Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni prin telefon

20 de persoane sunt suspectate de poliţiştii băcăuani că au înşelat, prin telefon, mai mulţi cetăţeni din judeţul Bacău, cu sume de bani cuprinse între 2.000 şi 5.000 de euro.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I, efectuează cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune, comise în dauna unor cetăţeni din judeţul Bacău.

Din cercetări s-a stabilit că părţile vătămate au fost contactate telefonic de persoane care s-au dat drept membri ai familiei sau apropiaţi ai acestora şi care afirmau că au fost implicate în accidente rutiere şi au nevoie de sume de bani pentru a soluţiona această problemă.

Ca urmare a investigaţiilor desfăşurate în cauză, poliţiştii au identificat 20 de persoane suspectate de săvârşirea acestor fapte. Pentru probarea activităţii infracţionale, la data de 21 ianuarie a.c., poliţiştii au efectuat percheziţii într-un penitenciar din ţară, în care se aflau în detenţie două dintre persoanele suspectate de săvârşirea acestor infracţiuni. Au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 8 telefoane mobile şi cartele reîncărcabile, achiziţionate ilicit şi deţinute fără drept.

Totodată, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa soţiei unuia dintre suspecţi, unde poliţiştii au identificat şi ridicat sume de bani şi aparatură electronică, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, cu privire la care există suspiciunea că provin din comiterea unor infracţiuni.

Cercetările continuă în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

379669_514292745271495_83453917_n.png

Pentru a nu deveni victima acestor genuri de infracţiuni, poliţiştii recomandă:

 • verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului NU REŢIN TELEFOANELE MOBILE;
 • dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;
 • fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumnea¬voastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;
 • nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate si legi¬timaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
 • nu trimiteţi bani, solicitaţi în scopul de a vă ajuta rudele, până nu luaţi legătura personal cu membrii familiei dumneavoastră!
 • nu daţi curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi, în mod conştient, un prejudiciu bănesc a cărui recuperare nu este întotdeauna certă!
 • nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui sondaj, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs!
 • nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi credit/debit prin e-mail/fax!
 • nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!

I.G.P.R. -Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni prin intermediul mijloacelor electronice

În această dimineaţă, au loc 30 de percheziţii în Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti şi Ilfov la locuinţele mai multor persoane suspectate că au creat un prejudiciu de 350.000 de euro prin înşelăciuni telefonice.

La data de 19 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu efectuează 30 de percheziţii domiciliare (în Ploieşti, Dâmboviţa, Bucureşti şi Ilfov) şi pun în aplicare 70 de mandate de aducere, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unei grupări infracţionale care se ocupa cu înşelăciuni. De asemenea, sunt efectuate 3 controale în Penitenciarele Oradea, Mărgineni şi Ploieşti.

La acţiune participă şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii informatice din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, B.C.C.O. Bucureşti, S.C.C.O. Ilfov, S.C.C.O. Dâmboviţa, precum şi de intervenţie rapidă de la Serviciile de Acţiuni Speciale din Alba, Sibiu, Ilfov şi Prahova.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R..

În fapt, o parte din membrii grupării sunt suspectaţi că au contactat telefonic, din penitenciar, mai mulţi casieri ai unor bănci, iar sub pretextul nefuncţionării sistemului informatic al unor societăţi de transfer financiar, i-au convins pe aceştia să efectueze ,,simulări”, care în realitate au fost transferuri reale.

Pentru a fi convingători, membrii grupării trimiteau anterior e-mail-uri pe adresele de e-mail de serviciu ale casierilor, folosind o adresă ce crea aparenţa uneia oficiale, în care li se aducea la cunoştinţă că urmează să aibă loc ,,simulări” privind sistemul de transfer financiar. Era indicat chiar şi un număr de telefonie fix, care, în prealabil, erau făcute modificări pentru devierea apelului către numărul de mobil folosit de suspecţi în penitenciar.

Imediat după obţinerea codului unic al tranzacţiei, acesta era transmis prin SMS legăturilor din afara penitenciarelor, care se ocupau şi cu recrutarea săgeţilor, ale căror date erau folosite în simulări. După ce ridicau banii, săgeţile îşi opreau comisionul şi înmânau banii liderilor grupării sau familiilor acestora.

O parte din sumele de bani ridicate erau introduse în penitenciar cu prilejul vizitelor. De asemenea, banii erau transmişi şi prin intermediul mijloacelor electronice.

Totodată, membrii grupării sunt suspectaţi au contactat operatori ai societăţilor de transfer financiar din mai multe ţări (Spania, Italia, Cehia, Bulgaria, Anglia, Emiratele Arabe Unite etc.) pentru a-i convinge să efectueze simulări, fiind înşelaţi astfel mai mulţi operatori din străinătate.

Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 350.000 de euro.

Pe lângă simulările din sistemele de transfer financiar, există indicii că membrii grupării se ocupau cu înşelăciuni prin telefon sau cu fraude privind coduri de încărcare pentru cartele prepay.

