Jump to content
POLITISTI.ro

Sunt hartuita psihologic si verbal de fostul prieten


adinaade

Recommended Posts

Buna seara!M-am despartit de fostul prieten in urma cu o luna si de atunci ma suna si ma ameninta incontinuu prin telefon. Sunt foarte hotarata sa depun o plangere impotriva acestui om dar imi este foarte frica de reactia lui imediat urmatoare.Precizez ca locuiesc singura,sunt studenta,iar el locuieste in acelasi oras cu cu mine cunoscandu-mi si adresa.Sunt foarte speriata de ce mi se poate intampla si va mai precizez ca am si un martor dintr-un moment in care m-a asteptat in fata blocului si m-a impiediat sa intru in bloc.Va multumesc pentru raspunsuri!

Link to comment

Buna,

ai mai multe variante

1. sa fii mereu insotita ori de cate ori te duci acasa.

2. sa aduni probe impotriva lui: inregistrezi apelurile, pui pe cineva sa te urmeze la ceva distanta si cand fostul prieten se va apropia de tine sa fie fotografiat sau inregistrat video si apoi te duci la politie (fie depui plangere, fie in audienta, fie vorbesti cu politistul proximist care se ocupa de zona ta - intrebi la politie la ofiterul de serviciu)

3.daca te agreseaza si fizic poti depune plangere si poti solicita ordin de restrictie de la judecatorie.

oricum daca simti ca viata iti este amenintata eu iti recomand sa mergi la politie, de preferat inspectorat, si sa ceri o audienta, iar cel care va tine audienta (inspector sef, unul dintre adjuncti / sau daca te duci la politia municipala sau orasesneasca, te duci la seful politiei) va vedea care e cea mai buna solutie de rezolvare in cazul tau, deoarece in functie de ce ii spui cazul se poate complica sau simplifica, si va dispune masurile de urmare.

daca esti atacata / agresata sau fostul prieten devine foarte violent verbal apeleaza imediat 112 si lasa telefonul deschis, operatoarea va inregistra tot!

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

E bine să mergi la secția de poliție și să discuți cu polițstul de proximitate, oferind cât mai multe detalii. El te va învăța ce ai de făcut și cum trebuie să procedezi.

Păstrează toate mesajele / SMS-urile primite de la acest individ pe telefon, ori eventuale înregistrări ale convorbirilor. Baftă!

Link to comment

daca vrei ordin de restrictie trebuie sa te duci la judecatorul de serviciu, ii explici tot si daca judecatorul va considera ca sunt indeplinite conditiile pt eliberarea ordinului ti-l va da pe loc!

insa asta nu-l va tine departe de tine pe fostul prieten!

cu ordinul te duci la politistul de proximitate si ii lasi o copie, de asemenea trebuie sa il instiintezi si pe domnul impotriva caruia se emite ordinul.

la prima abatere (de obicei ordinul se elibereaza daca se constata acte de violenta fizica evidente sau exista certficat medico-legal) politia il poate retine pe agresor!

dar cel mai bine este sa te duci la politie!

se pot gasi si alte modalitati legale de a-l potoli pe domnul insistent.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

@sis1968 - serios?? ar fi o premiera in Romania!!!!

legea se aplica doar violentei in familie iar subiectii nu pot fi decit membrii familiei - "Persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei...."

pentru restul exista plingeri pentru santaj, amenintare, loviri, etc.

in speta de fata legea nu este aplicabila.

Edited by maxu08
 • Upvote 1
Link to comment

inspectorat, si sa ceri o audienta, iar cel care va tine audienta (inspector sef, unul dintre adjuncti / sau daca te duci la politia municipala sau orasesneasca, te duci la seful politiei) va vedea care e cea mai buna solutie de rezolvare in cazul tau, deoarece in functie de ce ii spui cazul se poate complica sau simplifica, si va dispune masurile de urmare.

ar putea incerca chiar la ministrul de interne sau la CEDO :))

singura autoritate competenta in acest caz este sectia de politie unde are domiciliul reclamanta (implicit politistul de proximitate).

@adinaade - urmeaza sfatul lui @marius si o sa se rezolve.

 • Upvote 2
Link to comment

maxu08,

eu am dat mai multe solutii, fiecare face cum doreste!

despre proximist am spus si eu!

cat despre ordin aici se poate interpreta, insa eu stiu judecator care a eliberat ordin de restrictie si pt concubin (fost prieten....) dar era un caz de violenta clara fizica....

deci rezolvari exista.

eu nu am spus sa faca cineva ca mine ci am incecat sa dau mai multe variante unei probleme...nu uitati ca nimeni nu spune intreg adevarul si sunt parti necunoscute la mijloc...de multe ori esentiale...

asa ca scuze daca am deranjat...

car despre audiente...fiecare se duce unde considera ca problema ii poate fi rezolvata!

daca prietenul e amic cu proximistul??? sau cu seful sectiei??? sau cu seful de post??? unde te duci?? daca e cazul si la ministru!

deci scuze pentru interventie! nu am vrut sa supar!

o zi frumoasa :)

Link to comment
 • Moderator

Dar dacă prietenul este amic cu inspectorul şef sau cu ministrul? Sau în cazul ăstora nu mai contează?

