Jump to content
POLITISTI.ro

Politisti, sa nu uitam!

Elvis

Recommended Posts

Era o oftopicareala in care incercam sa va vad sa vedeti dincolo de criminalii de castraveti care au ucis miseleste militienii .

Si cu asta am incheiat off-topicul.

• Moderator

Şi familiile copiilor ălora măcelăriţi chiar şi după ce au ieşit cu mâinile sus, or fi împăcate cu gândul că, aceşti bravi militari, în care populaţia are o atât de mare încredere şi care atunci au tras ca bezmeticii, au fost chinuiţi toată viaţa lor de mustrările de conştiinţă?

Astăzi toată lumea blamează miliţienii, care şi înainte de 89 nu au făcut altceva decât să prindă şi să bage hoţii, violatorii, tâlharii şi criminalii la puşcărie, iar pe bravii noştri ostaşi ce au dovedit amatorism şi sălbăticie criminală îi pupă-n dos, ba chiar şi ei castraveciorii ne ţin lecţii povestindu-ne de încredea populaţiei, în condiţiile în care nu miliţienii au fost cei ce au tras şi au împuşcat nişte oameni cu mâinile sus.

Oare şi în unitatea aia de la Sibiu, tot semnale şi intoxicări or fi fost sau doar se distrau executând miliţieni?

Singur, românului îi place să fie minţit ... e mai confortabil. La fel ca şi în talciocul de maşini, dacă te duci cu o maşină având 300K km nu e niciunul interesat să o cumpere, dar dacă îi dai km înapoi, sar grămadă pe tine, chiar dacă bănuiesc că maşina este mânărită şi la vârsta ei numărul de km afişaţi pe bord sunt de domeniul ştinţifico-fantasticului. Aşa e şi cu castraveciorii ăştia, au tras şi au ucis oameni, dar sunt eroi ai revoluţiei. Aici nu e vorba de niciun versus miliţie/armată, acestea sunt faptele ce s-au petrecut atunci şi noi nu avem de ce să ne fie ruşine, ci doar bravii militari ai armatei.

În luna Decembrie 1989 mă aflam în Bucurest pe pe Oltenita la cursul pentru formarea Sefilor de Post, In acel an eram Seful unui Post de Militie din Judetul Harghita.

La întoarcere în comună pe data de 31 Decembrie 1989, am constata că asa zisi ,,revolutionari” au devastat în totalitate sediul postului, au pătruns în locuinta de serviciu, în care la aceea dată, din fericire, nu locuia nimeni.

Cei doi ajutori din vremea respectivă au fost nevoiti să fugă cu familiile lor si copii mici într-n judet învecinat. Totusi bunurile personale au fost distruse în totalitate.

• Upvote 1

Cataline, zau asa, de ce trebuie sa ne ambalam pentru niste probleme cre de fapt pe noi astia mai mici ne depasesc totalmente ? Eu am intervenit cu postul meu atunci cand sa pus in discutie luptatorii BIM, am explicat clar ca adevaratii militari din acel regiment nu aveau cum sa apara in acele momente in acel dispozitiv, deoarece nu aveau pregatirea necesara pentru aceasta misiune, am explicat la fel destul de clar ca in cadrul regimentului exista si exista si la ora actuala(vezi SPPistii,etc.) unul sau mai multe plutoane de cursanti care se specializeaza in tehnicile de lupta ,,mariners,, si acestia pot fi de la diferite arme din afara MApN-ului.

