de maxim 15 zile, dar la permis nu gasesc nicaieri un termen limita. Si am inteles din raspunsurile de mai sus ca analizele nu mai trebuiesc facute, nu?

Va multumesc mult. O zi buna

• 0

Permisul il vei schimba imediat dupa ce ai primit noul act de identitate. In acest caz vei primi un permis de conducere care va avea valabilitatea celui pe care il preschimbi. Daca vrei un permis categ b valabil 10 ani atunci trebuie sa faci vizita medicala acum.