Jump to content
POLITISTI.ro

Cupa Glock - editia 2010


Administrator

Recommended Posts

 • Administrator

Dragi colegi reprezentanta GLOCK Romania a transmis o invitatie la CUPA GLOCK 2010, activitate ce se va desfasura in data de 30.10. 2010.

Premiul pus la dispozitie pentru locul I este un pistol Glock 17 generatia IV sau bani. La acest concurs pot participa ofiteri si agenti din cadrul Politiei Romane. Pentru a putea participa un numar cat mai mare de politisti, aceasta invitatie a fost transmisa in mod oficial si o puteti gasi postata si pe INTRAPOL.

Informatii cuprinse in invintatie:


Cupa Glock 2010

Premiul I – pistol Glock 17 generatia IV! sau premiul in bani - 1500 ron. (alegerea va apartine)

Premiul este pus la dispozitie, in calitate de sponsor principal, de catre reprezentanta Glock pentru Romania, prin bunavointa domnului Agripa Popescu.

Regulament de participare:

drept de participare:

 • sportivi legitimati CTS Tunari (carnete vizate la zi),
 • ofiteri si subofiteri din Politia Romana.

Data desfasurarii concursului: 30.10.2010

inscrierea in concurs:

A. Pana pe data de 25.10.2010 - adresa de mail: concurstir@yahoo.com (nume, prenume, seria actului de identitate, daca aveti arma si munitie proprie sau optati pentru inchiriere)

B. 8.00 a.m. – 9.00 a.m in ziua concursului (va recomandam sa trimiteti un mail la adresa de mai sus pentru a va valida inscrierea)

- sedinta tehnica (norme de siguranta, prezentarea probei, vizualizare si simulare pe traseul tintelor fara armament si munitie): 9.30 am -

Nota: absenta de la sedinta tehnica atrage dupa sine neparticiparea la concurs. Prezenta este OBLIGATORIE!

- ora de start: 10.00 a.m.

- durata - in functie de numarul participantilor si evolutia acestora.

- locatie: Complexul de tir sportiv "Anatolie Salceanu" - comuna Joita, stand pistol

- armament: pistol - munitie: full metal, de siguranta(frangibila), soft-point. Obligatoriu munitia va fi cu miez de plumb. Este strict interzisa folosirea munitiei cu miez dur (otel, aliaje metalice dure) - calibre admise: minim 9mm Parabellum, maxim 45 ACP - cantitate minima de munitie recomandata (uz+rezerva): 150 buc.

- Echipament adecvat probelor de tir dinamic: Centura tactica, toc pistol textil sau plastic cu sau fara retentie (recomandat kydex sau compozit fara retentie), minim 3 magazii de rezerva. , ochelari de protectie (policarbonat ANSI Z87.1-2003+ - OBLIGATORIU!!), casti antifon active sau pasive.

Obiectiv:

- concurentii angajeaza un numar de tinte, in timpul cel mai scurt (se cronometreaza evolutia), cu maxima eficienta.Tintele sunt de tip reactiv (metal –popper, mini popper), carton cu tipodimensiuni similare IPSC, tinte mobile, tinte temporizate. Proba presupune deplasarea concurentului spre campul de tinte.

Desfasurare/Probe: 2 etape parcurs + Semifinala 1 parcurs (primele 10 rezultate dupa cele 2 etape) + Finala 1 parcurs (primele 5 rezultate din Semifinala)

Cel mai bun rezultat cumulativ din Finala, va desemna Castigatorul Glock Cup 2010.

Premiu, cupa, medalie, diploma: locurile I, II, III.

Sistem de punctare

- Timp alocat : nelimitat (dar atentie!: timpul cel mai scurt este determinant in stabilirea punctajului), nr de puncte fix/parcurs (ex: “n” tinte – prin totalizarea punctelor fiecarei tinte in parte se poate obtine un maxim de “n” puncte)

Punctaj final/parcurs: punctajul total obtinut impartit la timpul final inregistrat la sfarsitul parcursului. (Ex: 175 puncte(- eventuale penalitati)/ 25,8 sec. = 6,78 puncte)

- 2…”n” focuri in tintele de carton – “double tap”, consecutive (sistem punctare: zona “A” – 15 puncte/ lovitura, zona “C” – 10 puncte/lovitura, zona “D” – 5 puncte/lovitura) , se puncteaza cele mai bune 2 lovituri

- O tinta reactiva lovita si validata – 10 puncte (validare ex: o tinta popper lovita dar nu cade = 0 puncte, cade – se valideaza, se acorda 10 puncte) – numar de focuri admise: fara limita, pana la doborarea tintei.

Nota tehnica: Tintele reactive sunt calibrate pe munitia de 9x19 mm, cu lovitura de testare in zona “cerc”. Calibrarea este efectuata inaintea startului probei de catre Arbitrul Principal, orice contestatie fata de parametrii tehnici se poate face inainte de startul probei, cele ulterioare nu sunt luate in consideratie. Tinta mobila se deplaseaza transversal axa poligon cu 1,5 m/s. Tinta silueta cu miscare temporizata este reglata pentru o aparitie de 1 secunda.In caz de defectiune mecanica sau electrica, orice tinta poate fi inlocuita cu o alta tinta (indiferent de tip, cu grad de dificultate apropiat – in limita posibilitatilor) fara ca rezultatele anteriore sa fie afectate.