Iar Arcan are foarte mare dreptate cu privire la crearea haosului de catre cei din securitate, la fel nu stiu daca ai facut armata si nu intelegi ca in acea perioada armata era sub stare de razboi si neexecutarea unui ordin era pedepsit ca atare acelei situatii adica mai pe intelesul tau puteai fi chiar executat pe loc de catre comandantul tau, intelegi ? Nu mai spun ca acei militari sau elevi erau doar niste copii care nu au apucat nici sa execute prima tragere cu armamentul din dotare deoarece se aflau in perioada de instructie si daca ai facut armata trebuie sa sti ca prima sedinta de tragere se executa abia dupa depunerea juramantului de credinta ! Mai trebuie sa sti ca un razboi psihologic il creaza doar oameni specializati in aceasta tehnica si pe acestia i putem gasi doar in serviciile secrete ale MAI cat si ale MApN, acei bieti castraveciori cum îi numesti tu erau doar niste simpli copii foarte, foarte disperati ! Si ca sa iti confirm cele scrise, sa sti ca si fratele meu mai mic a participat in acele momente ca militar in termen la Sibiu unde daltfel a vazut cu ochii sai cum un coleg a fost impuscat in cap, si in acest moment inca mai are cosmaruri cu privire la aceasta tragedie! Iar eu participant direct in acea perioada inca de la inceputul inceputului la asa zisa revolutie pot sa iti spun clar si raspicat ca la Timisoara armata nu a tras in oameni, ci securitatea si uslasii, cat am stat in beciurile lor adica cam 3 zile am vazut cu ochii mei pe cei ucisi de catre acestia care dealtfel nu erau transportati de catre armata la crematoriu din capitala ci de camioanele acestora, ma gandesc ca doar nu era securitatea cioclul armatei , nu ? Asa ca, sa punem punctul pe i , mortii si ranitii revolutiei au existat doar pentru ca asa s a dorit de catre Don Iliesco si serviciile care au fraternizat cu acesta, ca erau din MAN sau MAI, dar trebuie sa intelegem ca cei mici din acele structuri au murit degeeeeba fratilo, asta e ideea si mai ales nevinovati, erau parintii sau fratii nostrii si nu trebuie sa uitam acest lucru niciodata, indiferent ca acestia si-au dat viata la datorie sau ca simplu cetatean...acestia si-au dat viata pentru o viata mai buna si democratie reala pentru urmasii acestora! Dumnezeu s ai odihneasca liniste . Va salut cu respect !

Edited by Leonidas67

• Moderator

pot sa iti spun clar si raspicat ca la Timisoara armata nu a tras in oameni

Ai depus marturie la proces? :hmmmt:

Ce proces... ? Doar in cel intentat de catre revolutionarii Timisoarei, acolo am afirmat si sustinut cele vazute de mine pe cand stateam arestat in beciurile securitatii, doamne ce noroc am avut, asteptam sa avem si noi aceiasi soarta ca cei transportati in camioane, daca capitala nu iesea in strada, noi cei de acolo am fi fost executati si nu numai, Timisora disparea de pe harta Romaniei !

Edited by Leonidas67
  • Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

Da, da, ai uitat să spui şi că pentru toată treaba sunt vinovate şi "agenturili străine". Mă laşi? Puteai să spui de la început că ai fost în armată şi nu poţi fi obectiv. Dar faptele rămân, chiar dacă tu şi alţii vreţi să vă minţiţi singuri şi să spuneţi că vinovaţi sunt securiştii, agenturili străine şi alte bau-bauri cu care aţi fost dezinformaţi de-a lungul timpului, de cei interesaţi să întreţină astfel de legende. Te-aş fi bănuit de ceva mai multă luciditate ... dar eşti intoxicat şi îndoctrinat la maxim de propaganda de după 89 menită să acopere atrocităţile, haosul şi debandada pe care le-a creat armata atunci.

Deocamdată, nişte generali ai armatei au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi definitiv şi irevocabil pentru crimele de atunci, nu securişti şi nici ofiţeri ai serviciilor secrete străine ori autohtone sau teroriştii arabi veniţi să-l apere pe Ceauşescu.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Cataline, imi pare rau nu ai inteles aproape nimic din postarile mele, tin sa te anunt ca la revolutie eram civil lucram intr-o anumita inteprindere si ma mira faptul ca atat de usor jignesti oamenii, eu ma gandesc ca doar la suparare ai scris aberatiile pe care le-ai postat despre persoana mea, oricum sa sti ca nu sunt suparat si chiar vreau sa ramanem buni amici ! Te salut cu respect !