În cauză a fost începută urmărire penală faţă de 58 de persoane care sunt cercetate pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Percheziţii la suspecţi de înșelăciuni prin telefon

 

În această dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează mai multe percheziţii în judeţeţe Brăila şi Galaţi. Acţiunea are drept scop probarea activităţii infracţionale a unor suspecţi constituiţi într-o grupare specializată în înşelăciuni prin telefon.

La acțiune, alături de polițiștii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoșani, participă polițiști de investigații criminale din cadrul I.P.J. Brăila, precum şi polițiști ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Botoşani şi Brăila. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din I.G.P.R..

Poliţiştii desfăşoară cinci percheziţii domiciliare în municipiul Brăila şi două percheziţii în Penitenciarul Galaţi.

Din investigațiile efectuate în cauză au rezultat indicii că, gruparea infracţională ar fi coordonată de două persoane încarcerate în penitenciar.

Acestea sunt suspectate că, prezentându-se ca făcând parte dintr-o companie de telefonie, ar fi apelat victimele cărora le comunicau faptul că sunt câştigătoare ale unor premii în bani, pentru încasarea cărora le solicitau, însă, să transmită prin mandat poştal diverse sume de bani, reprezentând taxe de încasare ale premiilor (TVA sau alte comisioane).

Ulterior, banii ar fi fost încasați de alţi patru bărbaţi, complici ai celor doi suspecţi aflaţi în stare de detenţie.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea de mijloace materiale de probă care au legătură cu activitatea infracţională a suspecților în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment

Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni prin metoda “Accidentul”

 

În această dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, efectuează şapte percheziţii, două în Penitenciarul Galaţi şi cinci pe raza municipiului Galaţi. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi are drept scop probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de comiterea de înşelăciuni prin metoda “Accidentul” .

La acţiune, alături de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Iaşi, participă şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Galaţi.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că gruparea infracţională ar fi coordonată de două persoane încarcerate în penitenciar. Suspecţii ar fi înşelat mai multe victime, cărora, sub pretextul unui accident rutier fictiv în care ar fi fost implicate rude ale acestora, le-ar fi solicitat transferul a diferite sume de bani necesare a fi folosite în procesul penal.

Poliţiştii şi procurorii urmăresc identificarea şi ridicarea de mijloace materiale de probă care au legătură cu activitatea infracţională a suspecţilor în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni prin metoda „ACCIDENTUL”

 

La această oră se desfăşoară percheziţii la 14 persoane încarcerate în 5 penitenciare, precum şi alte 42 de percheziţii în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Acţiunea, la care participă peste 500 de poliţişti, vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de înşelăciuni telefonice, prin metoda “ACCIDENTUL”.

În această dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R., poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Ilfov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Brăila, Tulcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Dolj, Prahova, Giurgiu, Buzău, Vâlcea, Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi echipe de intervenţie din cadrul I.G.P.R., desfăşoară o amplă acţiune pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de înşelăciuni telefonice.

Astfel, au fost constituite 51 de echipe de percheziţie, formate din peste 500 de poliţişti din structurile de investigaţii criminale şi de intervenţie, sprijinite de S.I.A.S. - I.G.P.R., care beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale- I.G.P.R..

Percheziţiile se desfăşoară în cinci penitenciare, respectiv Penitenciarul Galaţi (sunt vizate 8 persoane încarcerate), Penitenciarul Iaşi (sunt vizate 2 persoane), Penitenciarul Craiova (o persoană încarcerată), Penitenciarul Tulcea (2 persoane încarcerate) şi Penitenciarul Mărgineni-Giurgiu (o persoană încarcerată). De asemenea, sunt efectuate 42 de percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi (6), Brăila (10), Ilfov (3), Ialomiţa (1), Vâlcea (1), Buzău (2), Caraş-Severin (1), Hunedoara (1), Suceava (3), Iaşi (1), Călăraşi (10), precum şi în municipiul Bucureşti (3).

Activităţile se desfăşoară în 78 de dosare penale înregistrate la D.G.P.M. Bucureşti (la Serviciul de Investigaţii Criminale şi la Poliţiile Sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6), sub supravegherea procurorilor de caz.

Persoanele depistate urmează să fie conduse pentru audieri la sediul D.G.P.M.B..

În fapt, suspecţii ar fi contactat prin telefon părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Suspect de înşelăciuni prin telefon, depistat de poliţişti

 

Un bărbat din județul Dâmbovița este suspectat că a înșelat mai multe persoane pe care le-a apelat sub pretextul că nu şi-au achitat factura telefonică. Acesta le-a solicitat să tasteze un cod pentru a plăti contravaloarea facturii, însă prin acest procedeu se vira credit pe cartela lui.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pucioasa – IPJ Dâmbovița au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, de 26 de ani, din localitate, suspectat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul creat fiind de 415 euro.

 

În fapt, în perioada ianuarie-august a.c., tânărul, recomandându-se ca fiind un reprezentant al unei reţele de telefonie, ar fi apelat diferite persoane cărora, sub pretextul că nu şi-au achitat factura, le-ar fi solicitat să tasteze un cod pentru a achita contravaloarea acesteia.

Prin această operaţiune, se virau sub forma de credit, diferite sume de bani pe cartela apelantului.

