Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
miku2019

Cum se calculează perioada de suspendare a permisului?

Question

miku2019

Mi-a fost suspendat permisul 30 de zile. Incepand cu data de 13.12. 2012 cand pot sa merg sa-mi ridic permisul? Dupa 30 de zile, tinand cont ca luna decembrie are 31 de zile, ar trebui sa merg sa-l ridic pe 12.01. 2013. Astept un raspuns!

Share this post


Link to post
Share on other sites

16 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Rusy

Scrie pe hartia care trebuia sa o primesti acasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
miku2019

Scrie asa pe hartie

Va facem cunoscut ca, pentru incalcarea, la data de 27/11/2012 a prevederilor art.100 alin.3 lit. A din OUG, v-a fost suspendata exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 13/12/2012.

Deci suspendarea a inceput pe 13.12.2012 si se termina pe 11.01.2013 ? Aici nu inteleg. Legea poate fi interpretata. Plus ca pe dovada scrie ca am drept de circulatie de pe 28.11.2012 pana pe 12.11.2012

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
povi

deci fii atent ce cred eu ca ai patit tu: ai depasit coloana formata la culaore rosie a semaforului.

-pentru fapta asta se retine permisul pentru 30 zile.

-dar tu ai mai avut dreptul sa conduci inca 15 zile adica pana pe 12 decembrie inclusiv.

-dupa data de 13.dec.2012,inlcusiv, numeri 30 zile de suspendare.

-te duci cu dovada la politie dupa astea 30 zile si iti vei recuopera permisul.

-sa nu conduci in perioada de suspendare pentru ca e considerata infractiune fapta asta.

Ai inteles?

Edited by povi
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
miku2019

Deci pe 12.01.2012 pot sa merg dupa permis ? Dar pica sambata oare au program cu publicul si sambata ? Multumesc. Chiar asta am facut am depasit coloana la semafor, voiam sa fac dreapta si aveam verde intermitent(nu e banda pentru dreapta). Eu ii multumesc politistului ca mi-a deschis ochii acuma si nu prea tarziu !

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
povi

Sambata, mai mutl ca sigur nu ai program cu publicul. Din data de 12 ian poti sa conduci auto. chiar daca nu ai permisul permisul luat de la politie,dar daca te intlanesti cu un politist zelos,care te opreste, risti sa iei amenda ca nu ai permisul asupra ta (de la 420 lei la 560 lei).

-daca ai nevoie sa folosesti auto de sambata , eu cred ca daca ii explici situatia politistului poti scapa si cu un avertisment

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
25tess

cel mai bine pentru tine este sa astepti data de 14.01.2013 - luni - cand iti poti ridica permisul de conducere. Nu cred ca are rost sa te mai complici pentru 2 zile.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Alelaa

Se mai poate prelungi perioada cu drept de circulatie la cateva luni dupa ce a expirat prima data dovada?

 

Daca da, perioada in care nu am circulat de la expirarea dovezii si pana m-am decis sa prelungesc

(si apoi poate iar urmeaza o perioada in care nu mai circul/prelungesc dupa ce expira noua dovada)

se ia in calcul dupa inchidere dosar, stabilire pedeapsa, amenda?

 

Multumesc frumos

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
danutmotei

Buna ziua ,

As putea sa aflu care este metoda de calcul a perioadei de suspendare permis? 90+30 acestea se numara de cand s-a suspendat permisul?se numara doar zilele lucratoare adica fara sambata si duminica? Permisul mi-a fost suspendat in data de 11.02.2017 as vrea sa aflu cand pot sa merg dupa el pentru ca trebuie sa merg la Baia Mare si nu as face 2 drumuri pana acolo.Multumesc

 0

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Crazeebmx

Buna seara, la data de 02.05 mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile. Pe 17.05 am fost sa contest procesul verbal si am mai fost sanctionat inca o data, dupa ce am depus contestatia, cu suspendarea pe 30 de zile a permisului, fiindu-mi retinuta dovada si primind alta cu drept de circulatie pana pe 17.05 la ora 24.00.

