Jump to content
POLITISTI.ro

Atentat cu bombă la împotriva unui interlop - Suspecţii reţinuţi de poliţişti


Recommended Posts

 • Moderator

Autorii atentatului de la Piatra Neamţ erau monitorizaţi de două săptămâni de către poliţiștii din Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Cei trei tineri prinşi în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce montau un dispozitiv exploziv militar sub maşina "interlopului" Bogdan Mararu a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Reprezentantul Poliţiei a precizat că maşina se afla parcată pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ.

Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată şi la ora transmiterii acestei ştiri, a mai spus Bădeanu.

Cei trei suspecţi au fost duşi la audieri la DIICOT Piatra Neamţ.

Zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar la faţa locului se află pirotehnişti polției, fiind aşteptată o echipă de specialişti de la Bucureşti pentru a dezamorsa dispozitivul amplasat sub maşină.

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, împușcat mortal în noiembrie 2010, lider al lumii interlope nemţene, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat un mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

 • Upvote 1
Link to comment

in ciuda conditiilor din ce in ce mai grele Politia a dovedit ca isi face treaba. Felicitari colegilor care au lucrat la acest caz. Sper ca pe viitor sa auzim mai multe vesti pozitive despre Politie in detrimentul celor de genul IPJ Olt.

 • Upvote 3
Link to comment

Atentat cu material explozibil, dejucat de poliţişti

Trei persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce amplasau un dispozitiv exploziv sub autoturismul unei persoane din municipiul Piatra-Neamţ.

Poliţia Română, în urmă cu mai multe zile, a obţinut informaţii despre intenţia de suprimare a vieţii unei persoane, membru al unei grupări infracţionale, prin amplasarea unui dispozitiv exploziv la autoturismul acestuia.

A fost informată structura de parchet competentă, respectiv D.I.I.C.O.T..

După identificarea presupuşilor autori, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., structurile de specialitate ale Poliţiei Române i-au monitorizat prin activităţi specifice.

La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Bacău şi S.C.C.O. Neam şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamţ au depistat, în flagrant delict, trei dintre suspecţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infraciuni de violenă - omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism.

În sarcina presupuşilor autori se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, în vederea suprimării vieii lui B.M., proprietarul autoturismului.

Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal coninea aproximativ un kilogram substană explozivă, iar detonarea urma să fie realizată mecanic.

Membrii grupării intenionau să distrugă prin incendiere şi două spaii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neam, aparinând altor două pări vătămate, activitai care nu s-au realizat, urmare a interveniei organelor de urmărire penală.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infraciunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, art. 217 alin. 1 şi 4 Cod penal, art. 174, 175 alin. 1 lit. a şi e Cod penal şi art. 32 din Legea nr. 535/2004.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., Serviciul Român de Informaii şi D.G.I.P.I.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamţ au fost conduse şase persoane în vederea audierii, procurorii D.I.I.C.O.T. urmând a dispune măsurile legale în cauză, după finalizarea audierilor.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • Moderator

Interesant este că deși toată treaba a fost făcută de polițiștii din BCCO și DOS, la TV nu se amintește nimic de ei, se vorbește doar de procurori și de SRI. De azi-dimineață purtătorul de cuvânt al SRI-ului își dă cu părerea pe la toate posturile de televiziune, fără să amintească nimic despre faptul că descoperirea, monitorizarea și flagrantul este munca polițiștilor.

 • Upvote 3
Link to comment

Interesant este că deși toată treaba a fost făcută de polițiștii din BCCO și DOS, la TV nu se amintește nimic de ei,

poate nu este prea bine sa li se faca reclama, si asa lucreaza in incognito ..

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Inca o data sefii nostrii sunt niste talambi in moarte cerebrala.

Lasa ca SRI-ul isi mai taie o bucata mare, mareeeeeeeeee din tortul numit Buget 2013.

Somn usor I.G.P.R.!

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Aseară la Antena 3 câțiva ”specialiști” se întrebau de ce nu au fost reținuți suspecții înainte de a amplasa materialul explozibil sub mașină și emiteau câteva ipoteze de genul ”drobului de sare”.

Habarniștii respectivi nu au avut măcar bunul simț să se documenteze anterior, altfel ar fi aflat și ei că deținerea de material exploziv / interzis este sancționată de legea românească cu o pedeapsă de la 6 luni la 5 ani (de multe ori cu suspendarea executării pedepsei), iar acum după realizarea flagrantului suspecții riscă o pedeapsă de minim 15 ani, dacă nu chiar mai mult.

Dar așa se întâmplă tot timpul, apar pe la tv tot felul de papagali care își dau cu părerea și aruncă cu noroi în munca unor oameni ce își riscă viața.

 • Upvote 4
Link to comment
 • Member

...iar daca totusi ii retineau inainte de a amplasa explozivul apareau alti destepti sau poate tot aceeasi care nefiind in fata faptului implinit nu credeau si lansau teorii ca de fapt sunt "intoxicatii menite sa distraga atentia de la adevaratele probleme ale romanilor". A devenit deja ca o poezie.

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.