Jump to content
POLITISTI.ro

Verificari cu privire la practici discriminatorii fata de angajatele din politie


Recommended Posts

Maine la I.P.J. Dolj se va deplasa o echipa de la I.G.P.R. pentru a sta de vorba cu toate doamnele si domnisoarele, politist si angajate civil.

Avand in vedere ca sunt 260 sunt curios daca apuca sa vorbeasca cu toate maine.

Discutii care urmaresc sa descopere ,,Practici "neconforme" fata de subalterni si astfel de stari "conflictuale" in stare latenta" cum spunea cineva pe un alt topic! La orele 10.45 au fost chemate din tot judetul!

Mai exista judete unde se intampla asa ceva?

Edited by Elvis
Link to comment

Am prins si eu ceva la tv. Din cate am inteles vor veni psihologi, sociologi si parca si oameni din corpul de control am ministerului. Am prins fugitiv si nu sunt sigur daca am prins bine.

Link to comment
 • Moderator

Din presă:

Situaţie fără precedent în Poliţia Română. În urma scandalurilor sexuale care au zguduit recent instituţia, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a dispus controale la toate inspectoratele judeţene de poliţie din ţară. Secretarul de stat Anghel Andreescu a declarat că verificările vor fi extinse în toate structurile din MAI.

Azi au fost două conferințe de presă, una la MAI și alta la IGPR, care au anunțat aceste verificări.

Link to comment

un motiv foarte bun pentru a schimba pe cine vor si oportunitatea perfecta ca sa-si puna oamenii lor in functii de conducere..

bine spus! sa vezi acum schimbari de sefi!

Edited by cristian
Link to comment
 • Member

Ar trebuie luate intai toate cele care au intrat in sistem pe baza de prestari servicii, situatie in care altii au fost discriminati, si apoi verificate practicile discriminatorii actuale.

 • Upvote 1
Link to comment

Cand va fi vizita, sa vedeti cum toate "fufele", cum zice Cristi vor fi in uniforma, parul prins, nemachiate si scriind de zor la cate un calculator, nemaivorbind la per tu cu cate un sefuletz... And they lived happily ever after....

Edited by bogdanCVB
Link to comment

Cred ca este o practica discrimanorie fata de barbati. Datorita practicilor neconforme au avut si vor avea de suferit si barbatii, nu numai femeile, asta daca nu se pune accent doar pe problemele cu tenta sexuala. Insa si in acest caz, stau si ma intreb daca o "fufa" cum au fost denumite, a ajuns intr-un loc cald si bun prin asemenea practici si ei ii convine, la interviu va spune ea ca a fost promovata pe acest criteriu?

Vorba orbului: "vom trai si vom vedea"!

Link to comment

Ce comentarii rautacioase! In Mehedinti, pe 14, la ora 12.00 am fost chemate din tot judetul, pentru a discuta despre starile "conflictuale" si practicile "neconforme" in legatura cu noi, femeile!!

Link to comment

Dianna, nu sunt deloc comentarii rautacioase la adresa femeilor din politie. Nu generalizam si nu dam exemple, dar pun pariu, si colegii cred ca vor fi de acord cu mine cand spun ca mai putine au fost cazurile de discriminare ale angajatelor din politie decat avantajarea lor pe mai multe planuri (prin mai multe practici neconforme, cum le zici tu)...

Link to comment

si prin aceste practici neconforme a ajuns ca media de "viata" a politistelor in strada sa nu depaseasca 2 ani. la o sectie din judet erau la un momentdat 4 femei in strada, n-a durat 2 ani si s-au dus toate. la alta sectie au fost si 5-6 odata, acu a mai ramas una....cand mai vine cate una din scoala pleaca doua de pe strada catre birouri la facut cafelutze...la judiciar n-am vazut sa se inghesuie prea multe, in schimb toate au vise de IPJ.

depui raport pentru un post la MRU si nimeni nu te baga in seama ca a afli dupa o luna ca va fi ocupat de colega de patrula venita de 2 luni din scoala :)) ce viata frumoasa.

Link to comment

,,Ghidul de interviu urmăreşte avantajele şi dezavantajele femeii care lucrează în Poliţie şi eventualele tendinţe de discriminare ale acesteia la locul de muncă" Chestorul Vasile Viorel, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (
IGPR
)

Iată doar câteva dintre întrebările la care vor trebui să răspundă cele peste 8.800 de femei care lucrează în prezent în Poliţia Română, întrebări care vor fi inserate, printre altele, în ghidul creat de psihologii din poliţie:

 • V- aţi confruntat cu cazuri de hărţuire sexuală din partea şefilor?
 • V-aţi simţit discriminată la locul de muncă?
 • Care sunt avantajele şi dezavantajele statului femeii în Poliţie?
 • Care sunt tendinţele de discriminare şi hărţuire la locul de muncă?
 • Ce măsuri s-au luat atunci când v-aţi confruntat cu astfel de cazuri?

