Jump to content
POLITISTI.ro

Politisti care refuza sa constate contraventie


MihaiSimion

Recommended Posts

Am apelat de 4 ori in 6 luni la sectia de politie pentru a opri un chirias vecin care zilnic imi pune muzica ce se aude la mine in apartament. De fiecare data au zis ca nu se confirma desi atit eu cit si familia mea zilnic auzim muzica de alaturi. Ni s-au oferit explicatii de genul: asta nu e nimic, sa vedeti la noi la bloc ce e...

Chiriasul exulta, continua nestingherit si, mai mult, astazi el a fost sfatuit de echipajul chemat de mine sa ma ajute, sa am liniste in casa mea, sa ma dea in judecata pentru ca il deranjeaza dumnealor sunindu-i la usa.

Nu poseda decibelmetru evident, nici macar nu vor sa vina in casa sa vada cum se aude. Altii au intrat si, desi se auzea zgomot, au refuzat sa faca ceva.

Ce pot face ca sa rezolv aceasta situatie?

Multumesc.

Link to comment
 • Moderator

Înțeleg că ai solicitat intervenția poliției de 4 ori, au venit mai mulți polițiști și toți au avut aceeași părere, că linistea publică nu a fost tulburată?

Link to comment

Da.

Insa ce ne facem cu zgomotele din apartamentul vecin totusi? Zilnic, muzica lui se aude la mine in casa. E drept ca nu se darima peretii dar se aude.

Dupa ce criterii se conduc aceste constatari? E corect sa spui ca "la mine la bloc" e mult mai tare zgomotul si totusi eu nu am facut reclamatie niciodata asa cum mi-a spus un domn politist?

Sau azi s-a intamplat ca se auzea prin pereti destul de tare si dumnealor au spus ca nu se aude nimic, la sectie.

Link to comment
 • Moderator

E corect sa spui ca "la mine la bloc" e mult mai tare zgomotul si totusi eu nu am facut reclamatie niciodata asa cum mi-a spus un domn politist?

Nu este nimic incorect sau anormal. Polițistul ăla care vine la o solicitare trebuie să aibe propriile păreri, nu să preia afirmațiile/acuzațiile celui ce a făcut sesizarea ca pe un adevăr absolut. Rolul său acolo este să analizeze cu obiectivitate situația și starea de fapt, nu să-i cânte-n strună vreuneia dintre părțile implicate în conflict.

Ar trebui să-ți dea de gândit dacă în repetate rânduri și persoane diferite (polițiștii chemați acolo) constată că acuzațiile nu se confirmă.

Link to comment
 • Moderator

Nu as vrea sa fiu înţeles greşit, dar poate că este şi o chestiune de izolare/antifonare a locuinţei. Ştim cu toţii cum au fost construite blocurile în ultimii 30 de ani şi nu de multe ori se aude şi când trage apa vecinul.

De asemenea, puteţi cere sprijin poliţiei locale, care, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se ocupă şi cu: "sesizeaza autoritatilor si institutiilor publice competente cazurile de nerespectare a normelor legale privind nivelul de poluare, inclusiv fonica". De unde pot să trag concluzia că au inclusiv aparatură omologată de măsurare a nivelului de zgomot produs de vecinul dvs.

Link to comment

MihaiSimion, daca mai multi politisti au venit si au constatat aceeasi chestie, problema e clara, esti poate putin sensibil. Si sa stii ca pe noi statul nu ne-a dotat cu decibelmetre ne-a dotat cu pistoale...

Link to comment

Am inteles, multumesc pentru sfaturile bune.

Inteleg ca aceasta constatare se face prin comparatie cu ce au intalnit, trait fiecare dintre cei care constata.

Un martor, doi, in afara de familia mea, ar ajuta la ceva?

Ma gindesc logic ca daca toti vecinii ar da muzica la fel cu acest vecin, ar fi un mic turn Babel, toti am auzi tot de la ceilalti. Insa din fericire nu ne deranajm intre noi, asta e singurul care face asa.

La noi exista si un regulament de ordine interioara in bloc unde scrie clar ca nu ai voie sa deranjezi linistea celorlalti sub nici un fel.

Daca ar fi ocazional... poate as mai suporta dar e zilnic. Domnul are 50 de ani si nu poate lucra decit cu muzica tare, asa a si declarat echipajelor venite la fata locului. Azi domnii politisti l-au sfatuit sa ma dea in judecata pentru ca i-am facut aceste reclamatii. Frumos, nu?

Link to comment

Am ascultat la usa mea discutia lor, am vazut prin vizor.

El a intrebat daca a incalcat vreo lege, ei au spus ca nu si apoi i-au facut aceasta buna recomandare asa, ca o scuza ca il deranjeaza pe domnul meloman. Mie, nici o recomandare. Decit un avertisment ca ma vor amenda daca mai sun.

Edited by MihaiSimion
Link to comment

Individul despre care va spun aici are un caracter deplorabil, tipa, ameninta, calomniaza. Data trecuta am participat la discutie si el a dus discutia inspre mahala. Nu doresc sa repet situatia.

