Jump to content
POLITISTI.ro

Atentat cu bombă la împotriva unui interlop - Suspecţii reţinuţi de poliţişti


Recommended Posts

 • Moderator

Autorii atentatului de la Piatra Neamţ erau monitorizaţi de două săptămâni de către poliţiștii din Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Cei trei tineri prinşi în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce montau un dispozitiv exploziv militar sub maşina "interlopului" Bogdan Mararu a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Reprezentantul Poliţiei a precizat că maşina se afla parcată pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ.

Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată şi la ora transmiterii acestei ştiri, a mai spus Bădeanu.

Cei trei suspecţi au fost duşi la audieri la DIICOT Piatra Neamţ.

Zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar la faţa locului se află pirotehnişti polției, fiind aşteptată o echipă de specialişti de la Bucureşti pentru a dezamorsa dispozitivul amplasat sub maşină.

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, împușcat mortal în noiembrie 2010, lider al lumii interlope nemţene, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat un mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

in ciuda conditiilor din ce in ce mai grele Politia a dovedit ca isi face treaba. Felicitari colegilor care au lucrat la acest caz. Sper ca pe viitor sa auzim mai multe vesti pozitive despre Politie in detrimentul celor de genul IPJ Olt.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Atentat cu material explozibil, dejucat de poliţişti

Trei persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce amplasau un dispozitiv exploziv sub autoturismul unei persoane din municipiul Piatra-Neamţ.

Poliţia Română, în urmă cu mai multe zile, a obţinut informaţii despre intenţia de suprimare a vieţii unei persoane, membru al unei grupări infracţionale, prin amplasarea unui dispozitiv exploziv la autoturismul acestuia.

A fost informată structura de parchet competentă, respectiv D.I.I.C.O.T..

După identificarea presupuşilor autori, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., structurile de specialitate ale Poliţiei Române i-au monitorizat prin activităţi specifice.

La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Bacău şi S.C.C.O. Neam şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamţ au depistat, în flagrant delict, trei dintre suspecţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infraciuni de violenă - omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism.

În sarcina presupuşilor autori se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, în vederea suprimării vieii lui B.M., proprietarul autoturismului.

Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal coninea aproximativ un kilogram substană explozivă, iar detonarea urma să fie realizată mecanic.

Membrii grupării intenionau să distrugă prin incendiere şi două spaii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neam, aparinând altor două pări vătămate, activitai care nu s-au realizat, urmare a interveniei organelor de urmărire penală.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infraciunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, art. 217 alin. 1 şi 4 Cod penal, art. 174, 175 alin. 1 lit. a şi e Cod penal şi art. 32 din Legea nr. 535/2004.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., Serviciul Român de Informaii şi D.G.I.P.I.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamţ au fost conduse şase persoane în vederea audierii, procurorii D.I.I.C.O.T. urmând a dispune măsurile legale în cauză, după finalizarea audierilor.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites
 • Moderator

Interesant este că deși toată treaba a fost făcută de polițiștii din BCCO și DOS, la TV nu se amintește nimic de ei, se vorbește doar de procurori și de SRI. De azi-dimineață purtătorul de cuvânt al SRI-ului își dă cu părerea pe la toate posturile de televiziune, fără să amintească nimic despre faptul că descoperirea, monitorizarea și flagrantul este munca polițiștilor.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
serhente Garcia

Interesant este că deși toată treaba a fost făcută de polițiștii din BCCO și DOS, la TV nu se amintește nimic de ei,

poate nu este prea bine sa li se faca reclama, si asa lucreaza in incognito ..

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Inca o data sefii nostrii sunt niste talambi in moarte cerebrala.

Lasa ca SRI-ul isi mai taie o bucata mare, mareeeeeeeeee din tortul numit Buget 2013.

Somn usor I.G.P.R.!

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Moderator

Aseară la Antena 3 câțiva ”specialiști” se întrebau de ce nu au fost reținuți suspecții înainte de a amplasa materialul explozibil sub mașină și emiteau câteva ipoteze de genul ”drobului de sare”.

Habarniștii respectivi nu au avut măcar bunul simț să se documenteze anterior, altfel ar fi aflat și ei că deținerea de material exploziv / interzis este sancționată de legea românească cu o pedeapsă de la 6 luni la 5 ani (de multe ori cu suspendarea executării pedepsei), iar acum după realizarea flagrantului suspecții riscă o pedeapsă de minim 15 ani, dacă nu chiar mai mult.

Dar așa se întâmplă tot timpul, apar pe la tv tot felul de papagali care își dau cu părerea și aruncă cu noroi în munca unor oameni ce își riscă viața.

 • Upvote 4
Link to post
Share on other sites
 • Membru

...iar daca totusi ii retineau inainte de a amplasa explozivul apareau alti destepti sau poate tot aceeasi care nefiind in fata faptului implinit nu credeau si lansau teorii ca de fapt sunt "intoxicatii menite sa distraga atentia de la adevaratele probleme ale romanilor". A devenit deja ca o poezie.

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

cei 5 suspecti au primit mandate de arestare preventiva pentru urmatoarele 29 de zile ca urmare a hotararii Curtii de Apel Bacau.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • NewsBot
   By NewsBot
   Percheziţii la locuinţele mai multor interlopi periculoşi şi violenţi

   Astăzi, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în Bucureşti în legătură cu fapte de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi tentativă de omor, fapte ce au avut loc într-un bar din Capitală.

   Polițiști ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu sprijinul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii, în baza autorizaţiilor emise de către judecători au efectuat în cursul zilei de astăzi, 22.02.2012, un număr de patru percheziţii domiciliare pe raza localităţii Bucureşti în legătură cu fapte de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi tentativă de omor.