 

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa, faţă el luându-se măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

 

I.G.P.R. -Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...
 • Moderator

Studentă la Medicină arestată pentru înșelăciuni prin metoda “accidentul”. A fost prinsă în flagrant de poliţişti

 

O doljeancă de 20 de ani, studentă în anul II la Facultatea de Medicină, a fost arestată preventiv, ieri, pe 29 de zile pentru trei înșelăciuni prin metoda „accidentul”. Tânăra se recomanda drept avocat și a fost prinsă în flagrant primind 8.000 de lei de la un bărbat căruia îi spusese că fiul său a provocat un accident în Franța și îi trebuie banii ca să-l scape.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, lucrători ai Secţiei de Polliţie Rurală Nr. 1 Craiova au fost sesizaţi vineri, de Alexandru Cotoșman, de 56 de ani, din comuna Işalniţa, că în aceeași zi a fost contactat telefonic pe telefonul fix de către o persoană de sex feminin ce s-a recomandat a fi avocat şi care l-a informat că fiul său a avut un accident rutier în Franţa, rănind două persoane şi trebuie să-i dea 8.000 de lei ca să-l scape. În temeiul sesizării a fost constituită o echipă de poliţişti care s-a deplasat la locuinţa părţii vătămate, unde a fost prinsă în flagrant Georgiana Badea, de 20 de ani, din comuna Murgaşi, în timp ce primea suma de bani înmânată de partea vătămată. Prin extinderea cercetărilor poliţiştii au stabilit şi faptul că, în aceeaşi zi, tânăra, care este studentă la Facultatea de Medicină, s-a deplasat în comuna Sopot, la locuinţa Gheorghiței Mitroi, unde, prin aceeaşi metodă, a solicitat suma de 12.000 lei, însă, suma de bani nu a fost ridicată întrucât partea vătămată nu a fost de acord să predea banii solicitaţi. Tot susținând că trebuie să-i scape copilul din „belea”, fata a primit, pe 22 septembrie, suma de 1.900 lei de la partea vătămată Ecaterina Pîrlițoiu.

 

„În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de tânăra de 20 de ani, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune, magistraţii Judecătoriei Craiova emiţând, în cursul zilei de ieri, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acesteia”,a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj.

 

sursa: oradedolj.oradestiri.ro

Link to comment
 • 2 weeks later...

Percheziţii într-un caz de înşelăciune prin telefon

 

În cursul zilei de ieri, 11 octombrie a.c., poliţiştii Capitalei - Secţia 14, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale – D.G.P.M.B., al Serviciului de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 4 şi al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Teleorman, dar şi într-un penitenciar din judeţul Giurgiu, în vederea destructurării unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost ridicate şapte terminale mobile şi cinci cartele telefonice, precum şi mai multe documente (facturi, mandate, poştale agende), iar două persoane au fost conduse la sediul Secţiei 14 pentru audieri.

În fapt, Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi contactat telefonic părţile vătămate, prezentându-se drept reprezentanţii unei societăţi de telefonie, inducându-le în eroare cu privire la faptul că sunt câştigătoarele unor premii substanţiale.

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat doi bărbaţi, ambii încarceraţi într-un penitenciar, stabilind în sarcina acestora faptul că ar fi determinat mai multe persoane să achite anumite sume de bani, reprezentând o taxă pentru a intra în posesia unor premii de fidelitate, bani ce erau ridicaţi de persoane apropiate suspecţilor de la domiciliile părţilor vătămate sau de la instituţii bancare.

Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 13.000 de lei, nu a fost recuperat.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Secţiei 14 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fiind făcute demersuri în vederea prezentării celor doi bărbaţi în faţa magistraţilor, cu propunere de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă.


D.G.P.M.B. - Serviciul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Suspect de înșelăciune prin metoda "accidentul", depistat

 

Un bărbat încarcerat în penitenciar este suspectat că a înșelat cu 10.000 de lei o femeie, de 84 de ani, căreia i-a spus că ginerele ei a provocat un accident rutier.

 

La data de 11 octombrie a.c., în urma investigațiilor efectuate de polițiștii din Săcele, județul Brașov, a fost depistat principalul suspect în cazul unei înșelăciuni prin metoda accidentul, un bărbat, de 30 de ani, din Dolj, încarcerat într-un penitenciar.

 

Din anchetă a rezultat faptul că acesta ar fi contactat telefonic victima, iar după ce a convins-o să dea banii a contactat o firmă de taximetrie din Săcele, unde a comandat o cursă de la domiciliul acesteia până în municipiul Craiova, unde banii au fost dați de taximetrist unui complice.

 

Activitățile investigative în cauză au început la data de 9 septembrie a.c., când Poliția Municipiului Săcele a fost sesizată de o localnică, în vârstă de 84 ani, cu privire la faptul că a fost înşelată cu 10.000 de lei prin metoda accidentul.

 

Polițiștii au stabilit că reclamanta a fost contactată telefonic în dimineața zilei respective de un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocat și care a indus-o în eroare.

 

Reclamantei i s-a comunicat telefonic faptul că ginerele ei a provocat un accident rutier și că este nevoie de o sumă de bani pentru a fi dată victimei accidentului, iar în aceeași zi se va prezenta la domiciliul ei un asociat al avocatului care va veni cu un taxi pentru a ridica banii.

