Jump to content
POLITISTI.ro

Autorizatie , necesarul pt a putea comercializa sprayuri autoaparara

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua !

Doresc sa deschid un magazin in care sa comercializez doar sprayuri destinate autoapararii, lacrimogene si cu piper sub diferite forme si marci. Am cautat de cateva zile sa ma lamuresc din punct de vedere legal ce am nevoie si in zadar. Nu gasesc nici o lege in care sa fie mentionat acest termen de spray lacrimogen sau cu piper . Termenul de arma cu gaz comprimat se refera si la aceste sprayuri? Exista masuri speciale ce trebuie luate pt a putea comercializa asaceva ? Multzumesc anticipat.

Modificat de athosh
  • Moderator
Publicat

Nu sunt sigur 100% dar pentru

Substanţele toxice

- Cerere scrisa (cu antetul, numarul de înregistrare, stampila si semnatura directorului societatii)

- Autorizatia de functionare eliberata de Directia de Sanatate Publica

- Autorizatia sanitara de functionare eliberata de Directia de Sanatate Publica

- Autoritzatia pentru efectuarea de operatiuni cu substante toxice eliberata de D.S.P. si I.T.M.

- Tabel nominal cu datele de stare civila ale persoanelor care desfasoara activitati cu substante toxice si respectiv a persoanelor responsabile si a gestionarilor numiti prin decizie semnata de conducatorul unitatii.

- Lista substantelor toxice ce urmeaza a fi detinute, utilizate sau cu care se efectueaza operatiuni potrivit legii.

- Nota documentara din care sa rezulte concret la ce anume sunt utilizate substantele toxice detinute, conditiile de asigurare a securitatii lor si masurile de protectie a personalului împotriva intoxicatiilor.

- formular tip cerere;

- taxe după caz.

Mai multe informații vei obține dacă mergi la la sediul IPJ - Serviciul Arme.

Publicat

In primu rand multzumesc Marius pt raspunsul dat si voi incerca sa merg si la IPJ. Treaba este foarte complicata...sunt total in ceatza. Pe piatza sunt sute de anunturi (vand spray lacrimogen, para,piper de x model etc)...pe internet , ziare ...chiar si in pietze. Cat de legala este treaba asta? Iar cat despre spray in sine...imi poate spune cineva daca este considerat arma ?...sau in ce denumire este regasit in vre-o lege?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.