Jump to content
POLITISTI.ro

Activitatea Politiei Romane in cele 9 luni ale anului 2010


Recommended Posts

  • Moderator

În 9 luni ale anului în curs, urmare a activităţilor desfăşurate de structurile Poliţiei Române, la nivel naţional, s-a înregistrat o scădere cu 8,55% a infracţiunilor contra persoanei şi cu 7,20% a infracţiunilor de tâlhărie comise în stradă.

Poliţiştii au intervenit la aproximativ 370.000 de evenimente şi la peste 630.000 de solicitări ale cetăţenilor primite prin apelul unic de urgenţă 112.

Peste 78,5% din infracţiunile descoperite de structurile Poliţiei Române în urma activităţilor preventive desfăşurate au fost depistate în flagrant delict.

Pe parcursul celor 9 luni ale anului 2010, acţiunile desfăşurate de către Poliţia Română au vizat creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, combaterea criminalităţii şi consolidarea activităţii de ordine publică, prin acţionarea în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu, precum şi reducerea timpului de răspuns la solicitarea cetăţenilor sau la producerea unor evenimente.

Eforturile depuse de către poliţişti au dus la menţinerea sub control a fenomenului infracţional.

Poliţiştii au intervenit la aproximativ 370.000 de evenimente. Au efectuat peste 140.000 de razii şi acţiuni cu efective lărgite în zonele cu potenţial criminogen. În cadrul acţiunilor s-a urmărit prevenirea şi combaterea comiterii faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor, precum şi depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor ce încalcă legea sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei.

În continuare, sub directa coordonare a Inspectoratului General al Poliţiei Române, în toate judeţele, sunt desfăşurate acţiuni punctuale, în scopul asigurării unei riposte ferme împotriva celor care nesocotesc legea şi pun în pericol siguranţa cetăţenilor.

În urma activităţilor preventive desfăşurate, poliţiştii au descoperit peste 70.000 de infracţiuni, 78,5% dintre acestea fiind descoperite în flagrant delict.

De asemenea, au intervenit la peste 630.000 de apeluri primite prin sistemul unic de urgenţă 112, în 87,70% dintre acestea intervenţia făcându-se sub 10 minute.

Poliţiştii au aplanat peste 130.000 de stări conflictuale (66.084 intrafamiliale, 9.221 între grupuri şi 57.862 din alte motive).

În cele nouă luni ale anului 2010, din analiza datelor statistice existente, în ceea ce priveşte situaţia operativă, a rezultat că infracţiunile contra persoanei au înregistrat o scădere cu 8,55% faţă de perioada similară a anului trecut.

La infracţiunile contra patrimoniului se constată o creştere minimă cu 1,36%, aceasta fiind înregistrată la furtul de componente din exteriorul autoturismelor (oglinzi, ştergătoare, roţi, antene etc.) şi la furturile din locuinţă.

De menţionat însă faptul că, în continuare, majoritatea indicatorilor referitori la infracţiunile contra patrimoniului înregistrează scăderi faţă de perioada similară a anului trecut, respectiv furturile de auto au scăzut cu 6,62%, furturile din oficii poştale, unităţi CEC, bănci au scăzut cu 33,82 %, furturile de şi din case de bani au scăzut cu 55,56%, iar la furturile de bancomate, automate de schimb valutar se înregistrează o scădere cu 3,85%.

Referitor la mica criminalitate, infracţiunile de furt din buzunare, poşete, genţi au scăzut cu 1,08%, iar cele de furt din auto au scăzut cu 14,78%.

Totodată, au scăzut cu 4, 32% infracţiunile de tâlhărie, iar cele cu autori mascaţi au scăzut cu 13,89%.

În ceea ce priveşte criminalitatea stradală, în urma activităţilor desfăşurate, infracţiunile de tâlhărie comise pe stradă au scăzut cu 7,20%, iar cele comise în parcuri au scăzut cu 26,50%. Infracţiunile care intră în această categorie, prin locul în care sunt săvârşite, crează o stare de disconfort şi nesiguranţă amplificată în rândul cetăţenilor, astfel acestea se află permanent în atenţia Poliţiei.

De asemenea, infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice au scăzut cu 7,42%.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost prinse 6.185 de persoane urmărite în temeiul legii, din care 4.966 persoane urmărite la nivel naţional şi 1.219 internaţional.

Au fost luate măsuri în peste 21.000 de cazuri de minori lipsiţi de supraveghere care au fost predaţi familiilor, iar în peste 2.900 de cazuri au fost încredinţaţi centrelor de ocrotire. Peste 6.000 de sancţiuni au fost aplicate părinţilor şi tutorilor pentru lipsa supravegherii copiilor. De asemenea, au fost aplicate peste 30.000 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care apelau la mila publică sau vagabondau, iar peste 4.500 au fost predate familiilor sau internate în centre de ocrotire.

În urma acţiunilor, controalelor şi percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri şi valori, respectiv 1.351.248 euro, peste 2.200.000 de dolari, aproape 14 kg. de aur, bijuterii şi alte obiecte din aur, 115,295kg. argint, peste 772.000.000 de lei proveniţi din operaţiuni ilicite, 1.921 de arme, peste 50.000 de muniţii, peste 62.000 de kg. de substanţe toxice, 6.350,314 kg. mercur, 18.218,094 mc. material lemnos, 331.400,14 kg. metale feroase şi 135.263,96 kg. metale neferoase.

Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale constituie o prioritate a Poliţiei Române, astfel, în continuare poliţiştii vor desfăşura activităţi pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

Prevenirea criminalităţii nu poate fi, însă, înfăptuită doar de Poliţie, ea are o cauzalitate complexă asupra căreia nu se poate interveni decât în colaborare cu alte instituţii sau organizaţii, precum şi cu sprijinul cetăţenilor.

Sursa: CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE-I.G.P.R

Se pricep la cifre? :D

Link to comment
  • Member

nu vad situatia AN-urilor neinregistrate...ner.gif

daca ne-au scazut salariile , astia au scazut si in statistici

Edited by eti79ety
Link to comment

Ma bucur ca macar in statistici stam bine. Niciodata nu ne-am facut de ras la indicatori, i-am indeplinit mereu :ner:

Ce ne facem cu situatia reala din strada?

Link to comment
  • Member

o lasam asa, mintim in continuare in statistici sa nu cumva sa deranjam pe conducatorul iubit, doar ati vazut ce ministru avem ner.gif

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.