Jump to content
POLITISTI.ro

Ce studii trebuie urmate pentru a lucra in domeniul criminalisticii?


Valentinna

Recommended Posts

Desi sunt in clasa a X-a (la profil mate-info), cred ca stiu ce vreau sa fac in viata. De ceva vreme ma pasioneaza criminalistica. Stiu ca nu e ca in seriale, dar imi place si cred ca sunt in stare sa urmez o astfel de profesie. Ce studii trebuie urmate pentru a lucra in acest domeniu, si conteaza profilul liceului urmat?

Link to comment
  • Moderator

Trebuie in primul si in primul rand sa devii politista. Pentru a deveni politista, trebuie sa urmezi cursurile unei Scoli apartinand Ministerului Afacerilor Interne, fie Scolile de Agenti de Politie de la Cluj si Campina, fie Academia de Politie de la Bucuresti. Dupa ce devii politista, te poti specializa pe criminalistica, daca zici ca iti place. Dar vezi ca intr-adevar nu e deloc ca in filme.

Link to comment

Pentru a ajunge criminalist în Poliția Română trebuie să dai examen de admitere și să promovezi un astfel de examen, iar apoi să urmezi cursurile unei instituții de pregătire a polițiștilor, respectiv Școala de agenți de poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Școala de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj sau Academia de Poliție” Alexadru Ioan Cuza” din București.

Nu contează profilul liceului, ci să ai diploma de bacalaureat în buzunar.

Edited by Dan
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.