• Upvote 2
  • Downvote 2

• Moderator

În toate postările tale nu ai adus niciun argument care să-ţi susţină afirmaţiile sau teoriile, ci doar un articol penibil scris de un autor care face nişte confuzii majore şi a strâns câteva frânturi de date la un loc, în schimb ai un tupeul să-mi spui că mă ambalez eu? Cum ai ajuns tu la concluzia că m-aş ambala în vreun fel? Dar nu e de mirare, cel mai probabil tot aşa ai ajuns şi la concluziile conform cărora vinovaţi pentru uciderea miliţienilor sunt agenturilii străine, securiştii sau războiul psihologic. Iar acum ai tupeul să-mi spui că te jignesc, în condiţiile în care îmi tot repeţi că nu sunt în stare să pricep şi că ceea ce spun eu sunt aberaţii, ca şi cum tu ai fi vreun deţinător al adevărului absolut şi nu ştim noi. Nici nu ai măcar capacitatea de a purta un dialog bazat pe argumente, te limitezi să jigneşti interlocutorul numai pentru că nu îţi împărtăşeşte şi nu-ţi preia ideile, evidenţând şi mai mult lipsa de argumente. Tot războiul psihologic şi securiştii or fi fost cei ce apăsat pe trăgaci şi i-au executat pe miliţienii de la Sibiu în unitatea aia militară, nicidecum militarii armatei ăsteia, cu un psihic labil şi mentalitate de călăi, corect? După care tot tu eşti cel ce simte jignit şi îmi mai şi serveşti o dovadă clară de ipocrizie aplicată salutându-mă cu ... respect.

• Membru

Ambuscada diversionistă de la Aeroportul Internațional Otopeni fusese destinată provocării unui măcel asupra câtorva sute de elevi ai Școlii Militare de Ofițeri Activi nr. 1 a Ministerului de Interne

Din surse sigure, pot sa spun ca era vorba despre elevii Scolii Militare de Subofiteri de Militie Campina, nu despre cei de la Scoala de Ofiteri Baneasa.

Cei de la Campina trebuiau sa se indrepte catre aeroport, insa comandantul Scolii a dat ordin in ultmul moment sa ramana in cazarma, luandu-le locul in schimb militarii in termen din UM care asigurau perimetrul scolii, se ocupau de GAZ-ul scolii si ce mai faceau ei pe acolo.

• Upvote 4

• Membru

Dar de Jurnalul Revolutiei de la Timisoara ce a fost desecretizat si in care se spune ca Securitatea a tras in manifestanti, ce spuneti?

Jurnalul Revolutiei de la Timisoara a fost desecretizat: Securitatea a tras in manifestanti

de D.G. HotNews.ro

Miercuri, 9 iulie 2008, 19:07

Armata a fost pusa strategic sa patruleze alaturi de securitate, militie, USLA si graniceri, iar in randul militarilor au fost infiltrate persoane care apartineau securitatii si care au tras asupra manifestantilor de la Timisoara. Jurnalul Revolutiei contine aprecieri de natura a arata ca armata a fost un "tap ispasitor" al adevaratilor responsabili, informeaza NewsIn.

Documentul a fost desecretizat in urma solicitarii avocatilor din dosarul in care generalii Stanculescu si Chitac sunt acuzati de faptul ca au ordonat armatei sa traga in revolutionari la Timisoara. El a fost depus la cauza in urma cu cateva saptamani si contine descrierea pe ore, a evenimentelor de la Timisoara.

In ziua de 20 decembrie 1989, armata a fost lasata sa se confrunte singura cu manifestantii care se indreptau spre Piata Operei si consiliul Popular Judetean. Mai exact, "trupele de securitate, Militia, Securitatea in civil, trupele U.S.L.A. au disparut foarte rapid din dispozitive", se arata intr-o sinteza a actiunilor desfasurate de armata in garnizoana Timisoara, din perioada 16-31 decembrie. "In fata coloanelor de demonstranti care mergeau catre zonele centrale ale orasului a ramas numai armata", se precizeaza in jurnalul Revolutiei de la Timisoara.