Faptul că îndrumi un cetăţean să meargă direct în audienţă la "forurile superioare", doar dovedeşte că eşti tributar unor prejudecăţi şi stereotipuri în ceea ce-i priveşte pe poliţiştii de rând. Ca şi cum cei de jos sunt nişte corupţi automat, sunt prieteni by default cu toţi derbedeii şi nu îşi fac datoria decât dacă există un ordin de sus. De asemenea această atitudine a ta mai dovedeşte şi un complex de superioritate, tu nu stai de vorbă cu ăia de jos, ci numai cu şefimea, doar ăia pot rezova problemele.

Dacă eşti vreun mare şef, atunci spune-ne unde şi vom îndruma absolut toţi oamenii ce au vreo problemă direct către tine, pentru a le rezolva tu direct problemele.

În concluzie, nu ai deranjat pe nimeni, ci doar ne-ai jignit colegii ce lucrează la proximitate, prezumând în mod automat că nu-şi pot face treaba bine, sunt automat prieteni cu derbedeii şi în cazul lor nu poate fi vorba despre o prezumţie a îndeplinirii atribuţiilor de serviciu cu bună credinţă şi profesionalism, de aceea orice cetăţean trebuie să meargă direct în audienţă la comandanţi când are vreo problemă.

 • Upvote 2
Link to comment

ce interesant punctul dvs. , dar din pacate am luat-o de jos si am ajuns unde sunt...adica tot un executant!

din fericire pt mine sunt apropiata de colegii mei, de la ultimul agent incadrat pana la colegii mai varstnici si mai mari in grade ca mine.

iar ceea ce am spus sustin pt ca am spus cu tot sufletul si acelasi sfat l-am dat multor persoane care si-au rezolvat problemele!

pentru mine gradele nu spun nimic si poate ca acesta este unul dintre motivele pentru care unii militieni nu ma plac! eu apreciez calitatea si profesionalismul, capacitatea agentului sau a ofiterului de a se ridica si de a se cobora la nivelul fiecarei persoane care vine cu o problema!

din pacate sefii sunt cam suparati pe mine pt ca nu imi sanctionez colegii ori de cate ori acestia gresesc....si asta m-a costat si inca ma mai costa...dar eu raman la principiile mele...executantii o incaseaza mereu iar seful la sef nu scoate ochii!!!

asa ca nu mai veniti cu asemenea idei cada nu stiti cu cine discutati!

sunt colegi aici pe forum care ma cunosc, iar daca acestia doresc sa vorbeasca sa o faca in privat cu dvs!

insa pana acum nu am facut decat sa imi fac treaba cu profesionalism, sa imi ajut colegii, sa ajut toate persoanele care au venit la mine si sa imi rezolv problemele de serviciu cat de bine am putut! stiu ca gresesc destul insa caut mereu sa fac ce e mai bine, iar sfaturile le dau ca pentru mine!

nu am intentionat sa jignesc pe nimeni, mai ales pe colegii de la posturi, sectii, politii etc....daca am facut-o scuze, stiu foarte bine cat de mult lucreaza si cat sunt de incarcati!

insa fiecare cetatean are dreptul sa se adreseze in scris sau verbal oricarui politist, fie sef sau executant!

din pacate complexele mele sunt mai multe dar superioritatea...aici nu prea cred....dar mi-ar plcea sa fiu perceputa si asa...

despre discutiile cu cei de jos...din fericire pt mine acestia sunt oamenii cu care lucrez zilnic si pe care ii apreciez foarte mult!

cat despre indrumat oamenii, eu le dau mai multe variante iar ei aleg ce e mai bine pt ei.

in timp veti vedea ca ma implic in tot ce spun si ce fac!

daca gresesc sunt bucuroasa cand cineva ma corecteaza pt ca in felul acesta invat fff multe!

nu ma supar pentru interventiile constructive si le apreciez mult!

oricum multumesc pentru faptul ca exista acest forum! acum 3 zile l-am desoperit si eu!

o zi buna va doresc :):emo-yessir:

Link to comment
 • Moderator

Nu e nevoie să mi te adresezi cu pronume de politeţe. Eu sunt doar un poliţist de rând, unul dintre ăia mulţi, despre care legendele populare spun că habar nu au să scrie şi să citească, că suntem analfabeţi, burtoşi, corupţi, etc.

