Jump to content
POLITISTI.ro

Reorganizarea teritoriala a Romaniei


DanaMatei

Recommended Posts

Buna seara! Am si eu putine nedumeriri cu privire la asa-zisa Reorganizare teritoriala ce o sa se desfasoare in 2013,dupa spusele domnului Ponta,daca va trece de un presupus referendum.

Judetele se vor desfiinta? Aceasta reorganizare are ca scop si diverse disponibilizari?

Sa dau un exemplu...regiunea Moldovei va avea ca centru Iasiul...daca ai o problema ceva,va trebui sa ti-o rezolvi in IS,sau tot in Bucuresti? Adica Iasiul va raspunde de toata regiunea?

Link to comment
  • Active member

Se vorbea despre desfiintarea, mai mult, a denumirii de judet, si de creearea regiunilor...Adica, judetul "X" va exista in continuare, ca si teritoriu, dar nu prea se va mai "vorbi" de el....ci de regiunea din care face parte, regiune care va avea o "capitala", probabil municipiul cel mai mare din respectiva regiune. Exemplu Regiunea Oltenia -> capitala Craiova

Eu, cel putin, cam asa ceva am inteles.

Cat despre disponibilizari, probabil daca vor fi, vor fi la nivel administrativ in fiecare judet. Cu astia te astepti la orice

Edited by Rober7
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.