Comandantul unitatii militare din Arad, martor al evenimentelor, a raportat ca "printre militarii care au actionat pe Calea Girocului s-au strecurat si persoane necunoscute, in uniforma, care aveau lanterne foarte puternice cu care luminau balcoanele blocurilor din apropiere, dupa care trageau asupra lor".

"Rezulta ca, in perioada 16 - 21 decembrie 1989, la Timisoara, printre soldati au fost infiltrate diverse persoane. Astfel, au fost persoane imbracate in uniforma kaki si care detineau armament foarte sofisticat. Era armament de lupta de provenienta straina, care nu era in dotarea Armatei si cu care s-a tras inclusiv chiar si in soldati. Va dau un singur exemplu. Pe 17 decembrie au fost depistate cinci persoane straine care atacau masini de lupta ale armatei. Atunci cand au fost depistate, acele persoane care erau imbracate in uniforma specifica armatei au fugit.

Spatiul aerian era survolat de niste aparate de zbor mici, despre care nu s-a stabilit nici pana in prezent de unde proveneau. Au fost impuscati multi soldati, s-au atacat tancuri ale armatei. Documentele depuse de noi la dosar arata ca printre persoanele infiltrate in randul celor de la Timisoara se aflau oameni din Unitatea Speciala de Lupta Antiterorism si din Securitate", a declarat Avocata lui Victor Stanculescu, Alice Draghici.

Inainte de 21 decembrie, la Timisoara au fost ucisi 73 de protestatari.

Edited by Octavian

• Moderator

Citeşte-l cu atenţie şi nu mai pune botul la astfel de articole propagandiste.

În primul rând, securitatea şi securiştii ăia de care se vorbeşte acolo, NU erau unii şi aceiaşi cu miliţienii.

În al doilea rând, astfel de "jurnale desecretizate" din cotloanele armatei şi care ca printr-o minune aşa ... aduc la lumină nişte informaţii ce au fost ţinute secrete, dar care întâmplător pun într-o lumină favorabilă armata, ar trebui să-ţi pună nişte semne de întrebare, dacă îţi merge mintea. Ce să-ţi spun, aşa întâmplător, au apărut jurnale şi tot felul de documente ţinute ascunse de către armată şi care, ce să vezi ... dezvinovăţesc tocmai armata şi MApN-ul.

În plus, documentul este de tot râsul. Păi un comandant din aramată ar fi consemnat în vreun raport ceva care să-l incrimineze? El avea responsabilitatea acţiunilor acolo şi e normal să spună tot felul de închipuiri. Cică s-au infiltrat diverse persoane printre soldaţi?! Păi şi el comandantul lui peşte prăjit, ce păzea? De ce nu i-a luat la întrebări să vadă cine sunt şi ce este cu ei? O altă gogoaşă penibilă este că ăia aveau armament supersofisticat, de provenineţă străină ce nu se afla în dotarea armatei sau nişte lanterne foarte puternice. Înseamnă că ei stăteau şi se uitau precum nişte tâmpi la ăia, când ăia începeau să tragă aşa aiurea, limitându-se să se mire precum viţelul la poarta nouă. Să fim serioşi!

Sunt abureli de doi lei, pentru naivi. Drept dovadă şi povestea avioanelor de mici dimensiuni ce nu au fost identificate de nimeni şi care survolau zona într-o veselie. Păi unde este profesionalismul şi toată competenţa armatei dacă nu au reuşit să afle ce avioane erau ălea? Cine sunt cei care monitorizează spaţiul aerian şi cei care ar fi trebuit să identifice acele OZN-uri? Nu tot ei armata?

Nu mai pune botul la vrăjeala din asta ieftină, pe care propaganada MApN-istă o întreţine.

Ştii care sunt date certe, dovedite în mai multe instanţe? Uite ce este cert:

Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac au fost condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte 15 ani de închisoare pentru rolul jucat în timpul reprimării sângeroase a revoltelor de la Timişoara, din decembrie 1989. Ăştia doi generali ai armatei au fost găsiţi vinovaţi de omor deosebit de grav şi tentativa de omor au fost condamnaţi, în solidar cu MApN-ul, şi la plata a aprox. un milion de euro ca daune morale şi materiale.