Deci poţi folosi cu încredere persoana a II a, mai ales că, în general, pe forumuri nu se folosesc formulele de politeţe tocmai pentru că de multe ori pot fi percepute ca fiind ironice.

Referitor la cât de mult te simţi solidară cu poliţiştii de rând sau cu şefii, nu este treaba mea, eu pur şi simplu am spus mai sus ceea ce am perceput eu din postările tale în acest topic. Pur şi simplu aceasta a fost concluzia mea după ce am citit ceea ce ai postat. Şi da, mi-aş dori din suflet să mă înşel, mai ales că este vorba despre o colegă.

Acum dacă la serviciu sau în altă parte, situaţia este complet diferită, nu am de unde să ştiu, e posibil şi nu neg aşa ceva. Numai că aici, în acest topic, din primele postări alta este percepţia, cel puţin în opinia mea.

Repet, sper să greşesc.

Link to comment

cat despre ordin aici se poate interpreta, insa eu stiu judecator care a eliberat ordin de restrictie si pt concubin (fost prieten....) dar era un caz de violenta clara fizica....

demonstreaza-mi cum se poate interpreta prevederea legala citata de mine raportat la situatia postata si eu iti voi da dreptate.

eu nu am vazut un ordin de restrictie emis ptr alte cauze decit violenta in FAMILIE. Prietenul nu este membru al familiei oricum ai interpreta legea si codul familiei, inclusiv interpretarea teleologica si de drep comparat.

Link to comment

ai dreptate, insa nici eu nu am spus ca prietenul e membru al familiei....eu am facut referire la un caz aparte (concubinaj)...aici e altceva.. cred...pt ca dupa cum am spus....dupa o discutie cu un politist competent, acesta isi va da seama despre ce este vorba si va indruma domnisoara/doamna mai departe....

dar cred ca fara sa vreau am atins ceva mai sensibil...sa detaliez un pic....aici cred ca eu am gresit....nu am spus poate ce trebuia....

am un dosar cu o doamna abuzata fizic....concubinul (de 20 de ani stau impreuna) e prieten bun cu multi politisti....doamna locuiste intr-un sat....dupa ce a fost batuta 2 ani la rand a sunat in final la 112 si a fost trimisa la ea acasa patrula...au gasit-o plina de sange...dar cum politistul era bun prieten cu seful de post a sus...lasati-o ca e nebuna....si s-a lovit singura. de fata mai erau si fetele celor doi care plangeau....dupa 2 minute politistii au plecat asa cum au venit spunand ca evenimentul nu se confirma...dupa aceea sora femeii a dus-o la spital si apoi la medicul legist care a constat agresiunea...i-a dat si 25-30 de zile de ingrijiri medicale...oricum va dati seama ca dupa ce au plecat politistii doamna a mai mancat o bataie buna impreuna cu fetele pt ca au indraznit sa sune la 112...

oricum dupa un an femeia a discutat cu cineva si acea persona a indrumat-o la mine.....eu m-am apucat de treaba si am facut ce trebuia...adica am inceput cu evenimentele si interventiile la 112....de aici am constatat ca barbatul femeii este amic nu numai cu politistii de la post, sectie ci chiar si cu seful politiei orasului care are in subordine structurile enumerate...

pt ca actiunea sa poata porni am sfatuit doamna sa vina in audienta la inspectorat; a venit si in urma audientei toata lumea s-a pus pe treaba.... etc....nu intru in detalii...important e ca femeia a reusit sa se desparta de concubinul care o batea zilnic, a scapat de teroarea psihica deoarece era amenintata tot timpul, si-a recuperat si bunurile...etc...

deci nu ma judecati prea aspru...pt ca nu prea le am cu raspunsurile si cu scrisul pe forum-uri, dar sper sa ma perfectionez...de acum voi fi mai clara in redactarea raspunsurilor.

o seara placuta!

Edited by sis1968
 • Downvote 4
Link to comment
 • Member

Nu stiu daca esti politista, dar ce iti pot spune cu siguranta este ca la fel as putea si eu sa povestesc pe aici spete reale sau imaginare, cu situatii cand desi colegii nostri de la posturi, sectii ori alte asemenea unitati de rang inferior si-au facut datoria cum trebuie, iar cei de sus au masluit toate hartiile si i-au scos basma curata pe diferiti sponsori sau finantatori, cu relatii. Cu siguranta sunt mult mai multe situatii cand cei de sus ii fac scapati si cred ca colegii nostri de aici ar putea sa umple pagini intregi cu astfel de exemple. De aceea ar fi de apreciat daca nu ne-ai mai insulta inteligenta cu astfel de povestioare cu iz imaginar, mai ales pentru cei ce lucram zi de zi cu dosare si ne-am putut convinge singurei despre dexteritatea si exercitiul pe care il ai in privinta incadrarilor juridice si a interpretarii legislatiei, astfel incat ne putem imagina cam ce cercetare faci prin dosarele respective, datorita faptului ca jegosii de jos sunt mana-n mana cu infractorii. Nu uita ca aici nu stai de vorba cu vecinii.

