Jump to content
POLITISTI.ro

Indemnizatia de chirie


bolund

Recommended Posts

Buna seara. Am si eu o nelamurire...este legal sa mi se taie 25% din indemnizatia de chirie? In contract este trecuta suma de 450 RON, iar eu mai primesc acum numai 337.5 RON. Mentionez ca impozitul il platesc la suma de 450 asa cum prevede contractul, nu la 337,5...ma poate lamuri si pe mine cineva in aceasta privinta? Trebuie sa consult un avocat pentru un "civil" sau este legal ce fac cei de la cadre-financiar? Cu stima

Edited by bolund
Link to comment
 • Moderator

Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 441, din 30 iunie 2010.

Art. 2. — (1) Se reduc cu 25% urmatoarele drepturi de natura salariala de care beneficiaza personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare al acestora:

[ ... ]

e) compensatia lunara pentru chirie.

Link to comment

Marius am inteles ce zice Lg 118 dar asta inseamna ca imi pot reduce si eu contractul de inchiriere printr-un act aditional la suma maxima de 337 si sa primesc tot atat. Nu cred ca este normal sa primesc 337 si sa platesc impozit pe 450. Korect?

Link to comment
 • Moderator

Așa ar fi fost corect, cum spui tu. Orice om normal la cap vede că nu e în regulă să plătești impozit pentru o sumă mai mare decât venitul respectiv.

Dar după cum merg lucrurile în ultima vreme, nu trebuie să ne mai mire nimic. Legile sunt făcute pe genunchi, iar din acest motiv aplicarea lor este imposibil de făcut într-un mod just și corect.

Link to comment

Marius am inteles ce zice Lg 118 dar asta inseamna ca imi pot reduce si eu contractul de inchiriere printr-un act aditional la suma maxima de 337 si sa primesc tot atat. Nu cred ca este normal sa primesc 337 si sa platesc impozit pe 450. Korect?

Impozitul?..pai din din cate stiu, normal e sa-l plateasca proprietarul!.nu?...ce impozit sa mai platesti tu?..Asta nu intereseaza pe nimeni, daca asa ai convenit tu cu proprietarul...

Link to comment
 • Moderator

E posibil sa fi avut o conventie cu proprietarul pentru a plati impozitul respectiv...prietenii stiu de ce... si aici nu comentez ce si cum, intrucat nu vreau sa o dau in alte posibilitati. Cine stie cunoaste.

Link to comment

"Kmcoio" ai dreptate , iar referitor la ce zice Cata , daca legile le fac "alesii" pe genunchi atunci parerea mea e ca trebuie sa stea ei in genunchi! Sper sa vina vremuri mai bune...sau vorba aia...unde esti tu Tepes Doamne? stima colegilor de arme si suferinta

Edited by bolund
Link to comment

Stimate coleg sa stii ca nu ma vaiet chiar asa de tare dar daca ai fii in locul meu sa stii ca tot nedreptate se cheama, si anume...eu am contractul de inchiriere facut pe suma de 450 RON fiindca numai atat mi s-a aprobat, cum zice si legea 50% din salariul de incadrare...dar buba e ca eu platesc 900 Ron chiriasului. Pricepi acum? As face pe o suma mai mare, dar nu mi se aproba mai mult de 450 Ron. Sper ca te-am lamurit acum. O zi faina va doresc tuturor. Stima. PS>unii platesc chirie din banii lor , pe cand altii au avut apartamente de serviciu pe care le-au vandut...o alta nedreptate facuta de mai marii MAI-ului!

Edited by bolund
Link to comment

in zona mea este maxim 400 lei . Mie unu mi se pare mult 900 lei :(

Salar primesc 1500 + 450 lei bani de chirie = 1950 - 900 chirie cat spui = 1050 - cu ce mai traim ?