Acestea sunt certitudini, nu poveşti sau articole scrise la comandă. Înţelegi care e diferenţa?

Cine erau cei doi la acea vreme?

Victor Stănculescu era în acea perioadă adjunctul ministrului Apararii Nationale, Vasile Milea, iar dupa sinuciderea acestuia, Ceauşescu l-a însărcinat să preia conducerea armatei. Mihai Chiţac era comandantul Garnizoanei Bucuresti.

Cei doi generali au invocat în apărarea lor faptul că trebuiau să se supună ordinelor date de superiori, numai că magistraţii au stabilit că cei doi generali au dat dovadă de "exces de zel" în reprimarea demonstranţilor. Acesta este şi motivul pentru care Ceauşescu l-a numit în seara zilei de 20 decembrie 1989 pe generalul Stănculescu în funcţia de comandant militar unic al municipiului Timişoara.

În ce-l priveşte pe generalul Chiţac, magistraţii au arătat în motivarea sentinţei că "acesta s-a implicat in mod vadit in executarea ordinului ce a avut ca urmare impuscarea mortala a 72 de persoane si ranirea altor 253 foarte grav".

Acestea sunt certitudini, pentru că au fost dovedite în instanţă, nu poveşti, jurnale, etc

Aşa că armata asta, nu e deloc "un ţap ispăşitor", decât pentru naivi.

Magistraţii au arătat că, potrivit reglementărilor în vigoare, în decembrie 1989, comandanţii ce au dreptul să dea ordine poartă întreaga responsabilitate pentru legalitatea şi urmările ordinelor date.

Darea de către comandat şi executarea de către subordonat a unui ordin ilegal atrag răspunderea atât pentru unul cât şi pentru celălalt, asta au spus judecătorii.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Am început să citesc cărțile domnului Doru Viorel Ursu. Admirabil efortul acestui om de a mai ridica din praful care s-a așternut peste cele întâmplate în decembrie 1989, mai ales în ceea ce privește crimele cu premeditare săvârșite la Sibiu.Dar...............în ceea ce privește reliefarea evenimentelor în restul țării, cartea citată de mine în prima parte a topicului este mult, mult mai cuprinzătoare. Și nici vorbă de documentele din arhiva securității așa cum s-a afirmat în acest topic. Doar documente din arhiva Poliției și spicuiri din declarații de martor date la procuratură și pasaje din diverse articole și cărți. Felicitări pentru efort și pentru inițiativă fostului Ministru de Interne. O singură critică aș avea: nu mi se pare firesc ca în anul 2010 să prezinți la anexe tabelul din cartea citată de mine în prima parte a topicului, tabel postat de asemenea în acest topic, cu acele observații cu privire stadiul dosarelor de cercetare penală, observații care erau actuale la momentul apariției cărții citate de mine. Se cuvenea ca în anul 2010 acele observații să cuprindă stadiul actual al dosarelor de cercetare penală precizându-se modul de soluționare a acestora și pentru cele nesoluționate stadiul în care se află. Dacă efortul era prea mare și nu putea fi cuprins de domnul Ursu, se cuvenea ca acele observații să fie ignorate.

Agache am stat de vorba personal cu Doru Viorel Ursu . Pot sa-ti fac un print sa-ti dovedesc daca vrei.

Din arhiva securitatii a luat anumite ,,documente" prafuite!

Eu zic sa nu vorbim despre eforturile unui fost procuror militar!

Nu ar fi mai bine sa vorbim despre eforturile Politie Romane si MAI-ului?

Ca parca chiar tu spuneai ca de tatal tau au ,,uitat"..........

Am cărțile în față și m-am tot uitat în ele. Există niște referiri la unele documente de la securitate dar legate de cazul Berevoiești și Boldești Scăieni.

De fapt autorul face ce fac și alți publiciști. Dă de înțeles că în carte sunt documente de la Securitate sau alte documente care nu au fost date publicității până acuma în timp ce în carte sunt spicuite doar fragmente din documente publice sau din cadrul cercetării penale. oricum pentru mine a fost foarte dezamăgitor să văd că din 49 de dosare s-a spicuit atât de puțin.

