Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat, nepredat si expirat


cipric82

Recommended Posts

Buna seara!

In septembie 2009 am primit in posta o instiintare prin care mi se aducea la cunostinta ca am fost inregistrat de o camera radar cu viteza peste cea admisa pe acea parte de drum si drept urmare trebuie sa predau permisul la politie pe o anumita perioada.Mentionez ca instiintarea au primit-o parintii mei eu fiind plecat deja si stabilit in alta tara deci neputand sa predau permisul in termenul care mi se cerea.

In august 2012 am fost nevoit sa imi preschimb permisul(doarece cel romanesc expira) cu un permis emis de autoritatile din tara care am acum domiciliu care,la randul lor mi-au verificat permisul vechi la politia din romania si au primit raspuns ca figurez cu el suspendat din 2009.

Ce trebuie sa fac sau cui sa ma adresez ca sa imi clarific situatia pentru ca momentan figurez in baza de date din Romania cu Permis Suspendat si Expirat.

Link to comment
  • Member

Daca nu predai permisul de conducere in termen de 5 zile de la comunicarea Politiei,conform art 209 alin 4 din Reg. de aplicare a OUG 195/2002 perioada de suspendare se prelungeste cu inca 30 de zile dupa care primesti permisul inapoi!Asadar normal nu ar trebui sa fie nici o problema cu permisul tau deoarece nu ai savarsit o infractiune,doar atunci exista posibilitatea sa iti fie anulat permisul si sa trebuiasca sa sustii dinou examenul pentru obtinerea acestuia.Problema poate fi ca in baza de date sa nu se fi operat faptul ca ti-a trecut suspendarea,iar pentru a se face modificarea ar trebui ca tu sa mergi la Serviciul Politiei Rutiere unde ai domiciliul in Romania si sa faci o cerere sa se opereze in baza de date faptul ca tie ti-a expirat perioada de suspendare!Daca ti-a expirat permisul nu este mare problema,nu trebuie sa sustii nici un examen doar niste analize ,sa platesti taxa si sa iti faci o poza la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor de la locul de domiciliu!

Edited by cipri83
Link to comment

Multumesc pentru informatii.Deci sa inteleg ca perioada de suspendare a expirat cu toate ca permisul nu a fost predat.Eu am doar nevoie de raspunsul politiei din Romania ca pemisul nu mai este suspendat catre autoritatile din tara in care am momentan domiciliu.

Trebuie neaparat sa merg personal la politie in Romania sau pot sa fac treaba asta si altcumva (cerere trimisa prin fax sau online)?

Link to comment

te sfatuiesc sa iei legatura telefonic cu lucratorii de la Politia Rutiera care au in evidenta permisul tau de conducere, sa le spui exact ce s-a intamplat si cu siguranta se va gasi o solutie la cazul tau.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.