   Sunt vizate de cercetări mai multe persoane, fiind puse în aplicare un număr de şapte mandate de aducere, din care au fost executate efectiv cinci. Persoanele aduse cu mandat sunt în prezent audiate de procurorii Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

   Din cercetările efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că în noaptea de 31.12.011, într-un bar din municipiul Bucureşti, au provocat scandal şi au fost implicaţi în agresarea unor persoane.
   Urmează ca, după audierea persoanelor implicate, procurorii să aprecieze asupra măsurilor procedurale care se impun în raport cu situaţia de fapt.

   I.G.P.R.
  • NewsBot
   By NewsBot
   Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul B.C.C.O. Timişoara - S.C.C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin, cu sprijinul D.C.C.O. din cadrul I.G.P.R., al I.P.J. Caraş-Severin - Poliţiei Municipiului Reşiţa, S.R.I., D.G.I.P.I. şi au reuşit anihilarea unei grupări infracţionale implicate în mai multe acte de violenţă.

   La începutul lunii aprilie a.c., poliţiştii S.C.C.O. Caraş-Severin din cadrul B.C.C.O. Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin, cu sprijinul Serviciul Român de Informaţii, au desfăşurat investigaţii privind o grupare infracţională ce acţiona în principal pe raza municipiului Reşiţa, în scopul săvârşirii de infracţiuni cu violenţă.
   În cauză, s-au desfăşurat investigaţii sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj faţă de suspecţii M.D.F., B.B. şi alte cinci persoane, obţinându-se date privind implicarea grupării în mai multe acte de violenţă: incendieri, distrugeri, şantaje desfăşurate în ultima perioadă pe raza municipiului Reşiţa.
   Membrii grupării intenţionau uciderea unei persoane din Reşiţa, la data de 23 mai a.c..

   În cadrul investigaţiilor oamenilor legii, a fost solicitat sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin - Poliţiei Municipiului Reşiţa, care au verificat autoturismul indicat ca fiind folosit de suspecţi la acea dată. Astfel, în jurul orei 20.30, doi dintre membrii grupării, respectiv T.R. şi R.C., au fost depistaţi în interiorul autoturismului în imediata apropiere a locuinţei viitoarei victime. Fiind conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Reşiţa pentru cercetării, asupra acestora au fost găsite două pistoale, unul de calibru 9 mm şi 12 cartuşe aferente şi unul de calibru 7,62, cu 8 cartuşe aferente, 2 perechi mănuşi, 2 perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal şi 2 pet-uri cu miros de carburant. Faţă de cei doi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, instanţa de judecată a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile.
   Urmare a activităţilor desfăşurate în cauză, astăzi, 29 mai, din dispoziţia procurorului D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraş-Severin, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Timişoara – S.C.C.O. Caraş-Severin, sprijiniţi de Inspectoratul de Politie al Judeţului Caraş-Severin şi D.G.I.P.I., se efectuează 9 descinderi domiciliare (8 în Reşiţa şi una în Bucureşti), fiind conduşi la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraş-Severin patru membri ai grupării, precum şi persoane suspecte a fi sprijinit activitatea acesteia.
   De asemenea, cu sprijinul D.C.C.O. din cadrul I.G.P.R., a fost identificat şi reţinut pe raza municipiului Bucureşti, unul dintre liderii grupării, B. B., acesta fiind suspectat ca fiind cel care „a dat ordinul” pentru asasinatul dejucat. În cursul zilei de astăzi, suspectul va fi adus la Reşiţa pentru cercetări.
   În prezent, percheziţiile sunt în desfăşurare, iar la finalizarea acestora, suspecţii vor fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin pentru audieri.
   Până la acest moment, într-unul dintre imobilele percheziţionate au fost găsite arme albe, un pistol cu gaze şi un dispozitiv electronic ce pare a fi folosit pentru activităţi antiinterceptare.

   Sursa: IGPR
  • NewsBot
   By NewsBot
   Autorul unor infracţiuni cu violenţă, reţinut de poliţiştii bucureşteni
    
   În urma activităţilor operative desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 2, astăzi, în jurul orei 09.00, a fost găsit şi reţinut D. Emanuel de 28 de ani, din Bucureşti.

   În fapt, în cursul lunii octombrie a.c, poliţiştii Sectorului 2 - Serviciul de Investigaţii Criminale şi ai Biroului de Investigaţii Criminale - Secţia 7 Poliţie au documentat activitatea infracţională a unui grup cu preocupări violente, ai cărui membrii sunt cunoscuţi ca având legături de natură infracţională cu alte grupuri.

   În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că la data de 11.10.2011, în timp ce se aflau în incinta unui restaurant situat în sectorul 2, pe Şoseaua Colentina, membrii grupului au agresat un bărbat, lovindu-l în mod repetat cu scaune şi obiecte contondente la nivelul capului.

   La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii Sectorului 2 - Serviciul de Investigaţii Criminale şi ai Biroului de Investigaţii Criminale – Secţia 7 Poliţie, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie al Poliţiei Capitalei au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele lui B. Andrei de 25 de ani, M. Nicolae de 25 de ani şi D. Emanuel de 29 de ani, toţi din Bucureşti, fiind găsite şi ridicate în vederea cercetărilor două pistoale şi 14 cartuşe cu bile deţinute ilegal, trei săbii tip macetă cu lungimea de 60 de cm, un baston metalic telescopic cu lungimea de 50 de cm şi două boxuri metalice.

   Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi deţinere fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, cu B. Andrei şi M. Nicolae în stare de arest preventiv.

   D. Emanuel urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 şi, ulterior, Judecătoriei Sectorului 2, cu propunere de arestare preventivă.

   D.G.P.M.B. -COMPARTIMENTUL COMUNICARE PUBLICĂ
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.