Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendare permis viteza - permis Marea Britanie


opio18

Recommended Posts

In primul rand imi cer scuze daca mai e vreun topic de genul pe care nu am reusit sa il gasesc. O sa incerc sa fiu scurt si la obiect : am fost surprins de aparatul radar 116km/h in Bucuresti => suspendare 90 zile. As vrea sa stiu daca pot sustine testul "13/15" pentru reducerea suspendarii in conditiile in care eu detin permis emis de Marea Britanie. Am obtinut permisul in Ro dar in 2011 a trebuit sa il preschimb in GB(am lucrat sofer acolo si imi era necesar permis de GB). Din ce am gasit pe internet si in avizierele Politiei Rutiere eu indeplinesc toate conditiile pentru a sustine testul numai ca am primit raspunsul ca nu se poate verifica daca eu am avut permisul suspendat.In plus am si un cazier care a fost ems odata cu permisul si care dovedeste ca in ultimii ani nu am avut permisul suspendat. Ma poate "lumina" si pe mine cineva cu un raspuns, va rog? Incerc de o saptamana sa gasesc un raspuns care sa ma lamureasca si care sa ma indrume catre ceea ce ar trebui sa fac. Multumesc.

Link to comment
  • Member

Daca ai permis de conducere emis de alta tara,te duci la un notar dupa ce ai achitat sanctiunea si declari pe propria raspundere ca nu ai sa conduci pe teritoriul Romaniei pe timpul perioadei de suspendare si despre faptul ca esti rezident in alta tara!

Cu aceste acte si cu dovada inlocuitoare a permisului sa te prezinti in audienta la seful Serviciului Politiei Rutiere unde ti-a fost ridicat permisul.

Atentie!!! Daca vei fi depistat in trafic conducand pe teritoriul Romaniei, o sa ti se intocmeasca dosar penal si adio permis de conducere!

Link to comment
  • Member

Nu!!!

Vei primi permisul de conducere inapoi si vei putea parasi tara ,ca apoi sa te poti folosi de el in tara de resedinta!

Si ti-am atras atentia ca, in cazul in care o sa conduci pe teritoriul tarii o sa ti se intocmeasca dosar penal, iar permisul va fi retinut in vederea anularii!

Link to comment

Asta am inteles. Intrebarea mea era daca pot sustine testul de reducere a suspendarii de la 90 la 30 zile. Cum am spus in primul post a incercat sa mi se explice ca Politia Rutiera Romana nu poate verifica daca eu am mai avut permisul suspendat pentru ca a fost emis de alta tara. Exista vreo posibilitate ca eu, aducandu-le dovada ca nu am avut permisul suspendat in ultimii 2 ani si nu am niciun punct penalizare nici in Ro nici in GB, sa pot sustine testul. Efectiv pe mine ma intereseaza reducerea suspendarii de la 90 la 30 de zile pe teritoriul Romaniei, pentru ca stiu ca aceasta suspendare se aplica numai in Romania. Daca cineva stie sau a avut de-a face cu un caz asemanator as ramane recunoscator pentru sfaturile si indrumarile dumnealui. Multumesc.

Link to comment

intrucat permisul dvs. este eliberat de catre o autoritate straina nu aveti dreptul la reducerea termenului de suspendare. In acest caz puteti alege intre varianta expusa de catre cipri 83 sau solicitati ca permisul dvs. sa ramana la sediul unitatii de politie din Romania si astfel sa il puteti recupera de aici la expirarea termenului de suspendare.

Link to comment

Nu i-am retinut numele. Doamna/domnisoara de la relatii cu publicul Udriste si colegul de birou. Conversatiia dintre mine si dumnealor s-a incheiat cu: "tu nu intelegi ca nu se poate verifica daca ai avut permisul suspendat?" Acesta e motivul pentru care am ales sa postez aici, Pentru ca persoanele care ar fii trebuit sa ma indrume mi-au raspuns foarte "deranjate". Speram sa gasesc pe cineva mai binevoitor aici. Multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Poate preschimba permisul britanic în unul românesc, dacă are domiciliu în ţară.

În Marea Britanie presupun că a avut doar reşedinţă.

Link to comment

intrucat permisul dvs. este eliberat de catre o autoritate straina nu aveti dreptul la reducerea termenului de suspendare. In acest caz puteti alege intre varianta expusa de catre cipri 83 sau solicitati ca permisul dvs. sa ramana la sediul unitatii de politie din Romania si astfel sa il puteti recupera de aici la expirarea termenului de suspendare.

Sa inteleg ca nu exista nici o posibilitate de a-mi reduce suspendarea... Chiar daca fac eu dovada ca indeplinesc toate conditiile cerute de lege? Pentru ca eu le pot aduce un cazier si in plus se poate verifica foarte usor la autoritatea emitenta, cu un singur telefon in care eu aprob ca Politia sa imi verifice detaliile permisului Aici am eu nelamuriri : din moment ce conditiile puse au fost indeplinite, de ce nu pot sustine si eu acest examen sa imi reduc suspendarea pe teritoriul Ro. Doar pentru ca am permisul emis de alta tara? Este exprimat in articolul respectiv asta? nu vreau sa fiu insistent dar sunt intr-o situatie destul de dificila si incerc cu disperare sa gasesc o solutie. Multumesc

Link to comment
  • Moderator

opio18

Dreptul de a conduce (examenul de permis) a fost obţinut în România, iar în Anglia doar ai solicitat preschimbarea permisului, corect?

