Jump to content
POLITISTI.ro

Eduard
 Share

Recommended Posts

Nu inteleg de ce scara blocului nu este loc public pentru ca prin natura/destinatia sa este totdeauna accesibil persoanelor.

Link to comment
Share on other sites

Depinde de jurisprudența din fiecare zonă. Nu este o noutate că magistrații judecă uneori, o contestație a unui proces verbal de exemplu, după cutume numai de ei știute. În practica judecării infracțiunilor, locul public este definit ca fiind locul care prin însăși natura sau destinația lui este accesibil publicului, chiar dacă nu este prezentă nicio persoană, ori în care publicul avea acces în timpul săvârșirii faptei. Așa că nu trebuie să vă mire astfel de interpretări.

Link to comment
Share on other sites

De asemenea nici fapta săvârşită în scara unui bloc nu este considerată săvârşită în public dacă nu erau de fată cel putin doua persoane, indiferent dacă uşa de acces este sau nu prevazută cu interfon.

Nu inteleg de ce scara blocului nu este loc public pentru ca prin natura/destinatia sa este totdeauna accesibil persoanelor.

Termenul public din "fapta săvârşită în public" a nu se confunda cu public din dreptul de propritate publică!

Să nu uitam însa că scara unui bloc prevazută cu interfon nu este un loc accesibil publicului (oricarei persoane) prin natura şi destinaţia lui. Deci nu se ia ca şi criteriu litera "a" art. 152 Cod Penal. Se pot avea în vedere alte litere precum cea dacă de faţă sunt 2 sau mai multe persoane. Tocmai montarea interfonului determină printre altele voinţa locatarilor de a acorda o mai mare intimitate spatiului deţinut în comun. Dacă fapta se săvârşeşte într-un bloc prevazut cu interfon şi de faţă nu sunt 2 persoane, fapta nu este săvârşită în public! Dacă sunt de faţă 2 persoane fie ele chiar proprietari se consideră a fi săvârşită în public!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Membru

Eu sunt convins ca daca se smulge lantul de la gatul unei persoane pe scara blocului veti incadra fapta pe agravanta de la talharie (art. 211 alin. 2 lit. C)), nu-i asa?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.