Jump to content
POLITISTI.ro

Când mai pot avansa în grad si eu?

MarianStancu

Recommended Posts

fratilor am si eu o nelamurire totala...sunt incadrat din scoala de politie campina promotia 2010. In anul 2010 nu mi s-a acordat un calificativ intrucat nu am lucrat decat cateva luni.In 2011 si 2012 mi s-au acordat calificativele de satisfacator. Dupa cum spune legea ar trebuii sa mai stau de acum incolo inca 5 ani intrucat anii cand iei mai putin de bine nu se iau in calcul la stagiul minim pt avansare,insa seful nostru ne-a spus de existenta unei dispozitii care ar spune ca doar in ultimii 2 ani trebuie sa ai "bine" ca sa avansezi. Mai avansez si eu pana ies la pensie oare ?

Legea 360 din 2002 prevede :

Art. 16. - (1) Pentru obtinerea gradului profesional urmator politistul trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa aiba implinit stagiul minim in gradul profesional detinut sau sa il implineasca in cursul anului calendaristic respectiv;

Litera a) a fost modificata prin punctul 1. din Lege nr. 133/2011 incepand cu 30.06.2011.

b) sa fi fost apreciat pe intreaga perioada a stagiului minim in grad cu calificativul de cel putin «bine». Anii in care politistului i s-au acordat calificative inferioare acestuia sau nu a fost evaluat nu intra in calculul stagiului minim in grad.

Litera b) a fost modificata prin punctul 1. din Lege nr. 133/2011 incepand cu 30.06.2011.

Teoretic ar trebui să aștepți (minim!) cinci ani, asta dacă nu ești avansat înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad; dar pentru asta trebuie să ai jumătate din stagiu și să te propună șeful tău, care se pare că nu prea te agreează din moment ce te-a apreciat de două ori cu calificativul ”satisfăcător”. Exiatența unei dispoziții care să prevadă că doar în ultimii doi ani trebuie să ai calificativul ”bine” pentru a fi avansat este o aberație, având în vedere că deja aspectul este stipulat fără echivoc în Legea 360/2002, iar forța juridică a acestei legi ar fi superioară oricărei dispoziții... Sunt curios de ce ai primit aprecieri așa de slabe... De ce nu ai contestat aprecierea ?

toata formatiunea op a primit satisfacator...cred ca seful nu ne prea are la suflet intrucat restul formatiunilor au primit calificative mai bune.

cat despre a contesta calificativul toata lumea zice ca nu are rost intrucat rezultatul o sa fie acelasi

• Upvote 1
  • Downvote 1

Daca o sa mergi pe ideea asta ca nu are rost sa contesti un astfel de calificativ,s-ar putea sa devii cel mai in varsta agent de politie. :)) Dar stai linistit ca pana la varsta de 60 ani ai timp sa iei toate gradele de agent. :))

Trebuie sa ai minim jumatate din stagiu indeplinit, adica 2 ani si sase luni, iar pe ultimii doi ani sa ai calificativul FB.

Asat in cazul agentilor.

La ofiteri difera perioada de timp in functie de stagiul minim pana la urmatorul grad.

Edited by Elvis
  • Upvote 2
  • 1 year later...

Calificativul de SATISFACATOR l-am primit si acum. Nu l-am contestat din prostie, iar acum sunt testat lunar in urma unei adrese venite de la SMRU, printr-un test ce cuprinde 3 intrebari la care trebuie sa raspund sinteza. Testul este din specialitate si Codul Penal. Din ce am inteles, aceste testari sunt abuzive deoarece supravegherea se face in urma calificativului NESATISFACATOR. Precizez faptul ca as vrea sa stiu la ce sa ma astept daca voi refuza sa mai sustin aceasta testare. Va multumesc pentru raspunsuri.