L-am intrebat pe ofiterul ce mi-a eliberat a 2-a dovada daca mai pot sa-mi ridic permisul in baza certificatului de grefa si raspunsul a fost nu.

La mai bine de 30 de zile am primit in posta o instiintare cum ca pe data de 16.08 ar trebui sa predau permisul pentru 30 de zile.

Intrebarea mea este daca am contestat primul proces verbal, a 2-a sanctiune n-ar fi trebuit sa inceapa cu momentul expirarii dovezii, adica 18.05 si sa expire dupa 30 de zile? Intreb asta pentru ca am stat 30 de zile fara sa-mi ridic permisul, bazandu-ma pe spusele ofiterului.

Multumesc anticipat si o seara buna!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
braga

buma ziua sunt cetatian al republicii moldodova si mi sa ridicat permisu in romania or pascani petru neacordare prioritate pietonului la trecerea semnalizata mi sa pus amenda 580 si mi sa.ridicat permisu pe 30 de.zile cu drept dea.conduce 15 zile intrebarea mea este

se retine 30 din ziua in care mi sa ridicat sau dupa cele 15 zile care mi sa permis sa conduc si mi sa spus cal.trimite in tara in cit timp ajuge sau e mai bine sa plec sal rudic personal?

Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
zeflea

Buna ziua,

Sunt nou pe acest forum si nu stiu daca este corect sa postez aici intrebarea mea, dar am cautat si nu am gasit raspuns la problema mea.

In luna ianuarie am accidentat usor pe trecere un pieton - contuzie gamba. La inceputul lunii iulie am primit ordonanta de clasare. Perioada de suspendare 90 zile. Stiind ca daca nu conduci in perioada cat este dosarul in lucru se cumuleaza la sfarsit am circulat cu dovada astfel:

-  15 zile - din data evenimentului 22.01.2018 pana la 06.02.2018.

- 30 zile - din data de 14.02.2018 - 15.03.2018

- 30 zile  -  din data de 26.06.2018 - 25.07.2018

Dupa calculul meu din 15.03.2018 pana la 26.06.2018, nu am condus 102 zile.

Cand am fost si am depus actele pentru ridicarea permisului, mi s-a spus ca trebuie sa mai stau 12 zile, calculul Dlui. politist fiind de 78 zile in care nu am condus.

Intrebarea mea este, cum s-a calculat? Am intrebat la ghiseu dar m-a cam repezit Dl politist pentru ca era coada si nu am inteles mai nimic.

Va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
doriangray

Buna ziua,

Pe data de 6.07 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o luna pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni. 

Dovada deci era valabila pana pe data de 20.07.

Fiind vorba de un permis emis de un alt stat, pe data de 16 am recuperat carnetul si am predat dovada, spunandumi-se ca mai pot circula si a doua zi, deci pe 17.07. 

Din ce zi incepe sa curga suspendarea permisului pe teritoriul romaniei, de pe data de 21.07 conform dovezii sau de pe data de 18.07 avand in vedere ca am predat-o mai devreme. Agentul de politie care mi-a predat permisul nu a fost foarte clar, era si grabit pentru ca era multa lume, in sfarsit.

Va multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
FOZOLITE

Buna ziua, 

 

Am pierdut apelul (pentru neacordare trecere pietoni ). Conform legii, am obligatia sa depun carnetul in 15 zile de la pronuntare (01 sept 2018). Din ziua 16, daca nu duc carnetul, mai primesc 30 zile suspendare. intrebarea mea este: din ziua 16 incep cele 60 de zile de suspendare? Conform art 3, asa se intelege. Plus, ca in articol, pentru intarirea acestei afirmatii se mentioneaza ca "dupa caz" perioada suspendarii incepe din ziua 16. Am dreptate? 

Daca nu am dreptate, cand incepe sa fie suspendat carnetul ? Stiu ca astept instiintarea scrisa cu perioada de suspendare si sa-l predau in 5 zile... Dar nu exista o perioada de timp in care sa se faca suspendarea carnetului ?