 

Femeia s-a conformat și i-a dat 10.000 de lei unui taximetrist, ulterior a anunțat Poliția realizând că a fost victima unei înșelăciuni.

 

Suspectul a fost transferat în arestul I.P.J.Brașov, pe numele său instanța de judecată emițând mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale în cauză.

 

Sursa: IPJ BRASOV

Link to comment
 • 4 weeks later...

Reţinut pentru înşelăciune prin telefon

 

Un bărbat din Galaţi a fost depistat de poliţişti la scurt timp, după ce a încercat să înşele o femeie, sub pretextul câştigării unui premiu fals.

   

La data de 6 noiembrie a.c., o femeie din municipiul Galaţi a sesizat Secţia 1 Poliţie despre faptul că a fost contactată telefonic de un bărbat, care i-a adus la cunoştinţă că este câştigătoarea unui premiu oferit de o companie de telefonie.

 

Pentru a intra în posesia premiului, i s-a comunicat că trebuie să plătească un comision unui reprezentat, care se va prezenta în scurt timp la locuinţa sa.

În baza sesizării, la faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii de ordine publică. Suspectul de 39 ani, din Galaţi, a fost prins de poliţişti în scara blocului.

 

În urma efectuării controlului corporal, poliţiştii au găsit asupra lui un ecuson cu fotografia sa şi date de identificare falsă, un chitanţier cu însemnele unei companii de telefonie şi un telefon mobil.

 

Bărbatul a fost reţinut şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

 

În cursul acestei zile, bărbatul urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

 

I.G.P.R. -Centrul de Informare și Relaţii Publice

 


 

PENTRU A NU DEVENI VICTIME ALE ÎNŞELĂCIUNILOR PRIN TELEFON, POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANADĂ:

 • Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt reprezentanţii unor firme.
 • Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.
 • Nu trimiteţi coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice, în niciun caz unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susţin că o au (deseori infractorii îşi asumă o calitate oficială – avocat, procuror, poliţist).
 • Nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat. Simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune şi înscrierea automată la vreun concurs, fără consimţământul abonatului.
 • Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior.
 • Când vi se solicită anumite sume de bani, pe care trebuie să le trimiteţi în anumite conturi sau prin orice alte mijloace, fără să fiţi siguri că în schimbul lor puteţi primi ceea ce vi se promite, cereţi cât mai multe date despre persoana care vă solicită sumele sau propuneţi o întâlnire cu aceasta, pentru a o legitima şi o putea verifica.
 • Notaţi numărul de telefon de la care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.
 • În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!
Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Să notăm aici şi cât de aspru sunt pedepsiţi de către judecători aceşti escroci.

Pentru acest escroc ce a profitat de naivitatea mai multor bătrâni, judecătorii români i-au dat o condamnare cu suspendare

Şi uite aşa, cetăţeanul de rând îi înjură tot pe poliţiştii care realizează flagrantul, îl prind pe escroc şi după o vreme individul îi sună iar să le zică vreo două de dulce. Iar domnul cetăţean rămâne cu percepţia negativă conform căreia cei ce l-au prins şi luat pe sus în urma flagrantului i-au dat drumul. Mai mult decât atât, această asprime a judecătorilor practic îi stimulează pe escroci să-şi continue activitatea infracţională, că oricum nu ajung la puşcărie ... primesc cu suspedare.

Citiţi aici un astfel de exemplu:

 

Falsul avocat care a înșelat mai mulți doljeni prin metoda accidentul, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare

 

Craioveanul de 31 de ani, care se dădea drept avocat, acuzat de comiterea mai multor înşelăciuni prin metoda „accidentul”, a fost condamanat la 4 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 7 ani. Odată cu pronunțarea sentinței, miercuri, Judecătoria Craiova a dispus și punerea în libertate a inculpatului. Craioveanul a fost reținut pe 8 august, după ce a fost prins în flagrant primind 6.000 de lei, bani pe care îi ceruse unei femei din Cârcea susținând că este avocatul fiului său, care produsese un accident grav și are nevoie de bani să-i dea familiei victimei.

 

Miercuri, 13 noiembrie a.c., Judecătoria Craiova a pronunțat sentința în cazul craioveanului Alin Laurențiu Dumitrescu, de 31 de ani, din Craiova, care se dădea drept avocat și a înșelat mai mulți doljeni cu diverse sume de bani. “Condamnă pe inculpatul DUMITRESCU LAURENŢIU ALIN la pedeapsa de 4 ani închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 4 ani închisoare aplicate inculpatului DUMITRESCU LAURENŢIU ALIN pe durata termenului de încercare de 7 ani. Inculpatul trebuie sa respecte următoarele masuri de supraveghere : sa se prezinte la datele fixate de Serviciul de Probaţiune de pe langa Tribunalul Dolj, conform programului întocmit de aceasta instituţie; sa anunţe in prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa, si orice deplasare care depaseste 8 zile precum si întoarcerea; sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca ;  sa comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele sale de existenta. Obligă inculpatul la plata sumei de 4500 lei cheltuieli judiciare statului. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13.11.2013″, se arată în încheierea de ședință a Judecătoriei Craiova.