Link to comment

opio18

Dreptul de a conduce (examenul de permis) a fost obţinut în România, iar în Anglia doar ai solicitat preschimbarea permisului, corect?

Da. Permisul a fost obtinut in Romania in anul 2004 si a fost preschimbat in permis britanic in 2011 luna iunie!

Link to comment

Nu gasesc nicaieri un articol care sa dispuna ca o persoana care are emis permisul de o autoritate straina NU poate sustine testul pentru reducerea suspendarii. Am gasit art 220, 221din "Regulamentul de punere in aplicare a Codului Rutier" care nu dispun acest lucru. Ma poate ajuta cineva? Multumesc.

Link to comment

preshimbarea permisului dureaza si nu il ajuta cu nimic in speta de fata, poate pe viitor dupa expirarea perioadei de suspendare poate solicita si preschimbarea acestuia,

Link to comment

Multumesc pentru timpul acordat si informatiile oferite. O seara buna va doresc! Daca se poate sa mai lasati topicul deschis si maine poate stie cineva o portita sau o solutie care ma poate ajuta. Multumesc inca odata tuturor!

Link to comment

Stiu ca am gresit si imi asum responsabilitatea pt ce am facut dar atata timp cat legea permite nu vad de ce nu m-as folosi de aceste "portite". Daca dvs. erati in situatia mea nu va foloseati de aceasta redurcere a suspendarii daca legea va permitea? Cred ca oricine ar proceda la fel... Procesul de constiinta mi l-am facut eu deja, aici cautam ajutor privind legea si felul in care as putea proceda sa imi reduc suspendarea. Cred ca am condus amandoi destul de mult ca sa stim ca ce am facut eu nu se intampla odata pe an, ci in fiecare zi. Multumesc mult pentru ajutorul oferit!

Nu mai cauta portite si intreaba-te de ce pe soselele din Romania mor anual de sapte ori mai multe persoane decat in Marea Britanie.

Sincer cred ca acesta e un subiect mult prea complex pentru a incerca sa sugeram ca viteza este principalul factor.

Link to comment

opio18 nu o să îți vină să crezi, dar în România, viteza este principala cauză generatoare de accidente, în special accidente în urma cărora rezultă victime omenești.

Link to comment

Dan, nu contest acest lucru dar din punctul meu de vedere sunt alti factori care fac viteza sa fie principala cauza a accidentelor cu victime: infrastructura, legislatia asigurarilor care permite copiilor de 18-19 ani sa conduca masini cu motoare puternice, lipsa camerelor de supraveghere si multe altele. Eu nu caut sa ma scuz, spre deosebire de o anumita categorie a romanilor nu vreau sa ocolesc legea, desi in cazul meu stim toti ca as putea foarte usor, Vreau doar sa mi se acorde dreptul de a-mi reduce suspendarea. Singurul vinovat sunt eu! Numai ca nu mi se pare corect sa nu pot sustine acest test din punct de vedere moral. Eu vreau sa sustin acest test pentru a conduce in Ro dupa 30 de zile si asa cum pentru persoane care au permis de Ro este aplicabil acest test nu inteleg de ce eu nu am voie, din moment ce imi este recunoscut permisul si am dreptul de a conduce in Ro, ma supun acelorasi legi ca oricine din aceasta tara, pentru ca afara oricum nu sunt afectat de aceasta sanctiune. Acesta e detaliiul care nu mi se pare corect si nu il inteleg. Daca a-ti incerca sa va puneti in locul meu, sincer cred ca a-ti proceda la fel. Poate gresesc, desi nu cred. Multumesc.

Link to comment

Cred că te pot lămuri acum. Conform art.219/alin.3 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 republicată verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, in cazul in care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile.

Serviciul care are în evidență permisul tău este în acest caz Poliția din Marea Britanie. Este o lacună a legislației românești pentru că nu au prevăzut și cazul în care te afli și tu din păcate. Cu părere de rău pentru situația ta, pot să afirm cu siguranță că polițiștii nu au greșit cu nimic când ți-au refuzat susținerea testului.

Edited by Dan
Link to comment

Multumesc pentru informatie! Vroiam sa merg in audienta la Comandatul de la Udriste sa vad daca e posibil sa sustin testul dar daca sunteti atat de sigur de raspuns cred ca e doar pierdere de vreme si pentru mine si pentru dumnealui. Multumesc inca o data pentru informatii!

Link to comment
  • 3 years later...

Pentru persoalene care au permis de UK singura varianta sa se poat da testul pentru reducere de la 90 la 30 zile trebuie sa urmeze urmatorii pasi:

1. Indiferent de motivul pentru care s'a retinut permisul trebuie sa faci contestatie in instanta, important pentru a intra in posesia permisului.

2. Dupa ce s'a facut contestatia si s'a obtinut permisul , imediat il schimbi in permis  romanesc

3. Dupa ce s'a dat sentinta definitiva, predai permisul romanesc si poti sustine examenul pentru micsorarea pedepsei de la 90 la 30 de zile.  

      Acest lucru am facut eu si este perfect de legal!!! Sper sa va ajute pentru ca si eu am cautat sa ma informez si nu am avut nicio sursa!!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.