Jump to content
POLITISTI.ro

Sfaturi privind contractarea unui credit bancar ptr. cumpărarea unui autoturism


A1B2C3

Recommended Posts

Salut și bine v-am găsit! Sunt Încadrat de la 1 decembrie 2012, ultima promoție și doresc să fac un credit pentru a-mi achiziționa un autoturism! Cea mai bună ofertă de până acum mi s-a părut la cec.ro. Un domn mi-a spus că trebuie să am 3 luni vechime la ultimul angajator și contract pe o perioadă nedeterminată. Știe cineva cum se consideră că suntem angajați? Perioada de probă de 12 luni ar putea afecta cu ceva?Care mă puteți îndruma vă rog să îmi spuneți ce mai cunoașteți........menționez că salariul îmi intra la BT.

Link to comment
  • Moderator

A1B2C3 așa este, trebuie să ai minim 3 luni vechime, dar vezi că la cele mai multe bănci există o limită de vârstă (trebuie să ai minim 23 ani).

În adeverința tip care se completează și certifică de serviciul financiar se specifică că polițistul este angajat pe perioadă nedeterminată.

Link to comment
  • Moderator

Un domn mi-a spus că trebuie să ...

Nu ar fi mai bine sa te adresezi direct la banca raspectiva, la "relatii cu clientii"?

Daca vei contracta un credit pt auto, din ce stiu va trebui sa platesti pe durata lui si asigurare CASCO, la un asigurator agreat de banca, si nu stiu daca si tu doresti asta.

Mergi pe creditul pt nevoi personale mai degraba, n-au ei treaba ce faci cu banii imprumutati.

Link to comment

Există mulți de dacă când te înhami la un astfel de credit. La Banca Transilvania de exemplu în acest moment sunt, din câte am văzut cam cele mai avantajoase credite. Pentru un credit auto second hand, de 5.000 de euro pe o perioadă de 5 ani, vârsta minimă pentru acordarea creditului este de 18 ani, cu garanție mobiliară pe autoturism, cea mai mică dobândă din ce am găsit, adică o dobândă variabilă de 8,68 %, între 0,50% și 1% comision rambursare anticipată, rate lunare egale de 103,02 euro și o sumă totală de rambursat de 6.181 euro. Bineînțeles că sunt tot felul de oferte pe care le găsești pe internet. Cu răbdare vei găsi cea mai avantajoasă ofertă pentru tine.

Sfatul meu este să nu te arunci să faci credit auto, mai așteaptă câteva luni, pentru a vedea cam cu ce se mânîncă viața în general. Sunt multe alte cheltuieli pe care trebuie să le iei în calcul înainte de a face acest pas.

Link to comment

Când am zis un domn vroiam să spun un domn de la banca, de la cec, am fost până la ei...nu doresc un credit auto, vreau un credit nevoi personale....as dori o masina second 3000 euro maxim.....legat de cheltuieli, după o lună, cu toate cheltuielile mi-a rămas aproape jumatate din salariu....si asta cu ele întinse la maxim....mi-am cumparat tot pentru casa, nu aveam nimic, mentionez că stau cu chirie si prima luna nu am primit indemnizatia , deci cu asta mi-ar ramane si mai mult.....stiu, tot timpul apar cheltuieli...eu zic că la o rată de 3-400 Ron maxim mă descurc...

Link to comment

:)) nu merg acasă în fiecare zi dar hai sa vedem ce aș putea face cu mașina.....

1. să merg la cumpărături fără să mai car cu brațele

2.când schimb butelia, nu o să mă car cu ea în brațe prin oraș nu?menționez că aici nu sunt gaze....

3. Vreau să continui cu masterul, ce fac, merg cu trenul 1000 de ore și fără conform, cu toții nebunii și cu încă atâtea ore întârzieri?

Cred că nu ai mers 7 ani cu trenul ca mine să vezi ce înseamnă...

Oricum, sunt destule, am cerut un sfat, nu să întreb dacă îmi trebuie sau nu mașină, asta e exclusiv hotărârea mea....!

Mulțumesc celor care au răspuns la obiect!

Calcul tren pentru 200 km....70 lei bilet întreg

Calcul mașină 200 km.......80 de lei(diesel sau mai puțin dacă e GPL)

Să nu vorbim că plec când vreau eu, nu tremur orin gară.....