 

Reamintim că Alin Laurențiu Dumitrescu a fost reținut pe 8 august, în urma unui flagrant realizat de polițiștii craioveni care fuseseră sesizaţi de Ștefan Spătărelu, de 44 de ani, din comuna Cârcea, cu privire la faptul că mama sa, Elena, de 69 de ani, din aceeaşi localitate, a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat ce s-a recomandat a fi avocat şi care a informat-o că fiul său a accidentat un minor pe trecerea de pietoni, solicitându-le suma de 6.000 lei pentru a se împăca cu familia victimei. Prin extinderea cercetărilor poliţiştii au stabilit faptul că acesta este autorul a încă trei înşelăciuni, prin metoda „accidentul”, comise la începutul lunii august a.c., în dauna părţilor vătămate Floarea Chiră, de 81 de ani, Florica Călimară, de 72 de ani, din comuna Cârcea şi Tudorel Pupăzan, de 70 de ani, din comuna Şimnicu de Sus, Dolj.

 

sursa: oradedolj.oradestiri.ro

Link to comment
 • 1 month later...

Percheziţii ale poliţiştilor Capitalei pentru destructurarea unui grup infracțional

 

În ziua de miercuri, 15 ianuarie a.c., poliţiştii Capitalei – Secţiei 16, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au făcut două percheziţii în judeţul Constanţa şi într-un penitenciar, în vederea destructurării unui grup format din cinci persoane, care ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune prin telefon.

Poliţiştii Capitalei au început documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor în luna octombrie 2013, când au fost sesizaţi de către un bărbat din Bucureşti cu privire la faptul că ar fi fost apelat telefonic de un bărbat ce s-a recomandat ca fiind fiul său şi care i-a adus la cunoştinţă că a fost implicat într-un accident rutier în Oradea, soldat cu victime, iar pentru rezolvarea situaţiei trebuie să achite părinţilor persoanei vătămate, suma de 6.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate în acest caz, judiciariştii Capitalei au reuşit identificarea suspecţilor constatând, totodată, faptul că, patru dintre aceştia, sunt deţinuţi într-un penitenciar din provincie.

Continuând cercetările privind activitatea infracţională a grupului, poliţiştii bucureşteni au constatat faptul că, în cursul lunii noiembrie 2013, suspecţii ar fi contactat telefonic alte patru părţi vătămate, iar sub diferite pretexte, le-au convins să depună prin transfer bancar diverse sume de bani sau să reîncarce cartele de telefonie mobilă.

Pentru a intra în posesia sumelor de bani solicitate, părţile vătămate erau îndemnate să depună banii pe numele unuia dintre suspecţi care se afla în stare de libertate, acesta fiind în legătură permanentă cu un alt suspect aflat în penitenciar.

Prin activitatea infracţională, suspecţii ar fi produs un prejudiciu în sarcina părţilor vătămate de peste 12.500 de lei.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu patru dintre suspecţi arestaţi în altă cauză, iar un alt suspect în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să verificaţi autenticitatea celor ce vă sunt comunicate în acest gen de situaţii.

Astfel, în cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate prin apelarea acelei care s-a recomandat a fi.

Totodată, nu comunicaţi telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici nu daţi curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite.

Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru comunicarea datelor şi a numărului de telefon care v-a apelat.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment

Grupare infracţională specializată în înşelăciune prin telefon destructurată de poliţiştii bucureşteni

 

Vineri, 17 ianuarie a.c., poliţiştii Capitalei - Secţia 1 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi cu sprijinul reprezentanţilor Administraţia Naţionale a Penitenciarelor – Ministerul Justiţiei, au efectuat trei percheziţii, în vederea destructurării unui grup infraţional specializat în comiterea infracţiunii de înşelăciune prin telefon.

În aceeaşi zi, poliţiştii bucureşteni au prins în flagrant trei dintre membrii grupării, imediat după ce au reuşit să obţină de la partea vătămată, un bărbat în vârstă de 74 de ani, suma de 4.250 de lei şi 200 de euro.

Anterior, bărbatul de 74 de ani fusese contactat telefonic de către o persoană necunoscută, iar sub pretextul că a câştigat un premiu, fără a participa însă la vreun concurs, a fost convins să îi înmâneze unuia dintre suspecţi, într-un plic, suma de bani mai sus menţionată, pentru a intra în posesia premiului.

În urma verificărilor şi a percheziţiilor efectuate în acest caz, poliţiştii bucureşteni l-au identificat pe bărbatul care a contactat telefonic partea vătămată, acesta fiind încarcerat într-un penitenciar din provincie, dar şi pe intermediari, două femei în vârstă de 20, respectiv 29 de ani şi un bărbat de 24 de ani.

Până în acest moment s-a stabilit un număr de şapte părţi vătămate, cu un prejudiciu de peste 160.000 de lei.