Sotiei, acum o saptamina, un exemplu de tupeu, a avut obraznicia sa-i faca scandal in balcon ca de ce scutura praful. Acelasi lucru l-a repetat si azi echipajului, ca sotia a scuturat praful in balconul nostru si l-a deranjat asta.

Ma bazam de asemenea si pe o reactie normala a politistilor care ar fi fost sa il atentioneze ca muzica se aude la mine in casa si sa inceteze, insa dumnealor nu au facut asta.

Inteleg ca nu e nici o solutie pentru mine, ok, multumesc, mai cautam. Nu aveam prea mari sperante aici ca doar n-o sa tradati colegii dvs.

Seara buna!

Link to comment
 • Moderator

Faptul că polițiștii i-au spus acelui cetățean ce posibilități legale are la dispoziție, nu este nimic ilegal, imoral sau inestetic. Ba chiar este frumos din partea lor că au făcut-o. În cazul în care vecinul o să te cheme în judecată, nu înseamnă că automat ești vinovat de acuzațiile vecinului. Acolo aveți posibilitatea să tranșați disputa și să vă susțineți fiecare punctul de vedere prin probe.

Aici nu e voba despre vreo trădare, problema este în altă parte dacă ești sigurul deranjat de volumul la care ascultă vecinul muzică.

Link to comment

Inteleg ca nu e nici o solutie pentru mine, ok, multumesc, mai cautam. Nu aveam prea mari sperante aici ca doar n-o sa tradati colegii dvs.

Seara buna!

Atât eu cât și colegii mei ți-am expus soluțiile legale, tu ai dedus singur că nu ai soluții. Dacă nu aveai speranțe că o să găsești aici soluția de ce ai mai intrat pe forum ? Este problema ta dacă te deranjează adevărul. Sunt sigur că dacă ți-am fi dat ție dreptate acum nu mai spuneai că ”ne trădăm colegii”.

Link to comment

Da, asa e.

V-am adresat niste intrebari, de aceea am intrat si ati evitat sa-mi raspundeti la unele care erau de real ajutor, de aceea trag aceste concluzii.

Cred ca cel mai corect ar fi sa-mi consult avocata, nu e normal ce se petrece. E moda instantelor insa iar nu e normal sa ajungem cu totii la judecata cind sunt institutii platite sa reglementeze aceste aspecte, judecata inseamna timp, bani, termene largi si se rezolva dar in timp.

Inca o data, mersi.

 • Downvote 1
Link to comment

În caz că ai uitat sau ai omis. Acest site nu aparține Poliției Române și nu reprezintă punctele de vedere oficiale ale instituției. În plus site-ul este dedicat polițiștilor și se adresează acestei categorii socio-profesionale. Așa că nu este nimeni obligat să îți răspundă și totuși ai primit niște sfaturi legale, coerente. Dacă aceste sfaturi nu îți convin, ești liber să te adresezi unui avocat care pentru o sumă ”modică” de 500-1000 lei îți va da sfaturile care te vor mulțumi în sfârșit. Succes !

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Și istanța este tot o instituție finanțată din fonduri publice, ce are ca atribuții reglementarea unor astfel de litigii. Dacă ignori răspunsurile care nu îți sunt pe plac, asta nu înseamnă că ele nu există și nu au fost expuse aici.

 • Upvote 1
Link to comment

Domnul meu, daca nu te satisfac raspunsurile noastre, adreseaza-te forumului avocatilor si cu asta basta. Se pare ca noi nu ajungem la standardele tale cu aceste raspunsuri...

Link to comment

Sotiei, acum o saptamina, un exemplu de tupeu, a avut obraznicia sa-i faca scandal in balcon ca de ce scutura praful. Acelasi lucru l-a repetat si azi echipajului, ca sotia a scuturat praful in balconul nostru si l-a deranjat asta.

Tu consideri ca este normal sa scuturi lenjeria de pat, mochetele, covoarele,etc. de pe balcon si anormal este faptul ca vecinul tau s-a suparat si ti-a reprosat acest lucru? Pai, din acesta afirmatie, eu imi dau seama de caracterul tau, de faptul ca denaturezi adevarul si reclamatiile tale sunt tendentioase, facute doar in scop de razbunare ca urmare a altor reprosuri anterioare. Ti se pare normal sa scuturi lenjeria de pat unde te-ai hârjonit toata noaptea dezbracat cu sotia, pe balcon si parul vostru pubian sa ajunga in cafeaua vecinului care statea linistit pe balcon la etajul inferior? :)) Observ Mihai ca nu esti cel mai corect ori civilizat "vecin"? Dreptatea nu este cea pe care o consideri tu, ori vecinul tau, o constata altii care sunt neutri.

Edited by drAGO5
 • Upvote 5
Link to comment

A fost la noi acasa politistul de proximitate, a auzit si el zgomotul si a mers sa discute cu individul. Acela si-a luat angajament in scris ca nu va mai deranja, mi-a spus dl. politist. Linistea a durat 2 ore dupa care a inceput si mai tare. Si de atunci, la fel ca inainte, zilnic muzica.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.