Jump to content
POLITISTI.ro

Adjunctul Politiei Neptun retinut pentru taxe de protectie


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Adjunctul Sefului Politiei Neptun, comisar sef Cristinel Nitoi si Sefa Politiei Rutiere Mangalia, subcomisar Gabriela Iacob, implicati in afacerea Nuredin Beinur

Beinur santaja cu ajutorul Adjunctului Sefului Politiei Neptun, Cristinel Nitoi si a Sefei Politiei Rutiere Mangalia, Gabriela Iacob, precum si cu ajutorul unor inspectori din cadrul Primariei Mangalia.

Daca cel santajat refuza sa plateasca taxa de protectie, veneau pe capul lui politisti care dadeau amenzi sau deschideau dosare penale. Inspectorii din Primarie ar fi avut "misiunea" de a descoperi sau uneori inventa ilegalitati pentru a da amenzi si a desfiinta afacerile concurentilor lui Beinur.

Comunicatul IGPR:

Data: 13/10/2010

Mai multe persoane suspectate de şantaj, evaziune fiscală, delapidare, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi favorizarea infractorului au fost reţinute, în urma probatoriului administrat de către procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Începând cu luna februarie 2010, ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., în urma plângerilor unor persoane vătămate, precum şi a datelor şi informaţiile deţinute la nivelul Direcţiei, au desfăşurat un complex de activităţi informativ-operative şi de cercetare penală, în urma cărora a fost documentată activitatea infracţională a grupării coordonate de către N. BEINUR, cunoscută cu precupări privind săvârşirea infracţiunilor de şantaj sub forma taxei de protecţie şi ultraj contra bunelor moravuri, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În dosarele în care membrii grupării erau cercetaţi, au fost extinse cercetările, fiind preluate în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, cu implicarea specialiştilor din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., delegaţi în cauză.

La data de 12 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, S.I.A.S., D.G.P.M.B., S.I.R. Ilfov şi IPJ Sibiu, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat 19 de percheziţii domiciliare în Constanţa, Mangalia, Sibiu, Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

În urma acestor activităţi au fost depistate 14 persoane, care au fost conduse pentru audieri la sediul I.G.P.R. şi ulterior, la sediul parchetului.

Faţă de şapte dintre aceste persoane, printre care şi liderul grupării, suspectatate de săvârşirea mai multor infracţiuni de şantaj sub forma taxei de protecţie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, delapidare, evaziune fiscală, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi favorizarea infractorului, au fost emise ordonanţe de reţinere, urmând a fi prezentate la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri şi înscrisuri, documente şi echipamente informatice care probează activitatea infracţională a grupării, fiind descoperite de asemenea o armă de foc din categoria armelor letale, pistol marca BLOW model mini, calibrul 8 mm şi mai multe doze de substanţe stupefiante (cocaină).

La acţiune au participat şi ofiţeri din cadrul D.G.A.. În cauză s-a beneficiat de sprijinul informativ-operativ al ofiţerilor Serviciului Român de Informaţii.

Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării.

Link to comment
  • Moderator

Discutie interlop-politist: "Tu fara mine nu traiesti. Eu sunt aerul vostru! Cine iti da de munca?"

Comisarul sef Cristinel Nitoi, acuzat de procurori de favorizarea infractorului, era vazut ca un angajat personal de catre fratii Beinur si Erchin Nuredin, cu care a purtat peste 50 de convorbiri, in care acestia il tineau pe politist din scurt.

In legatura cu infractiunile savarsite de comisarul sef Cristinel Nitoi, procurorii de la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme arata ca, in perioada 1 martie -31 august, desi avea in lucru dosare in care trebuia sa-l cerceteze pe Erchin Nuredin, a purtat cu acesta 57 de convorbiri telefonice, din care 51 au avut loc din initiativa politistului, noteaza anchetatorii in referatul prin care propun arestarea politistului.

Din ansamblul convorbirilor telefonice efectuate intre politist si interlop, rezulta ca Nitoi se comporta ca un adevarat membru al clanului Nuredin, aratandu-si obedienta fata de Erchin Nuredin, au stabilit procurorii. Astfel, cei doi discuta despre dosarele aflate in lucru la Politia Neptun si instrumentate de comisarul sef Cristinel Nitoi, in care Erchin Nuredin era acuzat.

In convorbirea din 22 mai, comisarul sef Nitoi, ii spunea lui Erchin referitor la reclamatia de santaj a partii vatamate.

M.M.: "A! Nu, ma, nu trebuie. Tu trebuie sa … va audieze iar pe amandoi. Auzi, dar acum cu privire si la bani, daca i-ai cerut vreodata, ca asta e situatia, ca omul iti spune ce sa-ti faca".

Intr-o alta inregistrare dintre cei doi, din 16 iunie, Nitoi ii spune lui Erchin:

"Bai, te uiti acolo in dosar, cand va veni momentul sa te audieze. Iti pun dosarul la dispozitie si te uiti daca e nevoie. si atunci imi spui daca e asa sau nu. Deocamdata sunt cercetari. El poate sa zica orice, sunt 15 reclamatii, deocamdata sunt la verificari".

In timpul unei alte convorbiri, Erchin Nuredin ii cere politistului sa verifice pentru el opt persoane implicate intr-un incident, lucru cu care politistul este de acord.