Totodată, poliţiştii Capitalei, cu sprijinul reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, au făcut demersuri în vederea transferului suspectului din penitenciar, în arestul Poliţiei Capitalei, pentru continuarea cercetărilor şi documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu suspecţii în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Poliţiştii bucureşteni au prins trei bărbaţi suspectaţi de comiterea unei înşelăciuni prin metoda accidentul

 

În seara de marţi, 21 ianuarie a.c., poliţiştii Capitalei – Secţia 15 Poliţie au identificat şi prins în flagrant, un tânăr în vârstă de 21 de ani, în timp ce ar fi primit de la partea vătămată, o femeie în vârstă de 61 de ani, o sumă de bani ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni de înşelăciune prin telefon.

În fapt, în aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, Poliţia Capitalei a fost sesizată de către partea vătămată cu privire la faptul că, o persoană necunoscută ar fi contactat-o telefonic şi i-ar fi solicitat suma de 4.000 de lei sub pretextul că fiica sa ar fi fost implicată într-un accident rutier cu victime.

Imediat după primirea sesizării, poliţiştii bucureşteni au procedat la efectuarea de verificări cu privire la persoana care ar fi apelat-o pe partea vătămată şi au organizat o acţiune de prindere a acesteia.

Astfel, suspectul, a fost prins în flagrant de către poliţiştii bucureşteni în timp ce primea suma de bani solicitată de la partea vătămată, ulterior fiind condus la sediul secţiei de poliţie pentru continuarea verificărilor.

În urma cercetărilor efectuate de către judiciariştii Capitalei a reieşit faptul că, tânărul prins de poliţişti nu ar fi contactat telefonic partea vătămată, însă ar fi participat la discuţie, convenind cu suspectul infracţiunii, un prieten de-al său, să ridice suma de bani solicitată.

Pentru a putea primi suma de bani de la partea vătămată, tânărul prins de poliţiştii Capitalei dar şi suspectul care ar fi contactat telefonic partea vătămată au venit în Bucureşti, fiind aduşi cu un autoturism din judeţul Ilfov, de către o altă persoană.

Continuând verificările în acest caz, judiciariştii bucureşteni au reuşit identificarea şi prinderea, la scurt timp, a suspectului care ar fi contactat partea vătămată, dar şi a conducătorului auto care i-ar fi adus în Bucureşti.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, cu cei trei suspecţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să verificaţi autenticitatea celor ce vă sunt comunicate în acest gen de situaţii.

Astfel, în cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate prin apelarea acelei care s-a recomandat a fi.

Totodată, nu comunicaţi telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici nu daţi curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite.

Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru comunicarea datelor şi a numărului de telefon care v-a apelat.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Percheziţii la membrii unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni prin metoda „accidentul”

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează două percheziţii în judeţele Suceava şi Botoşani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea de infracţiuni prin metoda „accidentul”.

În această dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează două percheziţii în comuna Fundul Moldovei, judeţul Suceava, respectiv în municipiul Galaţi, la locuinţele membrilor unei grupări specializate în înşelăciuni prin telefon.

La activităţi participă şi polițiști de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Suceava, I.P.J. Galaţi, precum şi polițiști ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi apelat mai multe victime pe care le-ar fi informat că sunt reprezentanţi legali ai rudelor lor, iar că acestea ar fi fost implicate în accidente de circulaţie şi au nevoie de bani.

Pentru obţinerea banilor, membrii grupării ar fi motivat că sumele sunt necesare pentru intervenţii medicale urgente, pentru onorarii ori pentru acoperirea unor pagube produse prin aceste presupuse accidente.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Percheziţii la membrii unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni

 

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează două percheziţii în judeţele Suceava şi Galaţi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea de infracţiuni prin metoda „accidentul”.

În această dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează două percheziţii în comuna Fundul Moldovei, judeţul Suceava, respectiv în municipiul Galaţi, la locuinţele membrilor unei grupări specializate în înşelăciuni prin telefon.

La activităţi participă şi polițiști de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Suceava, I.P.J. Galaţi, precum şi polițiști ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi apelat mai multe victime pe care le-ar fi informat că sunt reprezentanţi legali ai rudelor lor, iar că acestea ar fi fost implicate în accidente de circulaţie şi au nevoie de bani.

Pentru obţinerea banilor, membrii grupării ar fi motivat că sumele sunt necesare pentru intervenţii medicale urgente, pentru onorarii ori pentru acoperirea unor pagube produse prin aceste presupuse accidente.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

Sa vedeti "pedepse crancene" dupa intrarea in vigoare a noilor Coduri  :doh:

 

Şi efectele au început să apară:

 

Metoda "ACCIDENTUL": Peste 20 de escroci s-au împăcat cu victimele şi au scăpat de urmărire penală

 

Peste 20 de escroci specializaţi în înşelăciuni prin metoda "accidentul" au scăpat de urmărire penală după ce s-au folosit de noile prevederi ale Codului penal şi s-au împăcat cu victimele, cărora le-au dat înapoi banii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

 

 Potrivit surselor citate, de la intrarea în vigoare a noului Cod penal - care, în cazul infracţiunilor de înşelăciune, permite împăcarea părţilor -, numărul escrocheriilor prin metoda "accidentul" s-a mărit semnificativ la nivel naţional.
 
