Jump to content
POLITISTI.ro

Decontare diurnă pentru misiune la sectiile de votare

romanianbpo

Recommended Posts

Spuneti-mi si mie, care este baza legala pentru decontarea diurnei pentru misiune? Pe scurt, in data de 08/09.12.2012, am participat la paza sectiilor de votare. Am intrat in serviciu la ora 16.00 si am iesit la ora 13.00 ziua urmatoare. Ni s-a comunicat ca noi, nu beneficiem de diurna ci doar cei care sunt de serviciu in ziua votarii. Mentionez ca in ordinul de serviciu este trecut misiune. Nu este o suma mare, dar nu mi se pare corec ca eu care stau 21 de ore in misiune nu primesc diurna si cel care intra in ziua votarii si sta 14 ore primeste. Multumesc anticipat pentru raspuns.

P.S. Misiunea de paza la sectiile de votare este considerata delegare?

• Upvote 1

Romanianbpo trebuie sa primesti diurna pentru o zi, depui ordinul de serviciu la financiar si sa vedem cine spune ca nu trebuie sa primesti diurna si decontarea transportului. Deplasarea la sectiile de votare este considerata misiune.

Ca nu te duci de capul tau acolo sau pentru ca asa vrei tu.

Respecti o dispozitie scrisa.

Asa gandesc si eu ca ar trebui sa se intample. Problema este ca se va deconta transportul (7,5% consum) insa de diurna au dreptul doar cei care au participat la paza in ziua votarii nu si cei care au fost de noapte. Nu e suma mare, dar nu mi se pare corect. Vreau sa aflu care este actul normativ care reglementeaza plata diurnei de misiune. Ce am gasit pana acuma face referire doar la plata diurnei in caz de delegare sau detasare insa nu cred ca aceasta activitate poate fi considerata nici delegare nici detasare.

Hotărâre nr. 1860 din 21/12/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1046 din 29/12/2006, Intrare in vigoare: 01/01/2007

Indemnizaţia de delegare şi de detaşare

Art. 9. - Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.

Art. 10. - Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.

Art. 11. - Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegării de mai multe zile, indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore.

Daca ai lucrat minim 12 ore, indiferent daca a fost zi sau noapte primesti diurna. In schimb nu primesti sporul de noapte.

• Moderator

Mai este şi Ordonanţa 38/2003 privind salarizarea şi alte drepturi ale poliţiştilor

ce prevede la

Art. 17. -

(1) Politistii trimisi in interesul serviciului, in delegare sau detasare, la aplicatii, trageri, instructie in tabara sau in alte misiuni, in alte localitati decat cele in care se afla sediul unitatii din care fac parte, au dreptul la indemnizatia de delegare sau de detasare, precum si la decontarea cheltuielilor de cazare, potrivit reglementarilor in vigoare aplicabile functionarilor publici.

Dar nu ştiu dacă mai este în vigoare sau a fost abrogată între timp? :hmmmt:

Hotărâre nr. 1860 din 21/12/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1046 din 29/12/2006, Intrare in vigoare: 01/01/2007

Indemnizaţia de delegare şi de detaşare

Art. 9. - Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.

Art. 10. - Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.

Art. 11. - Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegării de mai multe zile, indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore.

Daca ai lucrat minim 12 ore, indiferent daca a fost zi sau noapte primesti diurna. In schimb nu primesti sporul de noapte.

Din cate stiu colegii care au primit acea diurna de 10 lei au primit-o de la primariile pe raza carora se aflau sectiile de votare unde au asigurat paza.

Asa o fi la Constanta, la Dolj diurna si cheltuielile de transport sunt bagate pe card sau se dau ches de catre Serviciul Financiar.

Edited by Elvis

pe mine m-au sunat astazi de la Prefectura si m-au intrebat cati p.f. am avut in paza la sectiile de votare.

de ce ?

pentru ca vor primi cate 10 lei fiecare, a fost raspunsul.

mai e pe undeva asa?

Asa o fi la Constanta, la Dolj diurna si cheltuielile de transport sunt bagate pe card sau se dau ches de catre Serviciul Financiar.

Referendumul l-am prins la Botosani.Acolo sant alte bordeie ,alte obiceie. .

Ieri am stat de vorba cu domnul contabil sef, iar la Dolj banii pentru cei care au ,,recoltat" urnele de vot se vor plati de serviciul financiar.

Edited by Elvis