Jump to content
POLITISTI.ro

Va fi modificata legea sanatatii mintale si a protectiei pers. cu tulburari psihice


Octavian

Recommended Posts

 • Member

Va exista o noua reglementare şi procedura de internare nevoluntară, prin scurtarea termenelor de internare şi modificarea prevederilor legale în acest sens.

Prin actul normativ se reglementează şi întreaga procedură privind internarea nevoluntară.

Persoanele care pot solicita internarea nevoluntară 1. medicul de familie sau medicul specialist psihiatru care are în îngrijire această persoană;
 2. familia persoanei;
 3. reprezentanţii serviciilor abilitate ale administraţiei publice locale;
 4. reprezentanţii poliţiei, jandarmeriei sau ai pompierilor, precum şi procurorul
 5. instanţa de judecată civilă, ori de câte ori apreciază că starea sănătăţii mintale a unei persoane aflate în cursul judecăţii ar putea necesita internare nevoluntară
.

Cum se face internarea forțată

Medicul psihiatru, după evaluarea stării de sănătate mintală a persoanei aduse, în termen de cel mult 24 de ore de la evaluare, trimite documentaţia necesară propunerii de internare nevoluntară unei comisii, alcătuită din 3 membrii numiţi de managerul spitalului, şi anume: 2 psihiatri şi un medic de altă specialitate sau un reprezentat al societăţii civile. Comisia analizează propunerea în termen de 48 de ore de la primirea acesteia . Dacă decizia comisiei este de internare nevoluntară, aceasta va fi înaintată de către comisie, în termen de 24 de ore, judecătoriei în a cărei circumscripţie se află unitatea sanitară, cu propunerea de confirmare a acesteia. Judecarea se va face în regim de urgenţă, în camera de consiliu.

Instanţa hotărăşte, după caz, confirmarea sau încetarea internării medicale nevoluntare.

Internare de urgență fără acordul pacientului

În cazul unor situaţii de urgenţă, dacă medicul psihiatru, după evaluarea stării de sănătate mintală consideră necesară internarea unei persoane, o poate dispune chiar fără acordul pacientului. În această situaţie, medicul trebuie să informeze reprezentantul legal sau convenţional al pacientului sau, după caz, autoritatea tutelară, precum şi comisia special constituită de către managerul spitalului. Comisia analizează şi poate confirma sau revizui, în 24 de ore, decizia internării nevoluntare. În cazul în care comisia confirmă decizia de internare nevoluntară, va fi urmată procedura explicată mai sus.

Ce părere aveți?

Link to comment
 • Moderator

O noutate este și faptul că organizaţiile non-guvernamentale vor primi dreptul de a avea acces în toate unităţile de psihiatrie.

Link to comment

In cazul internarii fortate a persoanelor cu tulburari psihice care prezinta pericol, trebuie sa stipuleze si pe actualii guvernanti . Ca simptom al acestor boli acestia prezinta bipolarism (adica una zic si alta fac) , tulburari de personalitate (il compara pe presedinte cu Al.I.Cuza) grandomanie ( fac 40 de km. de autostrada si trec in Google Map ca Romania are 4 autostrazi cu sute de km.) mania persecutiei ( intodeunana mogulii si mass-media sunt cei care le vor raul ) perceptia distorsionata a realitatii ( cred ca nu mai ei au dreptate si ceea ce fac doar ei este perfect ) . Ar mai fi si altele dar consecinta deosebit de grava este starea jalnica a tarii . Ce spuneti am sau nu dreptate ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.