Într-adevăr ar fi fost interesant să vedem și documente din arhiva securității dar nu trebuie uitat faptul că la căderea regimului au fost distruse multe documente de cei care vroiau ulterior să se disculpe iar în ceea ce privește evenimentele din decembrie 1989 acestea nu erau trecute în dosare. Evident că dacă lovitura de stat nu reușea și rămâneau comuniștii la putere, alta ar fi fost situația.

Eu de exemplu aș fi fost curios să aflu ce a făcut securitatea în decembrie 1989 în județul Covasna, cum de securiștii erau mai bine informați decât milițienii care habar nu aveau pe ce lume trăiesc și au stat ca mormolocii să fie hăcuiți de gloată.

Chiar nu doresc să mă contrazic cu dumneavoastră, dar pe mine m-a intrigat ce ați afirmat chiar la prima postare din acest topic:

”Fac precizarea ca ceea ce va voi tasta in acest topic cu ghilimele sunt paragrafe din documente oficiale ale fostei Securitati si se regasesc in cartile scrise de catre domnul Doru Viorel Ursu fost procuror militar care la un moment dat in viata a condus Ministerul de Interne.”

Am comandat cărțile și am citit ce este expus acolo și nici vorbă de așa ceva.

Eu personal mă retrag din a mai face comentarii în acest topic.

Recomand cu căldură celor interesați de acest subiect să citească cele două cărți: ”6 zile care au zguduit România” și ”Anul Nou se naște în sânge” (autori: General de divizie dr. Ioan Pitulescu, Colonel Ion Constantin, general de brigadă (r.) Marin Lazăr, Colonel (r.) Vasile Lăpăduși, prof. Vladimir Alexandrescu). Sunt 2 cărți care relevă fenomenul în întreaga sa complexitate, foarte bine documentat, din exact aceleași 49 de dosare aflate în arhiva Ministerului de Interne.

Edited by agachea

Cu parere de rau numai acum am "dat" de acest topic...nu vreau sa va zic doar ca imi pare rau de colegii ucisi miseleste la "revolutie" , dar am lucrat si eu la Cugir vreo cativa ani si acolo am vazut un album foto cu cele intamplate in timpul "revolutiei"...am ramas mut...pacat inca o data pentru cei cazuti in acele zile la Cugir si in restul tarii...pacat

Ok. O să mă apuc de scanat. Sunt peste 600 de pagini, dar oricum aveam de gând să fac acest lucru. Cei care vor dori să primească fișierele pdf sunt rugați să lase adresele de email.

Pe de altă parte l-aș ruga pe utilizatorul Elvis să-i transmită domnului Ursu (că am înțeles că domnia sa a corespondat cu autorul cărții), că fiul unuia din cei uciși și pomeniți în cărțile de care am vorbit în acest topic, îl roagă frumos să obțină o copie xeroxată a dosarului aflat în arhiva Ministerului de Interne, care se ocupă de cele întâmplate în 1989 în județul Covasna. Plătesc eu contravaloarea copiei xeroxate.

Și eu doresc la rândul meu să fac în așa fel încât cele întâmplate atunci să nu fie date chiar așa de repede uitării și m-ar ajuta în demersul meu să înțeleg fenomenul celor întâmplate atunci în acest județ din perspectiva Ministerului de Interne.

Domnia sa fiind un ilustru jurist știe că acele documente sunt de interes public și deci nu pot fi clasificate. Iar cele care sunt clasificate pot fi cu ușurință declasificate, dat fiind că după trecerea a 23 de ani nu pot prejudicia în nici un fel instituția, ba chiar dimpotrivă pot pune într-o lumină favorabilă această instituție.

Dacă domnia sa nu vrea atunci măcar să-mi spună unde se află acel dosar ca să cer eu personal acest lucru și sper să nu pățesc cum am pățit cu dosarul personal al tatălui meu de la miliție, unde după o luptă de vreo 3 ani am câștigat în instanță dreptul de a avea o copie xeroxată.