Obiectivul aplicării acestui set de întrebări este se a verifica pulsul climatului din instituţie. Dintre toate femeile angajate în Poliţie, peste 2.200 sunt ofiţeri şi doar 133 au funcţii de conducere. În acelaşi timp, în jur de 4.900 au gradul de agent şi doar opt dintre acestea deţţin funcţii de conducere, iar aproape 1.700 fac parte din personalul civil.

Lider sindical: “Iniţiativa ministerului, pierdere de vreme”

Referitor la iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne, pe fondul scandalurilor izbucnite în poliţie în ultima perioadă, Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), consideră că “este o pierdere de vreme”.

El a precizat că “atâta timp cât femeile-poliţist vor fi consultate de aceiaşi domni care de-a lungul timpului au pus presiune asupra angajaţilor” nu vor avea un răspuns clar la chestionarul gândit de specialiştii ministerului.

“Nu sunt roadele clare. Dacă mergea acolo psihologul, liderul de sindicat, preşedintele şi le spunea că nu vor păţi nimic, era altă treabă. Dar aşa, o dăm într-o altă poveste cu psihologii de la Interne. Psihologul nu ar trebui să fie subordonat nici ministrului, dar el are grad şi este subordonat şefului său direct”, a punctat liderul sindical.

“Teroare la Interne: femeile-poliţist, timorate de presiunile şefilor”

Preşedintele SNAP a vorbit şi despre “teroarea care există de ani buni în Ministerul de Interne” şi despre faptul că “femeile-poliţist, şi în general agenţii de poliţie, sunt timorate de presiunile exercitate de către şefi”.

Concluzia lui: “Toate aceste aberaţii nu pot fi eradicate în niciun fel decât prin schimbarea mentalităţii şefilor, prin respectarea drepturilor poliţistilor şi prin schimbarea legii în totalitate”, precizând că în Statutul Poliţistului nu există nicio prevedere care să apere femeia din poliţie.

Link to comment
 • 4 weeks later...
 • 1 month later...

Sa fie verificate cele care au intrat in sistem pe usa din spate! La Buzau, cms. sef Viorel Stefu, pe vremea cand era seful IPJ Buzau, si-a incadrat sotia in politie (o fosta profesoara de 2 lei, care preda la tara), cu gradul de comisar sef, la Serv. MRU, desi nu avea studii in domeniu primind derogare de la IGPR. ,,O pierdere pentru invatamant, un castig pentru politie!". Cms. sef Bogdan Despescu si-a incadrat sotia, cu gradul de ag., la Serviciul de pasapoarte Buzau, in urma cu circa 7 ani, iar apoi a transferat-o la IPJ Buzau, la Serv. Logistica. Si exemplele pot continua! Mai exista si categoria celor care, dupa ce au intrat in sistem, dupa asolvirea unei scoli MAI, pentru a o duce mai bine, au apelat la pile sau daca nu au avut pile au prestat si presteaza diferite servicii unor ,,colegi" cu putere de decizie.

AVEM SI COLEGE DE CARE SUNTEM MANDRII, CARE ISI FAC TREABA MAI BINE DECAT UNII COLEGI! :good: :good:

Edited by Sache
 • Upvote 3
Link to comment

La Ipj-il unde lucrez este o doamna incadrata ca si agent, iar dupa 6 luni incadrata ca si ofiter, iar faza cea mai tare e ca a avut handicap gradul II...

Link to comment

Sa dam o sansa si persoanelor cu handicap. :)):)) Cred ca cei cu handicap au fost cei care au incadrat-o! :)):)) Normal ar fi sa faci parte din sistem numai dupa ce ai absolvit una din scolile MAI.

 • Upvote 1
Link to comment

Sache, asa mi s-ar parea si mie normal... Eu mi-am rupt coatele pe banci la Campina 2 ani si doamna a vandut mici in piata, eu sunt tot agent si doamna e ditamai inspector, avand si vechime mai mica ca si mine. (Poate a facut mici buni). Plus ca barbatul ei e acum vicele pe tara la un sindicat de al nostru...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.