Edited by Octavian
 • Upvote 1
Link to comment

loial,

de ce te simti atacat?

eu am povestit scurt un caz real, ai dori sa vorbesti cu victima?

eu sunt in politie de ceva vreme si am vazut murdarii de toate tipurile si felurile, daca vrei sinonime mai am....

am sefi corupti si sefi corecti , am colegi profesionisti si neprofesionisti, am cunoscut de-a lungul carierei multi oameni minunati pentru care am doar cuvinte de lauda, am cunoscut si personaje pe care le-am dus in spate si care au fost recompensate pentru munca mea...asa ca nu folosi aceste cuvinte cu mine pt ca nu cred ca le merit...nu am facut pana acum nicio incadrare...dar daca tu te pricepi mai bine, pe mine unde ma incadrezi??

cred ca ar trebui sa gandesti inainte de a arunca cu vorbe....nu cred ca ceea ce am spus este asa de aberant!

cazul expus este acum in curs de judecata...asa ca daca esti curios vina la Judecatoria Alba Iulia si in privat iti voi spune despre cine este vorba...pt ca e afisat pe usa completului...acum cateva zile a fost o infatisare.....

in ceea ce priveste activitatea mea aceasta nu este in discutie!

imi place ce fac si imi desfasor activitatile cu mare placere!

ceea ce iti doresc si tie!

 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

incepator, :))

Eu nu ma simt deloc atacat, ci doar voiam sa stii ca povestirile pe care ni le spui, incercand sa ne arati cat de sus, mare si tare ai ajuns tu, nu au niciun efect aici. Pentru ca este usor sa ne dam seama cam ce cercetari complete si extraordinare faci de acolo din turnul de fildes, daca privim sfaturile pe care le oferi sub forma de "solutii la alegere" indemnand o tanara sa obtina un ordin de restrictie pentru fostul iubit, prieten, loverboy, etc in baza unei legi privind violenta in familie. Nu te supara, dar nu ar fi rau daca ai mai cobori si pe aici pe jos, printre noi.

Oricum, eu imi cer scuze daca te-am suparat cu vorbele mele aruncate. Nu as vrea sa am probleme.

Over and out! :emo-yessir:

Edited by Octavian
 • Upvote 2
Link to comment

Scuze Octavian pt ca nu am fost atenta si ti-am spus Loial...

M-ai si taxat!

nu sunt nici sus nici tare...asta sunt...ideea e ca avem si uscaturi care nu - si fac treaba....asa ca impaca-te cu ideea pt ca realitatea asta e ....

povestile spuse ar fi fost bine daca nu ar fi fost reale..dar sunt...

iar daca gresesc ceva imi cer scuze in avans...pt ca sunt sigura ca voi mai spune si prostii....dar neintentionate....daca asta inseamna ca nu sunt o persoana buna sau pregatita in toate domeniile sau liniile...atunci o sa incerc sa mai invat si sa mai aprofundez cate cava...iar pe viitor voi incerca sa nu mai dau sfaturi pt ca astea sunt doar pt profesionisti!

pana ajung si eu profesionist....

deci scuze pt greseli

Link to comment

Sis1968, ma bucur ca existi pe acest forum.Motivul : ma amuza enorm postarile tale.Nu stiu daca esti politista, insa nu cred, sau daca esti sunt interesat cum ai intrat in aceasta institutie si in ce domeniu iti desfasori activitatea. Daca te-ar auzi colegii mei ce sfaturi dai cetatenilor, ar ramane uimiti. Sincer, te rog ramai acolo unde esti si lasa-i pe cei care lucreaza zilnic cu oamenii si le le rezolva probleme sa dea sfaturi.Nu te supara, este un sfat prietenesc. :good:

 • Upvote 3
Link to comment

salut,

da, dau sfaturi multe...si imi place sa lucrez cu oamenii...sunt o persoana fff vesela, vioaie si imi place sa ma implic...

ajut pe toata lumea si toti ma ajuta pe mine...

chiar si cand sunt suparata...ma descarc si revin la ceea ce sunt ... un politist dedicat vietii...cu bune si cu rele...

stiu ca politistii fff optimisti sunt vazuti mai ciudat...si perceputi altfel...dar eu asa sunt...si vad mereu ceva bun in orice! chiar daca nu place...

dupa cum observi eu sunt ca o pasare Pheonix...renasc din propria cenusa....mereu! viata e frumoasa chiar daca ne pune la multe incercari...

multumesc pt apreciere, cu tot cu bune si rele...o seara minunata!

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.