Jump to content
POLITISTI.ro

Compatibilitate monitor-unitate centrala


castana

Recommended Posts

am achizitionat o unitate centrala ieftina.... si veche - sh; de pe net, cu garantie, tastatura si mouse.

in chip de cadou pentru o gradinita. pornind de la principiul bunei credinte, si a site-ului de comercializare, care ofera suficiente informatii despre societatea furnizoare incat sa para serioasa, o sa cred ca unitatea n-a fost livrata cu defectiuni.

pana la proba contrarie.

de altfel, ea incepe sa bazaie odata bagata in priza, dar, conectata la monitorul meu... nimic. nici un fel de semnal. monitorul zice no input. si azi (duminica) nu gasesc un monitor de etatea unitatii ... si n-as vrea sa ma fac de ras ducand la gradinita o unitate busita gata.

se poate sa fie vreun conflict intre o unitate veche si un monitor model mai nou (lcd, de exemplu?)?

configuratia unitatii:

Model Procesor: Intel Pentium 4

Frecventa procesor (MHz): 2400

Capacitate (MB): 512 Mb

Placa Video: 64 MB

Capacitate HDD (GB): 40

Unitate optica: CD

monitorul: Acer G215H(Analog) [NoDB]

si mai e ceva: unitatea nu se opreste de la butonul on/off. doar cu priza. totusi, cred ca e o treaba temporara pana la instalarea unui so.

Edited by castana
Link to comment

Daca unitatea centrala are instalat un sistem de operare, ar trebui sa recunoasca automat monitorul. Ai incercat sa instalezi un nou sistem de operare ? In legatura cu butonul este posibil ca firul de la butonul de pornire/oprire sa fie iesit din slotul sau. Poate poti da mai multe detalii.

Link to comment
  • Member

Trebuie sa porneasca monitorul indiferent daca ai instalat sistem de operare sau nu . Daca nu porneste, posibil sa fie placa video arsa.

Daca ai cum, incearca si alt monitor.

O alta solutie ar fi sa ii pui o placa video (banuiesc ca cea care e deja este integrata) sa vezi daca merge.

Edited by zzabest
Link to comment

nu are sistem de operare. a venit cheala unitatea. o sa incerc maine un monitor la fel de vechi ca ea. dar ma intrebam.... daca nu cumva e defecta.

Link to comment

macar testele de bios ar trebui sa se vada daca totul ar fi in regula, iar unitatea "ieftina si veche" ... mi-as dori la job una asemenea ... doar cu ceva mai mult ram si o placa video decenta ;)

Link to comment

Dacă ești sigur că nu are sistem de operare, nu are cum să se aprindă monitorul, pentru că nu primește semnal de la BIOS. Instalează un sistem de operare și ar trebui să se aprindă 100% monitorul.

  • Downvote 2
Link to comment

Am avut o problema similara si RAM-ii au fost problema.

Ca are sau nu sistem de operare nu conteaza, oricum biosul trebuie sa booteze.

Iar ideea ca monitorul este prea nou nu conteaza atata timp cat este tot pe VGA. Am pus la calculator putin mai bun decat cel prezentat un monitor LCD nou si a mers fara probleme .

Link to comment
  • Moderator

Dane, BIOS-ul nu are nicio treaba cu sistemul de operare. BIOS-ul e interfata intre sistemul de operare si partea fizica a calculatorului si ajuta la lansarea primului, fiind memorat pe placa de baza.

  • Upvote 1
Link to comment

Scuze, nu BIOS am vrut sa tastez ci sistem de operare. Am ramas "setat" pe acest termen. :pfft: Cel mai bine cred ca ar fi sa iei legatura cu firma care ti-a vandut calculatorul, ei trebuie sa stie cu siguranta despre ce este vorba, asa facem doar presupuneri.

Link to comment

desi exista, mai mult teoretic, o posibilitate ca unitatea sa nu stie grafica integrata, si deci sa nu fie compatibila cu monitorul, nici dupa ce am incercat alt monitor n-a raspuns. asa ca, am sunat firma furnizoare si astept sa fie schimbata/reparata.

multumesc pentru raspunsuri. :good:

Edited by castana
Link to comment

pana la urma, am rezolvat problema cu asistenta tehnica prin ym de la firma respectiva. am obtinut acceptul lor sa desfac unitatea.

intr-adevar, cum zic maf150, zzabest si arcan undeva mai sus, memoria ram era de vina. am bagat-o bine in slot si totul merge snur. fara ea plangea placa de baza in beepuri.

plus ca acum am vazut ca am si win xp! :)

Edited by castana
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.