Jump to content
POLITISTI.ro

Zile fără accidente mortale de circulaţie


NewsBot

Recommended Posts

Zi fără accidente mortale de circulaţie

Ieri, pe şoselele din ţară, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidentele de circulaţie. A fost a doua zi din an când nu s-au produs accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Poliția Română recomandă conducătorilor auto respectarea regulilor de circulație.

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane, continuă activităţile preventive pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, la data de 14 ianuarie a.c., datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, a scăzut numărul accidentelor, faţă de aceeaşi zi a anului trecut. S-au produs 12 accidente rutiere, cu 7 mai puţine ca în 2012, soldate cu rănirea gravă a 13 persoane, cu 8 mai puţine, şi, ceea ce este mai important, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa.

Până în prezent, de la începutul anului 2013 s-au înregistrat 2 zile fără accidente mortale.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri reiau recomandările adresate conducătorilor auto şi îi sfătuiesc să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă.

Trebuie ţinut cont şi de faptul că, în astfel de situaţii, pietonii tind să nu respecte regulile de circulaţie, iar distanţa de frânare creşte considerabil.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 year later...

Zi fără accidente mortale de circulaţie

 

Ieri, pe şoselele din ţară, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidentele de circulaţie. Poliţia Română atrage atenţia conducătorilor auto şi pietonilor să respecte regulile de circulaţie.

Poliţia Română acţionează pentru prevenirea accidentelor rutiere şi salvarea de vieţi omeneşti.

Astfel, la data de 6 mai a.c., datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, nu s-a produs niciun accident mortal. Mulţumim conducătorilor auto care au înţeles să adopte o conduită corespunzătoare la volan şi să-i respecte pe ceilalţi participanţi la trafic.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed, iar vizibilitatea este redusă.

Pietonilor li se atrage atenţia să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

O stire care m-a bucurat! Sper sa nu ramana singura zi cu astfel de rezultate!

Felicitari colegilor care au facut posibil acest lucru, dar si participantilor la traficul rutier!

Link to comment
  • 8 months later...
ZI FĂRĂ ACCIDENTE MORTALE DE CIRCULAŢIE
 
Ieri, pe şoselele din ţară, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie. A fost prima zi din acest an când nu s-au produs accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.
 
Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane, continuă activităţile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
 
Astfel, la data de 6 ianuarie a.c., datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, a scăzut numărul accidentelor, faţă de aceeaşi zi a anului trecut. S-au produs 5 accidente rutiere, cu 7 mai puţine ca în 2014, în urma cărora au fost rănite grav 5 persoane. Ceea ce este mai important, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa.
 
Este prima zi din anul 2015 în care nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti ca urmare a unor accidente de circulaţie.
 
Ieri, peste 20.000 de poliţişti au acţionat, în stradă, la nivel naţional, pentru ca cetăţenii să petreacă în siguranţă de Bobotează. Dintre aceştia, peste 10.000 de poliţişti de la ordine publică, de la rutieră şi de la alte structuri, au fost angrenaţi în activităţile desfăşurate, în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.
 
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă.
 
Acordaţi o atenţie deosebită pietonilor, întrucât, pe un carosabil alunecos, distanţa de frânare creşte considerabil.
 
POLIŢIA ROMÂNĂ ALEGE VIAŢA! CONDUCEŢI PRUDENT!
Link to comment
PATRU ZILE FĂRĂ ACCIDENTE MORTALE DE CIRCULAŢIE
 
Săptămâna aceasta, în zilele de marți,  joi, vineri și sâmbătă, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie pe şoselele din ţară. Poliţia Română mulțumește tuturor celor care au înțeles să respecte regulile de circulație și recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.
 
Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, acționează pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, obiectivul principal fiind salvarea de vieți.
 
Săptămâna aceasta, în zilele de 6, 8, 9 și 10 ianuarie, datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, nicio persoană nu și-a pierdut viața pe șoselele din țară, în accidente de circulație.
 
Este pentru prima data în ultimii cinci ani când, în luna ianuarie, sunt înregistrate trei zile consecutive fără persoane decedate în urma evenimentelor rutiere.
 
Poliția Română mulțumește tuturor celor care au înțeles necesitatea respectării regulilor de circulație și recomandă participanților la trafic să adopte o manieră preventivă de condus.
 

 
Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
 
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă.
 
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
 
Acordaţi o atenţie deosebită pietonilor, întrucât, pe un carosabil alunecos, distanţa de frânare creşte considerabil.
 
Pietoni, evitaţi pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!
 
POLIŢIA ROMÂNĂ ALEGE VIAŢA! CONDUCEŢI PRUDENT!
Link to comment
O NOUĂ ZI FĂRĂ ACCIDENTE MORTALE DE CIRCULAŢIE
 
Ieri, pe şoselele din România, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie. Este a cincea zi din acest an când nu s-au produs accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.
 
Poliţia Română le mulțumește tuturor celor care au înțeles importanţa şi necesitatea respectării regulilor de circulație.
 
În anul 2015, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au continuat activităţile pentru prevenirea şi combaterea încălcării regulilor de circulaţie de către conducătorii auto, urmărind în principal salvarea de vieţi omeneşti.
 
Astfel, la data de 12 ianuarie a.c., ca urmare a eforturilor depuse şi a prezenţei active a poliţiştilor în stradă, nu au fost înregistrate persoane decedate în accidente rutiere.
 
Este a cincea zi din anul 2015 în care nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti ca urmare a unor accidente de circulaţie.
 
Săptămâna trecută, în zilele de 6, 8, 9 şi 10 ianuarie, datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, nicio persoană nu și-a pierdut viața pe șoselele din țară, în accidente de circulație.
 
Poliția Română le mulțumește tuturor celor care respectă regulile de circulaţie, contribuind în acest mod la creşterea siguranţei rutiere.

 

Sursa: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.