Poliţiştii spun că 90 la sută dintre persoanele care comit infracţiuni de acest fel sunt deţinuţi. Aceştia sună din închisoare, la întâmplare, de pe telefoanele mobile cu cartelă deţinute ilegal, la numere de telefon fix.
 
Escrocii caută să sune în jurul orelor prânzului, când, în mod normal, persoanele tinere ar trebui să fie la serviciu, iar şansele ca la telefon să răspundă un pensionar sunt mai mari. 
 
 De multe ori, aceştia se recomandă drept avocaţi şi anunţă persoana care răspunde la telefon că fiul sau fiica acesteia a comis un accident rutier şi este nevoie urgentă de 10.000 de lei pentru o "înţelegere" cu procurorul sau cu victima, au mai spus aceleaşi surse.
 
În cazul în care persoana sunată depune banii ceruţi în contul indicat de escroc, suma respectivă este ridicată de la bancă de un complice al acestuia.
 
Potrivit poliţiştilor, pentru a micşora şansele de a fi prinşi, infractorii au început să comunice victimelor conturi ale unor bănci din străinătate. Până acum, în cel puţin două cazuri, sumele au fost încasate de cetăţeni străini de la o bancă din Londra şi de la una din Barcelona.
 
Prinşi de poliţişti după luni întregi în care au fost monitorizaţi cu ajutorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), mulţi escroci se folosesc de prevederile noului Cod penal şi cad la pace cu victimele. Mai precis, autorii înşelăciunilor acoperă prejudiciul şi dau păgubiţilor, în plus, sume consistente de bani, pentru a le convinge să accepte împăcarea.
 
Noul Cod penal prevede că inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani. Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani. Împăcarea înlătură răspunderea penală.

 

 

 

sursa: mediafax

Link to comment
 • Moderator

Si daca nu muncesti, sare contribuabilul ca te plateste din banii lui...

Dupa ce faci o gramada de acte, isi ia banul de la impaciuitor si il doare la basca de munca ta  :hmmmt:

Link to comment
 • 2 months later...
 • Member

"Un tânăr de 23 de ani, condamnat la închisoare pentru furt, şi mama sa, în vârstă de 44 de ani, sunt cercetaţi pentru tentativă de înşelăciune. Băiatul suna noaptea la diverse numere de telefon şi le spune celor care răspundeau că este fiul lor sau o cunoştinţă a acestuia. Pretindea că a provocat un accident rutier şi că are nevoie de bani ca să le dea anchetatorilor. Mama era cea care mergea să ia banii. Noaptea trecută, la apel a răspuns poliţistul de serviciu de la o secţie din Capitală.

 

La 2:30 noaptea, un tânăr deţinut a format un număr la întâmplare şi a încercat să facă rost de bani prin „metoda accidentului”. Când i-a răspuns un bărbat, a pretins că este fiul său şi că tocmai ar fi provocat un accident rutier. Tânărul i-a spus tatălui de împrumut că are nevoie de 20.000 de lei, ca să scape de acuzaţii. Prima tranşă de bani, 5000 de lei, urma să fie încasată de o secretară a unui presupus procuror. La întâlnirea cu poliţiştii a venit mama deţinutului.

„În această dimineaţă a avut ghinionul să sune la Secţia de Poliţie, iar poliţiştii au prins-o în flagrant pe femeia de 44 de ani, care ar fi avut titlul de secretară ce urma să ridice o suma de bani”, a spus Emilia Mihai, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

 

„Clienta mea şi-a rezerva dreptul de a nu da nicio declaraţie. A primit ordonanţa de reţinere 24 de ore. Urmează să mergem la parchet pentru a fi audiată”, a spus avocatul Adrian Robert.

În faţa anchetatorilor, femeia a recunoscut că nu a fost pentru prima dată când, împreună cu fiul său, a apelat la metoda accidentul. Cu o seara ceruseră 3.000 de euro de la un alt bucureştean.

 

Când sunteţi apelaţi şi vă spune cineva că un prieten, o rudă este implicată într-un accident rutier şi vă solicită bani, în primul rând să luaţi legatura cu persoana respectivă, să nu depuneţi nicio sumă de bani în conturile specificate”, a mai spus Emilia Mihai.

Poliţiştii avertizează că asemenea cazuri sunt din ce în ce frecvente."

 

sursa digi24

 

Probabil ca acum se vor gandi de 2 ori inainte sa sune. :))

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 weeks later...
Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin telefon, destructurată
 
Poliţiştii din Bistriţa Năsăud au efectuat 22 de percheziţii la locuinţe din 6 judeţe şi în 3 penitenciare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni prin telefon. 13 persoane au fost reţinute, iar pentru alte 10 s-a solicitat transferul din penitenciare în Arestul I.P.J. Bistriţa Năsăud, pentru cercetări.
 
La data de 30 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Bistriţa Năsăud au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în 15 locuințe din judeţele Suceava, Iaşi, Bacău, Harghita, Botoşani şi Braşov, precum şi în 7 camere din penitenciarele din Iași, Botoșani și Miercurea Ciuc, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, spălarea banilor şi tăinuire.
 
