Jump to content
POLITISTI.ro

Pistol semiautomat Sig-Sauer SP 2022

bordergabor

Recommended Posts

Am tot citit despre diferite marci si modele de armament ,dar nu am vazut nimic despre '' Sig-Sauer SP 2022 ''cal.9mm. , care este in dotarea PFR de aproximativ 2 ani.

Si la acest pistol pararile sunt impartite ,ba ca ii mai bun sau mai rau decat vechiul "Carpati', din diferite motive.

sp202207.jpg

Ca si la discutia despre 7,65X17 mod. 1974, orice pistol poate fi bun sau rau in functie de mana care-l tine si ochiul care tinteste.

Toate sunt "hibrid" - manson metalic, corp/crosa, plastic, toate sunt cu teava mobila, toate sunt acelas calibru, diferentele sunt minime la nivel de mecanism de dare a focului si a "desenului" aparatelor de ochire.

Daca ai specifica in ce consta caracteristicile pe care le consideri "importante" in clasificarea bun/rau, poate discutia s-ar concretiza in acea/acele directii.

Întrucât 3 colegi şi-au achiziţionat acest model de pistol, am apucat să trag cu el în poligon.

Mi-a lăsat o impresie bună, este precis, mult mai ergonomic ca şi pistoalele din dotare.

Mie personal nu mi-a plăcut forma triunghiulară a butonului de eliberare a încărcătorului şi aparatele de ochire respectiv un punct pe cătare şi o linie verticală pe înălţător, aşa că a trebuit să trag două runde de căte 3 cartuşe pănă m-am obişnuit cu el.

Nu cunosc tipul respectiv de arma si nici nu stiam ca este de 2 ani in dotarea PFR . Eu am de 10 ani Glock 17 . :clip: Dar stiu ca , acum vreo 4 ani urmarind o emisiune pe Discovery chanell , cei din S.A.S au precizat ca au schimbat pistoalele cu marca asta modelul militar . Acum nu stiu ce sa-ti spun , sa se fi inselat ei ? Nu as crede . :hmmmt: Oricum iti dai seama ca au mai multe tipuri de arme si nu numai marca asta dar , faptul ca au optat si pentru tipul asta nu cred ca este o arma depasita . :emo-yessir:

Interesează-te pe la magazinele de arme de vânătoare, cele mai mari aduc la comandă şi pistoale cu glonţ.

Colegii mei şi le-au adus din Bulgaria.

Nu e rentabil, au făcut trei drumuri de Sofia, cu totul i-a ajuns pe la 1000 euro. Acum regretă deoarece şi le-au cumpărat toamna trecută cănd la noi erau încă accizele mari.

Este un distribuitor si la noi pentru SigSauer se afla in Bucuresti, dar preturile sunt mari, in 2006 un 226 ajungea spre 2000 euro.

Edited by dcrist

Parerea mea, STRICT pentru autoaparare, orice 6.35 mm este nec plus ultra.

Edited by serhente Garcia

• 3 weeks later...

Am vazut SigSauer la vinzare in unul din magazinele de profil din capitala, pretul se invirte in jurul sumei de 5000 si ceva de lei in functie de model. Daca vreti careva, P.M. si va spun magazinul.

• 2 years later...

doresc sa-mi cumpar un pistol cu glont SH. M-am orientat catre sig sauer si HK. Imi poate spune cineva ce trebuie sa verific la cumpararea unei arme folosite? Ar putea avea vicii ascunse?