Jump to content
POLITISTI.ro

Solicit un sfat de la un politist


suparatrau2

Recommended Posts

Buna ziua, sunt un tanar de 23 de ani. Am 2 surori una casatorita, una recent divortata si pe mama cu care locuiesc. Acesta sora divortata a divortat de sotul ei dupa 14 ani, avand un copil i-a trebuit un bun incat ca judecatorul sa-i dea custodia copilului, copiulul sa ramana la ea. Ea avand un copil din casatorie.

Acesta sora a obtinut de la mama mea un teren ce il folosim ca gradina, unde ne cultivam legume necesare vietii, mintindu-ne pe mine si pe mama ca nu o sa vanda gradina.

Acuma in prag de sarbatori a sunat-o pe mama si i-a spus ca vinde gradina ca a gasit cumparator si ca pe mama o duce la nebuni daca se impotriveste vanzarii sau cand or sa vina clienti sa se uite la teren, practic ne joaca pe ce avem plantat cand o sa intre. A provocat-o pe mama si i-am spus foarte multe injurii, apoi a inregistrat-o pe mama mea cand i-a spus plangand sa se duca dr.. si altele. A fost foarte provocata. Ea ma streseaza si pe mine pe numarul de abonament cu apeluri dar nu-i raspund. Mi-a trimis mesaj de revelion la 01.30 ca imi doreste sa mor sa mi se intample numai rele anul acesta.

Astazi a sunat-o pe nasa mea si i-a spus ca o are pe mama inregistrata si ca o sa vina cu un politist si o salvare sa o duca pe mama la nebuni ca o sa iasa in strada cand vin jefuitorii cu acest animal de sora sa ne ia gradina. I-a mai spus ca e bine sa si moara mama ca o sa ia si casa unde stau eu cu mama.

Va cer ajutor indrumandu-ma ce sa fac si cum sa ne comportam eu si mama mea. E inumam ca cineva sa profite de pe urma noastra cu ajutorul politiei aratand o inregistrare.

Ma simt amenintat eu cat si mama mea, ea fiind pensionara pe caz de boala si avand probleme cu inima si in trecut intamplandu-i-se si un accident vascular.

Ne suna cu numar ascuns seara tarziu.

Link to comment

In primul rand configurati telefoanele sa nu primeasca apeluri cu numere ascunse . Daca suna cu numar vizibil acesta poate fi blocat.

In al doilea rand inregistrarile facute de civili nu pot fi luate ca probe deoarece nu au fost facute cu mijloacele tehnice certificate.

In al treilea rand mergeti la politie cu cu acele mesaje de amenintare si punetii in tema , eventual faceti si o plangere impotriva ei.

In al patrulea rand , daca terenul este pe numele surorii dumneavoastra atunci poate sa faca ce doreste cu el .

Edited by 7Coline
Link to comment

pamantul cum l-a obtinut sora: i l-a vandut mama? donat?dupa cum zicea si 7coline inregistrarile facute de un civil nu au valoare ca proba la judecatorie sau politie...

Link to comment
 • Moderator

Cel mai probabil veţi ajunge să vă judecaţi în instanţă.

Acum dacă cineva îţi spune că o să vină însoţit de un poliţist sau oricine altcineva să-ţi interneze mama în vreun spital, asta nu înseamnă că poliţiştii stau în secţie nerăbdători să vină cineva cu care să plece imediat şi împreună să interneze pe cineva, doar aşa pentru a-şi ocupa timpul sau numai pentru că sora ta spune că mama ei are probleme. Trebuie să şi dovedească în vreun fel acest lucru, precum şi faptul că se impune internarea, adică prezintă un pericol pentru cei din jurul său. Deci dacă sora ta o să depună o astfel de plângere împotriva mamei, este foarte probabil ca poliţistul ăla să te cheme şi să te întrebe şi pe tine dacă cele afirmate de sora ta se confirmă sau nu.

Link to comment
 • Member

Stai linistit(a), vecinii mei care au grave probleme la mansarda sunt inca acasa, desii au venit deseori in curte la mine si amenintandu-mi toata familia si toti vecinii. Asta e, sper doar sa nu ma puna in pozitia de a actiona cand vor mai veni pe la mine.

Cat despre amenintari, mergi la politie si fa o plangere. Arata-i ca si tu poti actiona!

Edited by BGeorge
Link to comment

In primul rand configurati telefoanele sa nu primeasca apeluri cu numere ascunse . Daca suna cu numar vizibil acesta poate fi blocat.

In al doilea rand inregistrarile facute de civili nu pot fi luate ca probe deoarece nu au fost facute cu mijloacele tehnice certificate.

nu cred ca ai dreptate.

conf art 91 ind 6 alin 2 cpp ( sper sa fi tinut bine minte nr art) inregistrarile facute se catre parti sunt probe daca privesc propriile comunicari. daca cel care face inregistrarea este si parte procesuala, atunci este proba. corect?

Edited by maxu08
 • Upvote 3
Link to comment

Mda. Dar tot trebuie expertizate prin INEC.

corect DAR numai la cererea partilor, instantei sau parchetului. daca inregistrarea nu este contestata, expertiza nu este obligatorie.

insa ai nevoie de originalul inregistrarii si de aparatul cu care s-a facut acea inregistrare. altfel nu se poate face certificarea

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Vezi? Acum intelegi ce vreau sa spun. Ala care e reclamat face exact chestia asta, cere expertiza, ca e invatat de avocati (sic!). Si daca dispar aparatul si originalul inregistrarii? Ops...

Edited by Cristi
Link to comment
 • Member

Daca dreptul de proprietate asupra terenului este transmis prin donatie cred ca ar fi posibila o actiune pentru revocarea donatiei.

Din ce imi amintesc eu, daca donatarul aduce injurii si prin aceasta lezeaza onoarea, demnitatea sau reputatia donatorului contractul poate fi revocat pentru ingratitudine. Aspectul asta depinde foarte mult si de ce contin mai exact mesajele respective.

 • Upvote 1
Link to comment

Sunt foarte ne la locul lor mai ales adresate unui parinte.

Insa sunt nelamurit cu Politia daca actioneaza la o plangere facuta unde este prezentata o inregistrare telefonica de exemplu. Ca a stiu cand sa puna stop si cand sa puna pe inregistrat iar in apel. Multumesc pentru tot ajutorul dat in aceste momente cumplite.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.