Ex : 1-15 trebuia predat carnetul. Daca nu se preda, in ziua 16 se face instiintare cu perioada de suspendare. Daca nu se preda, in ziua 22 intra in suspendare + 30 zile pentru intarziere. 

Suspendarea nu se face conform art  3 in "ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia" adica in ziua 16? Conform articolului suspendarea incepe din ziua 16. Este adevarat?

Daca nu este suspendat carnetul, atunci el este perfect valabil pana la instiintarea scrisa cu perioada de suspendare?

Multumesc anticipat.

 

Art. 209 Regulament aplicare OUG 195/2002 Sancţiuni contravenţionale complementare Sancţiuni contravenţionale şi măsuri tehnico-administrative :

(2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumulării celor 15 puncte de penalizare şi până la data expirării termenului când avea obligaţia de a preda permisul de conducere sau, după caz, până la data predării permisului de conducere.

(3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

(4) În cazul în care titularul permisului de conducere nu se prezintă la poliţie în termenul prevăzut la alin. (1), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se majorează, de drept, cu 30 de zile.

(5) În situaţia în care titularul permisului de conducere face dovada imposibilităţii prezentării la poliţie în termenul de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule dispusă potrivit alin. (4) se anulează


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
CSavin

Buna ziua,

 

In urma cu mai putin de 1 an mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei legale.
S-a intamplat din nou, de aceasta data am depus o contestatie.

Stiu ca in eventualitatea pierderii procesului, se mai adauga o perioada de 30 de zile la pedeapsa, in total deci 120 zile.
De asemenea exista o prevedere care stipuleaza ca daca o abatere apare la mai putin de 1 an de la ultima suspendare, se mai adauga 30 de zile.

Intrebarea mea ar fi daca aceste masuri au efect cumulativ. Presupunand ca pierd procesul, care ar fi durata de suspendare? 120, sau 150 de zile?

 

Multumesc,
Cristi

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
marius060919

Buna ziua , în data de 04.03.2019 mi-a fost suspendat permisul de conducere , am avut dovada inlocuitoare de pe 4 până pe 19 , asta inseamna ca de pe 20.03.2019  a inceput  perioada de 30 de zile... cand pot merge sa ridic permisul? Am numărat 30 de zile de pe 20 si 30 de zile se împlinesc pe 18.. imi poate spune cineva exact... ? Imi cer scuze pentru felul cum am explicat, m-am pierdut in cuvinte... Multumesc 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
fsiarazvan

Buna seara! Am si eu o nelamurire .. De exemplu m-i se supenda permisul pe 13 dec pentru o perioada de 30 de zile sau o luna  . Cand il pot recupera ? pe ce data ? Conteaza daca luna are 30 sau 31 de zile ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • po246087
   By po246087
   Buna ziua, 
   In urma cu 2 saptamani mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile cu posibilitatea de a mai sofa inca 15 zile. In acest weekend, in timpul in care inca aveam dreptul de a circula, am gresit din nou fiind surprins cu 101 km in localitate. Permisul mi-a fost suspendat pentru 90 de zile si am primit dreptul de a conduce pentru perioada ramasa de 4 zile din suspendarea anterioara. Suspendarea intra in vigoare astazi 10.02.2016. Intrebarea mea este cat imi este suspendat efectiv permisul:
   90 de zile 30+90 de zile  30+90+un eventual spor? De asemenea, va rog sa imi confirmati faptul ca sustinerea examenului pentru reducerea suspendarii iese din discutie.
   Multumesc anticipat!
  • Marius
   By Marius
   Model cerere pentru reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la art. 104 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv art. 221 alin. (1) din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, aprobat prin H.G. nr. 1391/2006 modificat şi completat.
   Soluţionarea unei astfel de cereri revine şefului poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (art. 104 din O.U.G. nr. 195/2002 rep.), iar testul pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea promovării acestuia, ca şi condiţie necesară pentru reducerea perioadei de supendare, se susţine la serviciul rutier care îl are în evidenţă (art. 106 alin. 1 lit. c din acelaşi act normativ). Mai multe: Reducerea perioadei de suspendare.
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.