Nota: Toate rezultatele obtinute de concurenti sunt cumulative.

Penalizari procedurale

- Lovitura in tinte “interzise” (acestea mascheaza o parte din tintele valide, astfel incat tragerea trebuie sa fie rapida si precisa; din cele 2…”n” focuri nici unul nu trebuie sa atinga tinta de penalizare/interzisa) = penalizare 10 puncte/foc.

- Start “furat” (plecarea inaintea semnalului sonor) – 10 puncte penalizare si resetarea parcusului pentru un nou start.

- Alte penalitati stabilite de catre organizator si aplicate de catre arbitrul principal : se vor comunica (daca este cazul) la sedinta tehnica, inaintea fiecarei probe.

- Manuirea necorespunzatoare a armamentului / punerea in pericol a participantilor la concurs – DESCALIFICARE IMEDIATA SI PARASIREA COMPLEXULUI DE TIR. (Decizia apartine arbitrilor si directorului de concurs)

Observatii

NERESPECTAREA INDICATIILOR PRIMITE DIN PARTEA ORGANIZATORILOR – EXCLUDERE IMEDIATA SI PARASIREA COMPLEXULUI DE TIR. NERESPECTAREA NORMELOR DE SIGURANTA IN POLIGON – EXCLUDEREA IMEDIATA SI PARASIREA COMPLEXULUI DE TIR.

COMPORTAMENT NECIVILIZAT , TURBULENT, LIPSIT DE RESPECT FATA DE ORGANIZATORI, CONCURENTI, SPECTATORI SAU PERSONALUL DE SERVICIU AL POLIGONULUI - EXCLUDEREA IMEDIATA SI PARASIREA COMPLEXULUI DE TIR

Organizatorul, prin personalul de serviciu, urmareste buna desfasurare a concursului si aplica Regulamentul de Ordine Interioara si Normele de siguranta, in sensul: “Siguranta inainte de orice”, in egala masura pentru orice persoana aflata in incinta Complexului “Anatolie Salceanu”. Fara exceptie.

Regulamentul si normele de siguranta se aplica concurentilor, invitatilor si spectatorilor in egala masura.

Pentru reguli de siguranta va rugam sa consultati si sa respectati regulamentul IPSC: http://www.ipsc.org/pdf/RulesHandgun.pdf ,respectiv Capitolul 8 si Capitolul 10. Va rugam sa dati o importanta deosebita acestor reguli pentru ca ele vor fi aplicate strict. Orice experienta, obicei sau alte reflexe dobandite in afara acestor reguli pot sa va atraga descalificarea. Arbitrul de parcurs va aplica regulile de siguranta tuturor concurentilor rin spiritul sigurantei depline. Nu se admit exceptii. Indiferent de experienta, apartenenta la orice structura, grad, functie………., insigne, embleme, etc.

Va multumim anticipat pentru intelegere si suport, iar daca regulile noastre lezeaza orgoliul cuiva, il rugam, cu scuzele de rigoare, sa ignore acest anunt.

Taxe:

Taxa de participare la concurs: 100 lei/concurent

Inchiriere echipament complet (pistol Glock 17/34, munitie, 4 incarcatoare, centura completa, casti antifon, ochelari protectie: 200 lei/concurent

Spectatorii au acces liber. Poligonul dispune de spatiu incalzit pentru spectatori si concurenti.

Accesul in sala cu: armament, munitie, echipament (genti, tocuri arma, centuri, etc) este STRICT INTERZIS.

Concursul va fi reprogramat, daca:

- Conditiile meteo nu permit desfasurarea optima a competitiei

. - Motive tehnice independente de vointa organizatorilor

Informatii suplimentare:

0744 530 095 – Eugen Dima (va rog sa folositi acest nr in intervalul orar 9.00 a.m. – 17.00 p.m., luni –vineri) Din cauza programului incarcat, nu va putem raspunde la eventualele nelamuriri decat telefonic. (fara reply pe forum)

Acest concurs contine elemente tehnice din IPSC (Practical shooting), regulamentul, sistemul de punctare sunt totusi diferite

Link to comment
 • Moderator

Apropos de IPSC, abia astept sa vad asa o competitie si in RO

sau varianta suedeza...

Edited by CITADELA
Link to comment
 • Moderator

Din pacate, nu am tras in viata mea cu un Glock si nu dispun nici de fondurile necesare pentru a participa la aceasta competitie, insa tare mi-ar mai placea. Succes totusi participantilor, mai ales daca sunt colegi de forum care sunt doritori. Legat de premiu...pai cum...iei 1500 de lei sau Glockul care valoreaza cel putin de doua ori mai mult?:)

Link to comment
 • Moderator

Eu parcă m-aș duce măcar ca spectator anul ăsta. Să văd care e nivelul, cam ce presupun probele, cât de pregătiți și îndemânatici sunt participanții.

Ar mai fi careva amator?

Link to comment
 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.