Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere eliberat de stat din afara UE


apocalipse

Recommended Posts

Aveti idee daca exista alta metoda de verificare a unui permis de conducere eliberat de alt stat, din afara UE( in speta SIRIA) decat prin intermediul CCPI-Interpol?

Am un dosar penal cam vechiut, din ian. 2011, si am trimis 6 reveniri la adresa, iar CCPI-Interpol imi tot raspunde ca autoritatile din Siria-"omologii nostrii de acolo nu au trimis nici un raspuns referitor la adresa dvs. nr...."-din feb. 2011 ??? Nu de alta dar sa nu primesc vreo amenda de la procuror ca am intarziat cu dosarul desi am justificare!

P.S. Am trimis la Ambasada Siriei din Romania, o alta adresa cu datele persoanei inclusiv o fotocopie a permisului prezentat cu ocazia controlului in trafic si ambasadorul sirian, pe langa faptul ca imi transmite salutul sau catre institutia unde lucrez, are placerea sa ma informeze ca doreste in continuare sa mentina legatura puternica dintre cele doua institutii si totodata acea fotocopie nu este permis de conducere eliberat de autoritatile siriene. Problema e ca procurorul nu imi accepta raspunsul si vrea adresa oficiala (cum avem noi SRPCIV) desi poate, nu cunoaste ca in Siria a inceput razboiul si aia de acolo doar de adresa mea se ocupa !?

Cu stima tuturor!

Link to comment

ai putea incerca sa trimiti o adresa tradusa direct catre institutia care a emis permisul de conducere din Siria si poate ei o sa-ti confirme daca acel permis de conducere figureaza in evidentele lor.

Link to comment

as merge la un birou autorizat de traduceri si m-as interesa mai intai cat costa traducerea solicitarii de verificare. Dupa ce aflu cat ma costa fac un raport motivat catre inspectorul sef sa imi aprobe decontarea sumei de bani necesara.

Link to comment

Nu mai bine i-ai face procurorului o hârtie cu cheltuielile pentru expediţie şi transport? Că tot au bani de la Parchet şi ca să-i răspunzi cam cu aceaşi metodă. Sau fă-i un referat motivat în care să araţi motivele întârzierii şi să-i propui trimiterea unei comisii rogatorii internaţionale prin parchet. Poate aşa se mai înmoaie. Eu unul sunt cam sătul de "fiţele" marilor "procorori" de-ai noştrii.

Edited by minutzu
  • Upvote 3
Link to comment

"Permisul" este in araba si la dosar am doar o copie xerox facuta de lucrator. As incerca sa trimit o adresa catre Ambasada Romaniei din Siria si sa anexez si fotocopia asa zisului permis de conducere dar nu stiu ce rezultat as obtine, eventual cred ca voi primi un refuz categoric cum ca ei nu se ocupa de asa ceva! Ma gandeam ca exista o alta institutie care sa ne sprijine - in afara de- bineinteles CCPI. Ce parere aveti v-ati mai confruntat cu asa ceva?

Link to comment

apocalipse fă un referat către procurorul care îți supraveghează cercetările în care să expui situația de mai sus și cere expres să ți se traseze sarcini. Totodată în referat să mai prinzi și faptul că ai folosit și epuizat toate mijloacele legale pentru obținerea informațiilor referitoare la permisul de conducere suspect dar că nu ai primit informațiile solicitate. Faci asta din două motive: 1. eviți o posibilă tergiversare și 2. arunci pisica și în curtea procurorului care având la cunoștință despre situație va fi nevoit să găsească soluții la această problemă. Din păcate aceasta este una din multitudinea de lacune despre care donii șefi de pe la IGPR se fac că nu văd și nu aud.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.