Edited by Eduard
Link to comment

Exact cum a zis si colegul mai sus, 900 RON = 200 EURO, apartament cu 2 camere, nu puteam sa stau intr-o garsoniera cu sotia si copilul. Si 900 fara rata banci, gaz, curent, telefon,internet,apa,gunoi. Asta e! Noroc cu sotia ca de nu...luam drumul Spaniei sau Italiei sa dam in cap! Stima

Edited by bolund
Link to comment

Sper sa fie doar un zvon, dar am auzit ca pe "sus" se plimba ideea abrogarii acestei indemnizatii sau scoaterea unor norme atat de rigide incat putini sa mai aibe acces la ea.

Probabil doresc sa faca ceva ca pe vremea lui "dezhumatu'" cand nimeni nu primea asa ceva....

Sper sa fie doar un zvon.

Link to comment
 • 2 months later...

O intrebare am si eu: incepand cu 1 ianuarie 2011 si cu noua grila de salarizare indemnizatia de chirie va ramane la acelasi nivel (adica taiata cu 25 %) sau va creste si ea? Si daca da cu cat?

Imi cer scuze daca a mai fost discutat acest subiect in alta parte, dar eu nu am gasit.

Link to comment
 • Moderator

se7en,

Se majoreaza indemnizatia de chirie din luna octombrie 2010 cu 15 %.

In octombrie 2010, indemnizatia de chirie era diminuata cu 25 %.

Link to comment
 • 1 year later...

Sunt agent debutant, absolvent 2011, am fost repartizat in Talmaciu (SB) insa vreau sa locuiesc cu chirie in Sibiu (datorita unor imprejurari) dar pentru asta am nevoie de indemnizatia de chirie, pentru ca ma ajuta cat de cat, altfel nu ma pot descurca cu banii. Trebuie neaparat sa stau cu chirie in Talmaciu, unde am fost repartizat sa lucrez ca sa pot primi banii de chirie?Asa mi s-a spus .Va multumesc.

Link to comment

Sa mai discutat despre asta aici:

Incearca sa scrii sus la search, ce te-ar interesa si vezi daca sa mai discutat pe forum, ca sa iti fie mai usor cand cauti informatii :)

Mult noroc iti doresc!

Link to comment

Dece crezi tu ca ti-ar da cineva bani sa iti iei chirie in Sibiu daca tu lucrezi in Talmaciu?

Este in intreresul institutiei ca tu sa locuiesti la Sibiu?

Link to comment
 • 1 month later...

salut! am si eu niste nelamuriri ,daca ma poate ajuta cineva.Lucrez in sistem de aproximativ 10 ani .Pana in anul 2011 mi-am desfasurat activitatea pe raza unei comune in cadrul unui post de politie rural unde am locuit intr-un apartament ce apartinea Primariei acelei localitati fara a putea beneficia de compensatia chiriei desi eu plateam lunar o anumita suma de bani.Incepand cu noua reorganizare sediul Sectiei de Politie Rurala s-a stabilit la municipiu,respectiv o distanta de aproximativ 25 km de localitatea de domiciliu,iar la propunerea sefului de sectie am acceptat sa-mi desfasor activitatea pe functia de secretar al sectiei astfel ca m-am mutat cu familia pe raza municipiului intr-un apartament gasit in chirie (120 euro lunar).Am intocmit documentatia pentru acordarea compensatiei de chirie iar de la SRU am primit comunicarea ca mi se asigura o locuinta de serviciu la un post de politie din vecinatatea municipiului(10 km)pentru care eu nu sunt de acord .Specific faptul ca postul de politie respectiv nici nu se afla pe raza Sectiei de Politie Rurala la care i-mi desfasor activitatea .Intru-cat eu sunt nevoit sa refuz aceasta locuinta in mod sigur o sa mi se refuze compensatia chiriei.Ce pot face in acest caz?

Link to comment

Raspunsul este simplu : accepti locuinta pusa la dispozitie sau renunti la banii pentru chirie.

Edited by drAGO5
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.