Jump to content
POLITISTI.ro

Păreri despre pistoalele personale


aromas

Recommended Posts

Întrucăt am observat că mulţi dintre colegii care postează pe forum deţin pistoale personale m-am gândit să deschid acest forum, cu intenţia de a putea schimba păreri şi impresii despre acestea, muniţii , poligoane de trageri etc.

Personal aştept ziua în care acest topic ve putea fi mutat la secţiunea de dotare , dar până atunci ne rămâne eternul Carpaţi. :emo-yessir:

În subunitatea în care lucrez colegii şi-au achiziţionat următoarele modele : Beretta PX4 Storm, Ruger SR 9 ,Sig Sauer SP 2022 şi Smith&Wesson SW9VE Allied Forces .

Am apucat să trag cu ultimele două modele, am fost încăntat de ambele cu anumite minusuri.

Link to comment

Smith&Wesson sw9ve allied forces . l-am achiziţionat în aprilie cu 1800 lei.

http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product4_750001_750051_764980_-1_757764_757752_757751_ProductDisplayErrorView_Y

Varianta Allied Forces e cu manşonul negru tratat cu melatonit.

E încercarea celor de la Smith&Wesson să copieze Glockul 19 cu care se aseamănă mult dar nu se ridică la nivelul acestuia.

Sunt mulţumit de el ,am tras până în prezent 5 cutii de muniţie , nu am avut probleme cu el, e precis la 25 metri.

Simgurul lucru ce pot să i-l reproşez e cursa trăgaciului ,a fost proiectat cu să fie grea şi lungă ca măsură de siguranţă, întocmai ca a revolverelor.

Am avut la început probleme cu acurateţea tragerii dar după ce m-am inspirat de pe net de la americani , i-am scos un arc şi am înlocuit un al doilea cu un arc de pix, a devenit cu totul alt pistol.

A rămas cursa lungă, dar nu mai simt nici un fel de diferenţă ca rezistenţă la tragere faţă de Cugirul de serviciu.

Din câte cunosc acest pistol este în dotarea forţelor de poliţie afgane cadou de la Unchiul Sam.

Edited by aromas
  • Upvote 1
Link to comment

Exact, am reuşit să strâng banii pentru un glock, dar am fost dezamăgit de faptul că nu putem folosi pistoalele personale în serviciu, aşa că am dat comanda la un magazin de articole de vânătoare pentru acest pistol.

Link to comment
  • 3 months later...

Doresc sa-mi achizitionez o arma letala, nu neaparat pt autoaparare, ci pt ca imi place sa trag cu arma si ma pasioneaza armele in general. Am observat ca multi de pe forum detineti o arma letala in proprietate! As dori sa ma ajutati si pe mine cu sfaturi privind obtinerea permisului de port arma!

Link to comment
  • Moderator

Sincer, nu m-a intrebat nimeni nimic, doar am completat tipizatul si am bifat X-ul din dreptul arma de aparare. :huh:

E dreptul tau, prevazut in lege si nu e nevoie sa dai nicio explicatie in plus.

Link to comment

Am si eu un Beretta PX4 Storm din 2005. Sunt foarte multumit de el, in ciuda parerilor ca este cu mult mai slab decat Glock-ul din dotare. Toti colegii mei care au tras in poligon cu el au fost incantati, poate si din cauza ca tragaciul glock-ului opune o mai mare rezistenta decat tragaciul meu. Plus de asta mi se pare mult mai ergonomic ca si design.

Am totusi o problema majora cu faptul ca nu sunt lasat sa il folosesc in misiunile de la locul de munca. Ma roade rau de tot ideea asta invechita a "conducerii", faptul ca nu sunt deschisi spre "nou". Oare chiar nu s-ar putea intreprinde o "actiune" la nivel national pentru a se reglementa folosirea armei personala in servici ? Toti sefii directi o dau la intors ca de aia ne-a dat statul armament sa il folosim pe ala.

Link to comment
  • Moderator

minutzu

M-am interesat cu ceva vreme in urma si am aflat ca exista o dispozitie a IGPR-ului, care interzice folosirea armelor personale in serviciu.

Mai multe detalii gasesti aici:

Link to comment

Cam asa suna raportul meu :

Către,

....................................................

Am onoarea să raportez :

În conformitate cu art. 28, li l, din Legea 360 / 2002 privind Statutul poliţistului, şi art. 43 din Legea 295 / 2004 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor vă rog să-mi aprobaţi folosirea în timpul serviciului a armei personale marca Beretta, model PX4 Storm, calibru 9X19 mm, cu seria ............. dobandita în condiţiile legii 295 / 2004 avand Permisul de armă seria ... nr. ....... eliberat la data de .......... de către Serviciul Arme Explozivi şi Substante toxice al I.P.J. Arad.

Fată de cele raportate rog dispuneţi.

Astfel :

Art. 28.

(1) Politistul are dreptul la:

..........

l) portul permanent al armamentului din dotare sau achizitionat personal, in conditiile legii;

respectiv :

ART. 43

Portul si folosirea armelor de catre persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul

autoritatii publice

Conditiile in care persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice pot

purta si folosi arme letale, in exercitarea atributiilor de serviciu, se stabilesc prin legile speciale

care reglementeaza atributiile acestora.

ceea ce e clar o trimitere la statutul politistilor. Nu am facut raportul de capul meu ci la indrumarea unui jurist. Si totusi sefii directi .... pauza. Despre dispozitia aia sincer sa fiu nu am auzit, dar daca imi dai un numar am sa o caut si eu, ca sunt tare curios cum au motivat ei asta. In plus folosesc exact aceasi munitie ca si la arma de serviciu.

Edited by minutzu
  • Upvote 1
Link to comment
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.