Jump to content
POLITISTI.ro

Se mai trimit amenzile de radar prin postă fără să fii oprit?


alexandrux

Recommended Posts

Veneam vineri seara pe DN1 dinspre Valeni spre Ploiesti,si in apropiere de ploiesti dintr-o curba a aparut un MCV de politie si nu am avut cum sa franez sa reduc viteza foarte mult?Daca nu m-a oprit nimeni este posibil sa imi vina amenda acasa?Astept un raspuns!Tin sa mentionez ca aveam vreo 30 Km/h peste viteza legala,era drumul foarte liber,si stiti cum e,dupa ce iti dai seama de greseala o regreti,dar nu mai poti indrepta nimic!Va multumesc anticipat!

Link to comment
  • Moderator

OG nr. 2/2001 prevede, ca regulă generală, dreptul agentului constatator de a aplica sancţiunea odată cu constatarea contravenţiei, dar și faptul că procesul verbal de constatare a contravenției se poate încheia în lipsa contravenientului.

Link to comment
  • Moderator

Depinde de la un judeţ la altul, în funcţie de resursele financiare şi volumul de muncă. Dar în marea majoritate a judeţelor s-a cam renunţat la această metodă. În concluzie nu trebuie să-ţi faci prea multe griji, cel mai porbabil nu vei primi acasă nicio "surpriză".

Link to comment
  • 3 years later...

Sunt nelamurit in privinta amenzilor radar atunci cand nu esti oprit in trafic. 

Acum 2 zile ma deplasam cu masina unui prieten, cumparata abia de cateva zile, si pe o portiune de drum, i-am dat cateva ture in plus, pret de vreo 150 metri, moment in care am observat echipajul de politie rutiera cu pitorescul MCV echipat cu aparat radar. Mentionez ca el se afla pe celalalt sens de mers, dar mai avea aproximativ 5 masini inaintea lui pe aceeasi banda, deci MCV-ul nu avea contact vizual direct asupra autovehiculului condus de catre mine. Am redus viteza oricum la una mai acceptabila pana la limita vitezei legale pana am ajuns in dreptul echipajului avand in vedere ca la un contact vizual complet intre echipajul radar si autovehiculul condus de mine, aveam maxim 62km/h continuand sa scada viteza pana la 50km/h la momentul intersectarii noastre . Este posibil sa ma fi surprins pe camera radarului cu viteza peste limita admisa ( inainte de a reduce eu viteza si a se degaja campul vizual) si sa nu ma fi oprit pe loc pentru constatarea faptei? Cam prin ce zona este plasata camera video a aparatului radar pe MCV?Daca sunt sanse sa ma fi prins pe radar inainte de a reduce viteza, ma gandesc ca oricum s-ar fi oprit in loc si m-ar fi tras pe dreapta intrucat in spatele echipajului nu mai era nici un autovehicul. Multumesc anticipat!

Edited by pseddye
  • Downvote 6
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.