Ceea ce am omis sa adaug este faptul ca ieri, 28.03.2014, am fost "invitat" in biroul sefului serviciului, unde am fost informat ca in urma discutiei cu seful inspectoratului, au hotarat ca imi ofera "sansa" de a alege orice sectie de politie de pe raza municipiului. Raspunsul meu a fost NU, moment in care mi-a adus la cunostinta ca e pacat, ca eu mi-au oferit o sansa si nu se stie daca voi mai reusi sa raman in continuare in oras. Precizez ca fac parte din S.A.S care apartine de IPJ si nu de Municipiu. Intrebarea este in felul urmator: Ma pot muta fara acceptul meu, atat timp cat motivul este ca nu ma inghite seful, nicidecum abateri disciplinare sau de alt fel? Ceea ce a facut este hartuire si intentionez sa-l actionez in judecata. Rograspuns si la postul anterior. Va multumesc.

Sunt constient ca mi-a pus gand rau, dar asta nu inseamna ca va reusi ce si-a propus. Ceea ce face este abuz si hartuire. Eu sunt nelamurit cu acele testari, dar refuz sa le mai sustin, pentru ca am ajuns inclusiv la sindicat si mi-au spus acelasi lucru. Testarile se dau la Nesatisfacator si nu la Satisfacator.

• Moderator

Pune-i pe cei de la sindicat să trimită o adresă către IPJ prin care să solicite să li se comunice baza legală, care sunt motivele şi cine a dispus acele testări. Atât solicitarea cât şi răspunsul (dacă vor răspunde) îţi vor trebui şi prinde bine dacă ajungeţi în instanţă.

Catalin, iti multumesc pentru sfat. Am facut acest lucru deja si da, voi ajunge in instanta fara doar si poate. Ceea ce se intampla in cadrul acestui serviciu la momentul de fata este strigator la cer. 

Edited by Snyperbullet

Snyperbullet ce nu am inteles eu niciodata este de ce politistii se tem sa dea numele acestor jegosi.

El vrea sa te dea afara, tu esti hotarat sa mergi in instanta dar ne tot ascundem dupa deget.

Hai sa le facem putina publicitate, sa simta si ei ca le creste putin tensiunea.

Ce au facut ei este nelegal!

Ca tu nu ai contestat calificativul satisfacator in conditiile in care nu te pot departaja ca munca, eventual trageri si probe sportive, este o mare prostie pe care ai facut-o. Sunt convins ca te-au lucrat la criteriile din modulul C. Ca mai nou sefii sunt si psihologi!

Vorbesti despre sindicat....i-ai sesizat cand ai luat calificativul satisfacator sau ai semnat ca esti de acord?

Seful tau de grupa nu are nimic de spus? El iti intocmeste fisa de evaluare pe care o aproba,,sefutul"!

Binomul tau tace? Colegii din grupa la fel? Cei cu care lucrezi sunt muti?

Spune-le tu ca Brancoveanu a murit odata cu cei patru baieti ai lui pentru ca nu s-a lepadat de credinta!

Iar daca sunt luptatori trebuie sa reactioneze, pentru ca va veni si randul lor, este o chestiune de timp!

Daca sunt muti nu au ce caute la S.A.S.!

Faci o sesizare catre sindicat, domnule presedinte.....subsemnatul......politist in cadrul......va aduc la cunostinta urmatoarele.......va rog sa ....

Faci raport prin care ceri explicatii atat sefului tau de serviciu, un....r...turcesc, cat si sefului S.M.R.U.!

Sindicatul face o adresa prin care sesizeaza Compartimentul Inspectie Interna si Seful I.P.J.

Daca apare si prin presa un articol mic de 3-4 pagini este foarte bine, ca suntem avertizori publici nu?

Sa vedem daca Seful I.P.J. i-a spus domnului comandant S.A.S.sa-ti alegi o sectie, sunt tare curios cand il vor intreba ziaristii ce va raspunde! Functionarul public beneficiaza de protectia legii si de stabilitate pe functia publica!

Vezi ca aici pe site este un domn foarte interesat de astfel de spete. Te poate ajuta de la centru, ca si asa cei de la Inspectie Interna de prin I.G.P.R. sunt cam amortiti, poate isi fac un drum ,intamplator, pe la tine prin judet. Sunt cazuri izolate!

Te-as sfatui sa nu mai ai nicio discutie cu seful tau decat in prezenta unui martor in care ai incredere.

Trebuie sa stii sa-ti iei masuri de protectie audio -video!

