Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Intrevedere FSNPPC – ministrul TRAIAN IGAS

Postare recomandată

Marius

In după-amiaza zilei de 14 oct. 2010, ministrul Traian Igaş a invitat o delegaţie a Biroului Executiv al FSNPPC la o primă întrevedere de la numirea sa în funcţie.

Ministrul Igaş a caracterizat această primă întâlnire cu lideri ai FSNPPC drept una informală, pregătitoare pentru o întâlnire concretă, de lucru, care a fost stabilită în săptămâna 18-22 octombrie 2010.

Ministrul fost asistat de chestorii: Ioan CĂBULEA, Marian TUTILESCU şi dl. Nicolae CHESNOIU.

Au fost puse în discuţie următoarele probleme:

  • Revederea de urgenţă a Legii salarizării, în special asupra modificării unor plaje de coeficienţi şi a unor îndemnizaţii datorate poliţiştilor;
  • Aducerea la cunoştinţă a rezultatului încercărilor ministrului de a favoriza poliţiştii în relaţia cu băncile. Precizăm că situaţia este foarte gravă: la nivelul IGPR, cel puţin, sunt peste 850 de persoane în imposibilitate de plată a datoriilor;
  • Stoparea, de urgenţă, a intimidărilor făcute, de către SIPI şi unii şefi locali refractari democraţiei, asupra participanţilor la mitingul desfăşurat fără nici un incident în 24 septembrie 2010.
  • Protestul FSNPPC împotriva orientării selective a noului ministru de a deschide, prioritar, dialogul despre drepturile sociale ale poliţiştilor cu alte organizaţii decât acelea care au calitatea legală de a discuta şi negocia acest lucru.
  • Precizarea sancţiunilor care vor fi impuse şefilor din poliţie care au implementat munca forţată în unităţile pe care le conduc, implementare făcută prin neredactarea dispoziţiilor de muncă suplimentară şi neconsemnarea orelor lucrate în acest fel.

Delegaţia FSNPPC a arătat aspectul ilogic al prevederii legate de plaja de salarizare de la 1.90 la 2.50 stabilită pentru agenţii de poliţie. Acestei prevederi corespunzându-i o dezvoltare doar de 0,60 puncte. Atât reprezintă diferenţa de salarizare dintre un debutant şi un poliţist consacrat, după 25 de ani de muncă. Delegaţii FSNPPC au cerut ministrului să susţină, în Guvern, o plajă de salarizare de 2,00-3,50. Principial, ministrul a fost de acord cu logica acestei cerinţe şi subiectul rămâne valabil pentru prima întâlnire oficială. La fel a fost primită şi cererea ca poliţiştii judiciari să primească îndemnizaţii de 25+5%, la fel ca motivarea magistraţilor şi a poliţiştilor DNA.

Subsidiar problemelor de drepturi băneşti, s-a convenit ca, la rectificarea bugetară, ministrul să acţioneze pentru deblocarea banilor de echipament, pentru a compensa, întrucâtva, scăderile salariale care afectează personalul.

Un alt subiect de interes maxim a fost intervenţia noului ministru pentru favorizarea poliţiştilor care au dificultăţi de returnare a creditelor bancare. De la început, dl. Igaş a dorit să precizeze că intervenţia sa a fost făcută în favoarea tuturor categoriilor de personal din M.A.I.

Referitor la problemă, s-a precizat că au fost consultaţi viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu şi Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Ambele personalităţi au declarat că toate băncile vor fi de acord să analizeze fiecare caz în parte, urmând ca debitorii interesaţi să trimită băncii creditoare o scrisoare de solicitare, în termen de maxim 90 de zile de la intrarea în imposibilitatea de plată.

Ministrul şi însoţitorii săi au fost informaţi, detaliat despre o serie de abuzuri care se repetă, „la indigo”, în multe unităţi de poliţie. Cele mai multe dintre ele au substrat financiar şi par să fie modalităţi ascunse de alimentare a bugetului.

Toate informaţiile furnizate de liderii FSNPPC au fost preluate şi trimise spre verificare. Urmează ca ele să fie documentate şi rediscutate la întâlnirea propusă pentru săptămâna 18-22 oct. 2010.

Detalii pe site-ul

SNPPC

  • Apreciez 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

cincin

bla bla bla bla

eei, a trecut ceva timp. rezultatul? ZERO

:emo-yessir:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Rusy

Clar ca e zero, stai sa nu ajungem pe minus.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
MDDaniel

Ne intalnim la miting maine dragi colegi,ca atat ne-a mai ramas...!!! :emo-yessir:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
cincin

stii mosule, parazitii aveau niste versuri

a venit apa calda :naughty:

si raspunsul taree

a venit, da-i... rece! :ner:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
innuendo

A fost o intalnire ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.