Dar așa cum am auzit că vorbește domnia sa de acele evenimente nu mă îndoiesc că va face acest efort (relativ simplu pentru domnia sa). Cel puțin așa sper!

Edited by agachea
  • Upvote 1

Sunt departe de adevar si acele carti..Probabil nici peste 50 de ani nu se va afla.

D-le Agache - perfect indreptatite comentariile dvs, tatal a fost o victima a unor bestii cu chip de om in acele zile.

Privitor la nesolidaritatea celor din MI pt cauza dvs --->lasitate tipic romaneasca.

Am vazut ca unii memri au dezbatut despre masacrul de la Otopeni, de la Sibiu (asupra cadrelor MI de catre col armata Dragomir), uciderea USLA-silor in fata MApN, uciderea comandantilor militiei etc.. Toate acestea nu au fost intamplatoare.

- la Sibiu s-a facut ce s-a facut pt. ca Nicu Ceausescu era prim secretar al judetului si trebuia demonstrat pe orice cale cat de odioasa era familia, ca unii ii sustin, iar Armata ... e obligata sa-i faca praf, nu-i asa?! ... De ce nu atacau unitatile militare cadrele MI din Botosani sau Vaslui de ex?!

- col Trosca a fost lichidat datorita celor ce le cunostea despre Gen N. Militaru si conspiratiile impt lui Ceausescu

- Gen Nuta era cunoscut atat in MI cat si in MapN ca apropiat al familiei Ceausescu, caruia ii jurase direct credinta; fusese la Contrainformatii Militare, indepartase numerosi ofiteri, cunostea despre conspiratii si atentatele esuate impt lui Ceausescu din anii 80 (ca sef al Militiei); de asemenea despre implicarea armatei la Timisoara ....... de aici si interesul multora de la Militaru, Iliescu etc la Victor Asatanie-pardon Atanasie Stanculescu de a-l lichida! Poate si al securitatii pe care o semnalase ca nu se implica in identificarea provocatorilor infiltrati ce spargeau vitrinele?!

- Oare Tov. Stanculescu chiar nu a stiut de furtul cadavrelor de la Tm, de 'operatiunea Trandafirul'? Pai in 19, 20, 21 cand discuta cu cei de la Inspectoratul MI nu-i i intreba...ce se intampla cu mortii? Idem Tov Iulian Vlad? Idem Tov General Iulian Vlad

• Upvote 1

Pe fondul lipsei de pregatire a soldatilor - aspect corect semnalat de multi membri - s-a intamplat ceea ce s-a intamplat ... in cazurile in care s-au impuscat "intre ei''...Darm totodata, in mod cert au existat lunetisti si persoane pregatite, atat din Securitate - nu cea la vedere, cat si din Directia Informatii a Armatei, care au actionat pt crearea confuziei si panicii...initial erau pregatiti pt represiune (daca mareata Uniune Sovietica se razgandea si cerea asta?! pe 22, pe 23)...apoi pt crearea diversiunilor si perdelei de fum - preluarea puterii de catre grupul lui Iliescu, eroul aparut abia dupa fuga cu elicopterul. Cu execptia Gen Guse, culpabilizat pt Tm, in mod rusinos, intradevar, toti comandantii armatei in frunte cu Asatanie Stanculescu s-au raliat la puci-mascarada si nu au oprit dezinformarea varsarea inutila de sange nici pe 23 nici pe 24 nici pe 25 ..... pt ca asta convenea pucistilor. Idem si Tov gral Vlad care a stat linistit in MApN pana la arestarea din 30 dec, in timp ce oamenii ii erau facuti pilaf (trupele de securitate, ofiterii la vedere)...oare cei ascunsi, in locatii conspirative, etc, din grupele diversioniste care trageau dintr-un loc apoi dintr-altul cate un foc doua or fi fost toti in categoria imbogatitilor post-decembristi?!...Din Informatii Externe etc? :-:)

Un fost ofiter D.I.A.

• Upvote 2