Procurorii dovedesc ca s-a ajuns pana la situatia in care interlopul a ajuns sa-i reproseze comisarului sef faptul ca nu musamalizeaza "indeajuns de mult" dosarele in care este reclamat de catre parti vatamate:

"Erchin Nuredin (EN): Pai tu incepi cu de-astea, ma? Ai vazut ca a inceput turneul, ai inceput iar cu de-astea, ma ? Tu ai vazut ca eu te protejez. Ai vazut ca a inceput turneul de fotbal, ai vazut ziaristii pe aici, ai vazut ca noi avem treaba pe aici si tu incepi iar sa ne, sa vina de-astea, reclamatii".

Raportul de "subordonare" dintre Erchin Nuredin si politist este demonstrat si de convorbirea din 16 iunie cand, exasperat de reprosurile interlopului, politistul ii spune: "ca nu mai este nici politist, nici civil ca nu mai este nimic". In replica, scriu procurorii, interlopul i-a raspuns lui Nitoi:

"Ciumecule, voi mergeti numai la ordinele comandantului, ma, gata, ce sa mai ! De ce nu e ? Ba, vorbesti cu un smecher, ce dracu".

Relatia de interdependenta dintre membrul lumii interlope si politist, relatie care a si creat si intretinut o stare de haos la nivelul orasului Neptun in ceea ce priveste exercitarea autoritatii publice in mod impartial, rezulta si din convorbirea purtata in continuare de catre Erchin Nuredin cu Nitoi:

"Erchin Nuredin: Tu fara mine nu traiesti. Ai inteles ?

Nitoi: Ba, da-ma dracu.

EN: Ba, lasa-ma dracu', tu fara mine nu mai ai aer, stai dracu', ca eu sunt aerul vostru! Cine iti da de munca ? ... Tu esti prietenul meu, te avansez, da-te-n colo".

In referat, procurorii mai prezinta o serie de interceptari telefonice intre comisarul Nitoi si "un anume Vlad", si arata ca din cuprinsul lor reiese ca Nitoi a fost cel care a contactat-o pe sefa Biroului de Politie Rutiera Constanta, careia i-a solicitat sa-l sprijine pe interlopul Erchin Nuredin, in exercitarea de presiuni asupra partii vatamate M.M., prin aplicarea unor amenzi contraventionale conducatorilor minicarelor destinate turistilor, apartinand partii vatamate.

Din cuprinsul acelorasi interceptari, mai noteaza procurorii, rezulta ca politistul nu numai ca a intermediat intalnirea dintre Nuredin si sefa Biroului de Politie Rutiera Constanta dar, el insusi a luat initiativa, trimitand pe un anume Vlad sa efectueze verificari cu privire la aceste minicare:

"Cristinel Nitoi (CN) : Unde esti ma, tata?

Vlad (V): Am fost sa trec procesele-verbale la astia, la…. Constanta si…. acuma ma urc si plec acasa.

CN: A, esti la Constanta?

V: Da.

CN: A, bravo!

V: Nu stiam ce sa fac cu ele, ca ti i-am omorat oleaca azi…. asa…

CN: Pe noi, pe Neptun. (inteligibil), pe-acolo!

V: Aciea, aciea, da.

CN: Maine esti liber, nu ? Sau….

V: Maine-s liber, da.

CN: A, e colegul! Vine dimineata. Hai ca-i explic eu, ca vroiam sa-i dau si chestia aia, stii, pe la Jupiter, pe-acolo…. cu alea…

V: Asa. Am verificat acolo. Vezi ca nu se confirma. Ai informatii gresite.

CN: E la fel ?

V: Da. Nu, sunt, sunt…. in ordine sunt. Sunt ca lumea.

CN: Nu, stai…. Pai le-a xeroxat si le-a trimis acolo. Deci asa: tractorasul are un numar, bascula…. locomotivele – alt numar, da ?

V: Nu, nu, nu! Deci tractorasul are un numar, locomotiva – alt numar, ultima locomotiva – alt numar. La fel si celalalt. I-am prins pe amandoi in statie la Jupiter, acolo. Le-am luat hartiile".

In ciuda faptului ca i se spune ca aceste minicare aveau dreptul de a circula, politistul insista in efectuarea de verificari suplimentare, asigurandu-l pe numitul Vlad ca stie ce are de facut, noteaza procurorii:

"CN: Deci eu ti-am zis: eu le-astept pe toate. Ca el nu tre' sa le… Ajunge la cap de linie lasam cate unul, stii ? Ne informeaza; trimit baietii de la judiciar. Bun: «Cand ajung la cap de linie, ma informati!» si cand am zis: «Opreste-l pe loc, legitimeaza-l»! pac! criminalistul acolo, pac! si ala pe centru, pac! si ala la capul alalalt. Pe toti trei bagati. si dupa, zicem: «Trageti asa… si va opriti in parcare la cutare loc !» . M-ai inteles ? Le luam actele ! Le luam actele si imediat le insotim, stii ? Las’ ca-ti spun eu cum o sa fac de nu te-astepti, stii ?".

Curtea de Apel Bucuresti dezbate propunerea procurorilor de arestare preventiva a sapte persoane intre care se numara fratii Beinur, Erman si Erchin Nuredin, comisarul sef Cristinel Nitoi si un functionar public din Primaria Mangalia, Emanoil Hanganu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.