Jump to content
POLITISTI.ro

hatamoto

Constituirea sau inscrierea intr-o asociatie a unui politist

Recommended Posts

hatamoto

va salut. as vrea sa am un raspuns din partea unor membri bine pregatiti legislativ daca un politist poate co-infiinta sau se poate inscrie intr-o organizatie de persoane fizice, neguvernamentala, cu caracter nelucrativ, autonom si apolitic si cu personalitate juridica. aceasta asociatie ar fi in ideea promovarii unui hobby ... am pe undeva un statut, il pot trimite celui care ar binevoi sa ma ajute in aceasta privinta cu un sfat. multam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

LORD

Raspunsul este da. Chiar zilele acestea am pregatit documentatia urmand ca miercuri sa o depun la judecatorie pentru acordarea de personalitate juridica se va numi Asociatia politistilor campulungeni ,, Bucovina ,, cu scopul de intrajutotarea politistilor si personalului contractual civil dar si de apararea drepturilor politistilor, unde colegii m-au ales presedinte. Daca ai nelamuriri privind cum se redacteaza un statut(modele ), un act constitutiv, ce documente sunt necesare, ce taxe care este cuantumul patrimoniului initial, la ce institutii sa rupi usa , practic toate etapele , iti voi raspunde pro bono cu draga inima. ( de obicei un avocat iti ia pentru aceste servicii intre 800-1.000 lei).

P.S. Vezi ca atat statutul cat si actul constitutiv trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu niste prevederi mentionate de legea speciala, altfel sunt lovite de nulitate absoluta.

Edited by LORD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dan

LORD te rog postează şi aici, mă interesează şi pe mine o astfel de asociaţie şi poate fi de ajutor şi colegilor, dacă este pro bono. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

ART. 48 din Statutul Polițistului

Politistii se pot asocia si pot constitui asociatii cu caracter profesional, umanitar, tehnico-stiintific, cultural, religios si sportiv-recreativ, fara a aduce atingere indeplinirii atributiilor si indatoririlor de serviciu.

Inclusiv acest website aparține unei asemenea asociații non-profit, ONG.

Share this post


Link to post
Share on other sites
LORD

Dreptul politistilor la libera asociere este limitat si nu interzis, respectiv politistii nu au voie sa se asocieze/sa faca parte din partide sau formatiuni politice ori asociatii cu caracter politic. Legea speciala (statutul politistului ) detaliaza formele de asociere, dupa cum le-a precizat si Marius mai sus.

In ceea ce priveste o asociatie pe care eu o conduc, vreau sa va spun ca acestea exista in judetul Suceava, la fiecare politie municipala si au ca scop intrajutorarea politistilor si membrilor si apararea drepturilor lor. In cadrul acestei asociatii fiecare politist contribuie lunar cu 20-30 lei cat stabilieste adunarea generala si se acorda ajutoare pentru : deces titular, sot/sotie, copii, parinti, socri, probleme medicale grave titular/sotie/copii , calamitati naturale si dezastre (inundatii, incendii, cutremure, etc. ) alte situatii deosebite si evenimente neprevazute. Intrucat asociatia este la inceput si nu are un buget mare cuantumul ajutoarelor a fost stabilit la 2.500 lei deces titular, 2000 lei deces parinte, 1500 lei dece socru, pana la 1500 lei calamitati naturale, etc., 300 lei cadou iesire la pensie. Pe viitor ne propunem sa majoram aceste ajutoare in functii de disponibil si sa le diversificam : cadou la nasterea unui copil, organizarea de activitati cultural distractive, profesionale de gen, ziua politiei, premiu politistul anului , tiparirea de carti,manuale, etc.

Cei care doresc sa infiinteze acest gen de asociatii , le stau la dispozitie cu orice informatie pe care-i intereseaza.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
CITADELA

Exista si "Asociatia Radioamatorilor Politisti YO3IPA", care nu are nimic in comun cu IPA Romania... pt detalii, da-mi PM

Share this post


Link to post
Share on other sites
MTK

Va salut. Stiu ca e veche discutia dar am si eu nevoie de ajutor in constituirea unei asociatii sportive in cadrul unei unitati de politie de frontiera din judetul Constanta. Ma adresez in primul rand colegului LORD daca mai este activ sau daca urmareste aceasta postare dar nu numai. Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
LORD

MTK, am vazut mesajul tau. Te ajut cu placere la infiintarea asociatiei. Zilele acestea sunt putin ocupat, dar te voi contacta in 3-4 zile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.