Link to comment

Sper că m-am gândit bine, nu e nici mult nici puțin...o să caut o mașină îngrijită...

Salut !

1. Sfatul meu este sa te feresti de LOGAN . ( Loganul nu este o masina, doar daca te gandesti la plasticul din interior o sa iti shimbi parerea/ ; loganul diesel sta foarte prost la capitolul alimentare. iar raportul calitate pret chiar lasa de dorit )

In suma de 3000-4000 e iti sugerez sa iti procuri o masina second din tara sora Germania si sa aiba TUV, ITP facut cat mai recent acolo . Vezi auto precum Ford focus , fieste, WV.golf, bora dupa 2001, 2002.

2. La capitolul credit iti prezint optiunea mea :

Descoperire de card CEC;dobanda preferentiala de 10 % pt 9 salarii ( deci poti sa faci rost de 3500 e) + C.A.R la IPJ de unde poti sa iei cu dobanda de 4 % si sa acoperi descoperirea de cont.

Se mai adauga un + pt faptul ca ti se livreaza salariul in contul cu decoperirea, astfel incat dobanda se calculeaza la suma lipsa din cont .

Astfel stai departe de credite si alte comisioane.

Link to comment

Salut!

Sfatul meu este sa sa mai astepti cateva luni sa vezi cum iti ajung banii. Un autoturism toaca mai multi bani decat iti imaginezi.

Incearca sa te imprumuti la prieteni, parinti, alte rude. Bancile fac un fel de camatarie.

Link to comment
  • Member

Nu pot sa fiu de acord cu tine, lionwin. In banii astia poti sa cumperi o masina Dacia Logan chiar foarte buna si aici ma refer la numarul de km (reali) cat si la starea tehnica a sa. Pe cand o masina la al doilea sau al treilea proprietar, cumparata din afara e mai greu de verificat numarul km, numarul accidentelor etc.

Da, din punctul de vedere al confortului si al interiorului nu este o masina pe care o poti lauda, si iti pot da dreptate. Dar cand este vorba de fiabilitate, si nu ti-o spun din auzite, dar si din privinta pieselor foarte ieftine nu prea ai ce sa comentezi.

In 3000-3500 gasesti si alte masini, nu spun nu, dar trebui sa te gandesti si la faptul ca masinile alea sunt mult mai vechi si cam incep sa manance bani.

Nu sunt un sustinator convins al Loganului, masina are si minusuri si plusuri dar in banii astia pe care urmeaza sa ii iei cred ca este cea mai buna alegere. Daca vorbeam de o suma de peste 5000 de euro nici nu aduceam in discutie Dacia Logan, important este sa stii unde te situezi in momentul acesta si trebuie sa te mai si gandesti la banii pe care urmeaza sa ii dai pe asigurari, consumabile, combustibil etc. Nu poti avea BMW Seria 5 cu 30.000 de km intr-o stare perfecta cu 3000 de euro.

Edited by Alex87
Link to comment

Multumesc pentru sfaturi si idei atât pentru mașină cât și pentru credit...legat de credit, părinții nu mă pot ajuta cu nimic iar prietenii nu te ajută cu cume mari, rudele niciodată în cazul meu....Știu că după mașină apar alte cheltuieli, sper să fie bine, dacă tot amân trece și timpul, și nu mă aleg nici cu banii nici cu mașina, și eu zic că este destul de greu fără.....dacă stau 1 an să mă hotărăsc, în timpul acesta poate achit mai mult de 25% din sumă...mă interesează un împrumut pe o perioadă mai mare pentru a avea rata cât mai mică, iar dacă am mai mulți bani în anumite perioade, achit mai mult și scap mai repede de el, iar dobânda va fii mai mică(comisionul de rambursare anticipată este de 0.5% - 1% MAXIM din suma rambursată anticipat, conform OUG 50)....

EDIT: are cineva credit la transilvania cu livrare salariu?

Edited by A1B2C3
Link to comment

ce vorbesti tu acolo, intr-un an achiti dobanda la banii care ii imprumuti, depinde cat iti stabilesti rata lunara. cea mai buna optiune cea cu descoperirea de card si parerea mea ca e cam mult 3000 e pentru un logan, daca chiar ai nevoie de masina ca sa te deplasezi ia-ti un WV polo sau un opel corsa, daca vrei altceva , altceva-ul ala costa, o sa vezi pe parcurs. :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.