La activităţi au participat şi poliţişti de investigare a fraudelor, de la ordine publică, de la acțiuni speciale, de la formaţiunile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, din cadrul I.P.J. Bistriţa Năsăud, precum şi de la Poliția Municipiului Bistrița, Poliția Oraşului Năsăud, Poliția Oraşului Beclean şi de la secții de Poliție Rurală. 
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, componente și accesorii de telefonie mobilă, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi 10.100 de lei. 
 
27 de persoane sunt bănuite că, în perioada 20 ianuarie - 10 februarie a.c., prin convorbiri telefonice repetate, ar fi indus în eroare o femeie din Bistriţa, prezentându-se ca reprezentanţi ai unei societăţi de telefonie.
 
Membrii grupării i-ar fi spus victimei că a câştigat un premiu în bani şi ar fi determinat-o să depună, de mai multe ori, în total 125.000 de lei, pe numele altor persoane implicate din ţară, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid şi mandat poştal on-line.
 
13 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, alte patru persoane fiind cercetate în stare de libertate.
 
De asemenea, 8 persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate au fost transferate din penitenciarele din Iaşi şi Botoşani în Arestul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, pentru cercetări, urmând ca alte 2 să fie transferate de la Penitenciarul Deva şi Penitenciarul Miercurea Ciuc.
 
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul reprezentanţilor Administrației Naționale a Penitenciarelor.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 3 weeks later...
Percheziţii ale poliţiştilor pentru destructurarea unui grup specializat în înşelăciuni prin telefon
 
În ziua de joi, 17 iulie a.c., poliţiştii Capitalei, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi în colaborare cu reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie emise de Judecătoria Sectorului 6, în municipul Bucureşti, precum şi în două camere de detenţie dintr-un penitenciar din provincie, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunii de înşelăciune prin telefon.
 
Totodată, Poliţiştii Capitalei au pus în executare patru mandate de aducere emise de magistraţi, pe numele a patru persoane aflate în libertate.
 
În fapt, judiciariştii Capitalei, din cadrul Secţiei 25 Poliţie, au documentat activitatea infracţională a unui grup format din trei persoane, care ar fi înşelat telefonic, mai multe părţi vătămate.
 
Două dintre persoanele identificate de către poliţiştii Capitalei ar fi săvârşit infracţiuni de înşelăciune, prin metoda „rudă implicată în accident rutier”, aflându-se încarceraţi într-un penitenciar din provincie.
 
Astfel, cele două persoane încarcerate, prin apelarea telefonică şi prin inducerea în eroare a patru părţi vătămate, sub pretextul unui accident rutier în care ar fi fost implicate rude ale acestora, ar fi solicitat şi primit, de la trei dintre acestea, cu ajutorul bănuitului aflat în libertate, 8.200 de lei, 10.000 de dolari, precum şi un inel din aur.
 
În urma percheziţiilor efectuate în camerele de detenţie, poliţiştii bucureşteni au identificat un telefon mobil, care ar fi fost folosit în înfăptuirea faptelor penale de către cei doi bărbaţi încarceraţi.
 
Totodată, la percheziţia domiciliară efectuată la adresa bănuitului aflat în libertate, poliţiştii Capitalei au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, şase telefoane mobile, suma de 5.300 de lei, precum şi un pistol cu încărcător şi nouă cartuşe cu gaz lacrimogen, pentru care acesta nu ar poseda autorizaţie de port armă.
 
Judiciariştii Capitalei continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu cei trei bănuiţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.
 
Pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni de înşelăciune şi pentru creşterea gradului de siguranţă, Poliţia Capitalei recomandă adoptarea unei conduite preventive atunci când primiţi astfel de apeluri telefonice, prin care sunteţi înştiinţat de producerea unui accident rutier în care ar fi fost implicată o rudă.
 
În cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi, însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate.
 
Poliţia Capitalei vă recomandă să nu comunicaţi telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici nu daţi curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite.
 
Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru comunicarea datelor şi a numărului de telefon care v-a apelat.
 
D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 3 months later...

BĂRBAT BĂNUIT DE ÎNŞELĂCIUNE PRIN METODA “ACCIDENTUL”, PRINS ÎN FLAGRANT

 

Poliţiştii din Snagov au surprins în flagrant delict un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „accidentul”, în timp ce primea 5.000 de euro de la victimă. Cel în cauză a fost reţinut.

 

La data de 23 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii  Snagov – I.P.J. Ilfov au fost sesizaţi de un bărbat, de 73 de ani, cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de o persoană care s-a prezentat ca fiind comisar de poliţie şi i-a spus că fiul său a accidentat un copil pe trecerea de pietoni, în municipiul Bucureşti.

 

Victimei i-ar fi fost solicitaţi 5.000 de euro, pentru ca presupusa parte vătămată să nu depună plângere penală. Cei doi au stabilit să se întâlnească într-o benzinărie din Snagov, pentru predarea banilor.

 

Poliţiştii de investigaţii criminale şi de la ordine publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Snagov l-au surprins în flagrant delict pe acesta, în incinta benzinăriei, în timp ce primea cei 5.000 de euro de la victimă.

 

Cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, urmând a fi prezentat magistraţilor, în cursul  zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: IPJ Ilfov

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.