Jump to content
POLITISTI.ro

Corectare date cumparator in talon

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

Situatia sta asa: Acum 30 de zile am cumparat o masina de la o cunostinta. Deoarece este o persoana pe care o cunosc am avut incredere in ea si am completat doar contractul de V-C, urmand sa ne intelegem ca in termen de cateva zile sa isi plateasca datoriile pe care le avea la primarie(3 amenzi de rovigneta si 2 impozite ptr. 2 masini) si sa imi inmaneze fisa fiscala. Eu, mai mult din prostie, dar si crezand faptul ca imi voi inmatricula masina in max. o saptamana am completat cu datele mele in talon la rubrica "Instrainat catre", si normal, cu data din contract. Acum vine si marea problema: individul nu a platit inca impozitul, asta nu e nimic deoarece are probleme si ne-am inteles sa il mai astept, DAR au trecut cele 30 de zile de la data incheierii contractului si exista clar riscul, daca mai circul cu masina sa mi se ridice talonu + amenda. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1.Pot sa corectez sa zicem cu banda corectoare in talon data instrainarii ( sau sa tai vechea data si sa scriu langa)?

2. Voi avea probleme daca sunt oprit in trafic doarece am corectat cu banda sau in alt mod si arata "suspect"?

3. Voi avea probleme la inmatriculare sa zica politistul de la ghiseu ca e suspect talonul asa corectat?

Stiu ca este o chestie super tampita si minora, dar legea e lege si acum nu stiu ce sa fac sa pot circula legal pana tipul isi plateste datoriile (cam max inca o luna...sper) Cum explici unui politist daca te opreste in trafic situatia?

Va adresez aceste intrebari deoarece am citi undeva ca orice modificare intr-un act poate atrage anularea actului si pe urma vin alte probleme. Alta problema este si ca fostul proprietar e foarte mult plecat din tara si daca mi se ridica talonul pana vine sa il recupereze trag pe dreapta. Stiu ca asa au patit multi care au cumparat masini de buna credinta fara fisa si s-au trezit ca fostul proprietar are fatorii, dar in cazul de fata suntem cunostinte si suntem amandoi de acord ca eu sa mai circul asa cum ar veni...pe numele lui...doar ca e treaba cu talonul...Sper ca nu am obosit pe nimeni cu o postare asa lunga si sper ca m-am facut inteles.

Multumesc

Publicat

In primul rand eu nu as fi cumparat masina pana nu vedeam si certificatul fiscal. Parerea mea este ca ai fost tras pe sfoara tocmai de cel pe care tu il consideri prieten. Daca ai fost baiat bun si ai avut incredere in el poate ii achiti si amenzile in caz contrar daca vrei sa inmatriculezi auto pe numele tau va trebui sa te adresezi instantei de judecata.

Publicat

1. Nu, comiţi infracţiunea de fals în înscrisuri oficiale.

2. Da, ţi se reţine CI al auto şi poţi fi cercetat pentru infracţiunea de mai sus

3. Da, sigur o să ai probleme.Vezi mai sus.

Publicat

Multumesc ptr raspunsuri.

Mai am o intrebare, sa zicem ca "prietenul" isi plateste intr-un final datoriile, si pregatesc actele ptr. inmatriculare, ma pot prezenta cu contractul chiar daca e mai vechi de 30 de zile, sau trebuie sa il reinoiesc? Asta e plecat din tara si nu poate semna decat cand vine. Primesc amenda ca nu am inmatriculat in termen de 30 de zile, sau mai grav?

• Moderator
Publicat

Contractul de vânzare-cumpărare nu își pierde valabilitatea. Poți transcrie dreptul de proprietate al autoturismului cu acest contract și după cele 30 zile.

Sfatul meu e să-l acționezi în judecată pe vânzător, pentru că doar cu o hotărâre a instanței vei putea să faci transcrierea fără să achiți datoriile vânzătorului la financiar.

• Membru
Publicat

Sa nu uiti sa iei in evidenta auto, la primarie, in cele 30 de zile de la data incheierii contractului. Eu as face cum a zis Marius, e cel mai corect.

• Apreciez 1
Publicat

Cum adica sa iau in evidenta auto la primarie? Au trecut 30 de zile. Asta nu se intampla automat in momentul in care inmatriculez masina la politie, sau cand mi se pune viza la primarie pe fisa de inmatriculare? Adevarul e ca nu am mai inmatriculat de mult o masina si nu mai stiu cum sta treaba.

Acum trebuie sa fac alt contract ptr. primarie daca au trecut 30 de zile?

• Moderator
Publicat

Nu trebuie să faci alt contract de vânzare-cumpărare. Cel pe care îl ai nu îşi pierde valabilitatea.

Tu aveai obligaţia de a înmatricula maşina şi de a o trece pe rolul tău la fisc. În momentul în care mergi să obţii viza de la taxe şi impozite, în baza contractului de vânzare cumpărare prezentat de tine, cei de acolo pun maşina pe rolul tău, astfel încât să te aibă în evidenţă.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.