Si mai ales sa nu mai semnezi nimic!

Te pun sa faci vreun raport suni sindicatul si dupa ce te consulti, scrii ceva de genul ,,fata de cele solicitate arat ca este adevarat sau nu este adevarat".

Acum nu stiu pana unde pot sa mearga cei din sindicatul tau, dar eu zic ca jegosul care iti este sef are un tupeu fantastic!

Edited by Elvis
  • Upvote 4

Sigur ,jegosul respectiv este ofiter si sigur este sustinut de undeva mai sus si dupa comportament, cred ca este venit pe usa din dos ..!! Asta e umila mea parere si imi pare foarte rau ca se intampla asa ceva..!! Dumnezeule Mare...! :emo-yessir:

Multumesc pentru sfaturi si sustinere Elvis. Dar hai sa iti spun exact cum stau lucrurile pe aici. Ca tot ai adus vorba de seful de grupa si de colegi. Seful meu de grupa este mana lui dreapta, un las fara pereche. Nu face altceva decat sa se tina de scaunelul lui cu toate ca nu este in stare de nimic. Colegii... ma abtin in a mai spune ceva despre ei. In afara de 2 colegi din grupa, restul sunt asemanatori cu seful de grupa. Toate problemele au inceput de la un fond lunar de 5 lei pe care ni-l cere seful serviciului in vederea cumpararii de materiale pt curatenie si hartie. Dar, avand in vedere ca eu am adus de acasa topuri de hartie si altele necesare, am considerat ca nu mai am pt ce cotiza cu acea "fabuloasa" suma. Un alt motiv este ca refuz sa particip la asa zisele aniversari, gen aniversarea a x ani de cand s-a infiintat serviciul si alte ocazii. De ce?! Motivul este foarte simplu, m-am saturat sa vad ca de fiecare data se sare calul cu consumul de alcool si se vb numai aiurea, plus glume deplasate. Prefer doar sa merg la munca sa imi fac treaba si atat. Sunt sigur ca vor urma rapoarte si alte minciuni din partea sustinatorilor sai impotriva mea. Acum, sa vad ce va fi, dar capul in fata lui nu-l voi pleca niciodata cat timp nu este in limitele legale.

MDDaniel, ai perfecta dreptate. Dar fara probe nu pot spune nimic. Nu sunt un caz izolat, in urma cu ceva timp, un alt coleg de la noi, de data asta ofiter, a fost nevoit sa plece din cauza lui. Au venit controale peste controale si nu s-a rezolvat nimic, motiv pt care sunt sigur ca cineva de sus are grija.

• Upvote 1
  • Moderator

Art.43 din legea 360 (statutul politistului)

Poliţistului îi este interzis, în orice împrejurare:

e) să colecteze sume de bani de la persoane fizice sau juridice;

Seful tău încalcă legea.

• Upvote 2

Catalin, sunt mult mai multe dar atat timp cat nimeni nu ia masuri lucrurile vor degenera. Nu am gasit pe nimeni din orasul meu care sa imi ateste calitatea de politist astfel incat sa am acces la zona privata a politistilor de pe acest forum. Acoloas fi deschis un topic in care as fi detaliat tot ce se intampla. Sunt multe, mult mai multe.

Catalin ti-a dat o idee.

Vezi ca trebuie sa existe o lista cu,,cotizantii"!

Iar colegul care a plecat este cel mai bun martor in instanta. Asta daca il vei convinge!

• Upvote 1

Cu siguranta voi avea o discutie cu acesta. Va voi tine la curent cu ce am rezolvat. Ceea ce ma roade pe mine sunt acele testari lunare pe care sunt OBLIGAT sa le sustin. Pentru ca nu cred ca sunt legale, din ce am discutat mai peste tot, acelea se sustin in cazul calificativului NEsatisfacator si nu la satisfacator. Daca vrea razboi, va avea.

Te doare manuta sa faci un raport prin care sa ceri sa ti se indice concret si fara echivoc textul de lege?

Nu plangi, nu primesti lapte praf.....

Daca nu stii, te invat eu.

Edited by Elvis
  • Upvote 2