Jump to content
POLITISTI.ro

Propunerea de probe într-un dosar penal de către faptuitor/invinuit

Sarpele

Recommended Posts

Pot depune anumite cereri si probe in cadrul procesului penal si direct politistului de caz? Am vrut sa-i depun mai multe cereri pt. audieri de martori ca ii arat ca sunt nevinovat si el imi zice sa ma le trimit prin posta la parchet, ca el nu face probatoriu.

Nu as dori ca sa scrie un referat prost despre mine, si sa ma trezesc cu alte surprize la parchet, sau chiar trimis in judecata.

Da, e inceputa pe autor necunoscut, iar eu sunt cercetat ca si invinuit/suspect.

pe scurt: cineva cu cagula i-a dat la unu in cap, si ala crede acuma ca sunt eu din cauza ca ma aflam intr-o situatie de dusmanie cu el.

Mi s-a luat declaratie atat de martor cat si de invinuit, in aia de martor am zis ca nu am nimic cu ala, ala cred ca a dus ceva martori , mi-am iesit din fire....

eu chiar nu am fost in oras cand s-a intamplat acest lucru.

adica ii le pot trimite prin posta acelui politst sau cum? el a zis ca doar procurorul poate sa le aprobe, si m-am uitat peste codul de procedura penala si cam are dreptate....

Nu poate fi începută urmărirea penală și împotriva ta și pe autori necunoscuți decât dacă au mai participat și alții și s-a dat disjungere față de ceilalți participanți.

Ce anume să îi trimiți prin poștă ? Fii mai coerent și mai concis că nu putem ghici ce dorești să spui.

Art. 65 - Sarcina administrarii probelor

Sarcina administrarii probelor in procesul penal revine organului de urmarire penala si instantei de judecata.

La cererea organului de urmarire penala ori a instantei de judecata, orice persoana care cunoaste vreo proba sau detine vreun mijloc de proba este obligata sa le aduca la cunostinta sau sa le infatiseze

Din cate am inteles, ala a depus plangere penala pe autor necunoscut, si ca eu as fi suspectul nr. 1 ....a zis ca corespunde inaltimea, ochii, etc si ca aveam boala pe el.

s-a inceput urmarirea penala in cauza, pt. ca ala are certificat IML.

Edited by Sarpele

Sarpele,nu mai scrie ingrosat pentru ca o sa sari in ochii membrilor...nu e asa frumos,cei de aici pot selecta si singuri si isi pot face o idee din cele scrise de tine! Succes...

Se cauta o singura persoana care l-ar fi lovit pe un tip dupa un meci de fotbal, suporter advers cu noi.

Din cate am apucat sa citesc din dosar (stiu ca nu am voie dar am facut-o!) s-a inceput in R.E.M. , iar eu fiind principalul suspect am fost deja citat ca invinuit? Inseamna ca s-a inceput U.P. si impotriva mea?!

politistul este organ de cercetare penala, insa nu si organ de urmarire penala, doar procurorul e organ de U.P. , iar politistul mi-a zis ca din aceasta cauza nu imi poate accepta probele: martori + bilet de tren + factura cu cardul in brasov.

M-a audiat 4 ore si nu cred ca se va lasa prea usor, mai ales ca e vorba de fotbal, violente cu suporteri si ... trebuie sa arate la sefi ca lucreaza si dupa alegeri... :( :|

Edited by Sarpele

Păi luminează-ne tu unde ai citit exact în CPP asta.

Art. 201 - Organele de urmarire penala

Urmărirea penală se efectuează de către procurori şi de către organele de cercetare penală.

Organele de cercetare penală sunt:

a) organele de cercetare ale poliţiei judiciare;

b ) organele de cercetare speciale.

• Upvote 2

Nu se specifica nicaieri ca politistul este organ de urmarire penala, doar de cercetare penala.

Mai rezulta si din texte gen:

"In cursul urmaririi penale procurorul, la propunerea organului de cercetare penala sau din oficiu, dispune: "

"Cand conflictul se iveste intre doua sau mai multe organe de cercetare penala, competenta se stabileste de catre procurorul care exercita supravegherea activitatii de cercetare penala a acestor organe. "

Art. 49 - Incompatibilitatea procurorului, a organului de cercetare penala, a magistratului-asistent si a grefierului

Sau daca cautati pe google:

Mi se pare normal sa nu fii organ de U.P. din moment ce nu dispui inceprea si terminarea U.P. nu ?

Art. 201 - Organele de urmarire penala

Urmarirea penala se efectueaza de catre procurori si de catre organele de cercetare penala.

Organele de cercetare penala sunt:

a) organele de cercetare ale politiei judiciare;

b) organele de cercetare speciale.

• Member

Nu se specifica nicaieri ca politistul este organ de urmarire penala, doar de cercetare penala.

Nu cumva organele de urmarire si de cercetare sunt aceleasi?

urmarire=cercetare :)

Edited by BGeorge
  • Upvote 1

Ai înțeles total greșit ce ți s-a spus. Tu poți propune orice probe vrei dar numai organul de cercetare al poliției judiciare (penală, de urmărire penală, cercetare penală sau cum mai dorești tu să îi spui) admite aceste probe în funcție de cât de mult pot conduce acestea la aflarea adevărului.

• Member

Mi se pare normal sa nu fii organ de U.P. din moment ce nu dispui inceprea si terminarea U.P. nu ?

Organul de cercetare al politiei judiciare dispune inceperea U.P. iar procurorul o confirma

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.